Să vorbim despre senvișuri divine cu Molf – Deli & Vinutz. Uneori, bălesc ca un ogar la street food-ul New Yorkez și mă gândesc „oare o s-apuc vreodată? O să pupe și buzele mele așa ceva în viața asta?”.
Mă refer aici la sandwichurile acelea americane cu 500 de grame de pastramă de vită îndesate între două feliuțe de pâine, niște castraveți murați și atât. Eu după ele salivam până de curând, când am aflat că, în buza Parcului Carol s-a deschis acest local nou numit Molf – Deli & Vinutz, specializat pe sandwichuri.
Și pentru că la mine ce-i în gușă și-n căpușă, întâmplarea face să mă cunosc cât de cât cu Chef Mălai (avem prieteni comuni), cea care taie și spânzură în bucătăria noului restaurant.
Dar aici, la rubrica „Mănânc pentru tine”, relatările sunt pe bune, iar asta înseamnă că nimeni nu e scutit de medic sau de critici, dacă ele se impun. Inclusiv Mălai. Dintr-un singur motiv: pentru ca tu, gurmandul cititor să știi exact care este experiența reală din restaurant. Am spus-o și o repet: nu trebuie să-ți placă toate preparatele din meniu. E suficient să te îndrăgostești de unul singur, de preferat de două, ca să te întorci iar și iar, ca un câine la măcelărie. Ceea ce e valabil și în cazul Molf.
Parcul Carol, la doar 2 pași de Molf. Sau invers.
Meniu & Prețuri Molf – Deli & Vinutz
Meniul e compact, clar și bine scris. Ai 6 sandwichuri generoase, cu denumiri catchy și rețete solide, toate în zona comfort food, cu ingrediente atent alese. În plus, o listă separată de specials: 3 feluri gătite, de sezon, care schimbă puțin registrul și deschid calea către cei care vor și altceva, nu doar sandwichuri.
Prețurile? Medii spre mari. Începi de la 34 lei pentru un sandwich mic și poți urca până la 99 pentru specialul cu mușchi de vită. Dar ai opțiuni de porție mică vs. mare, iar „mică” înseamnă cât palma mea. Și n-am palme mici. Deci dacă aia mică e așa, nu vreau să știu cât e cea „mare”. Ce NU găsești aici? Prea multe opțiuni vegetariene. Doar un special veg cu mazăre, ciuperci și trufă, plus un sandwich cu somon.
Dacă vii cu un prieten vegetarian, s-ar putea să mănânce doar desert sau va trebui să aleagă dintre cele două opțiuni, iar dacă nu mănâncă pește, nasol. Deci, meniu scurt și clar. Oferă ce promite, fără fandoseli. Carnea e regină, vegetarienii cam stau pe tușă.
Interior – Exterior MOLF Deli & Vinutz
MOLF e fix genul ăla de loc care arată bine și pe Insta și în realitate. Spațiul e generos (vreo 9 mese am numărat la interior), deschis, cu lumină caldă, lambriuri din lemn, scaune comode și mese înalte pentru gașcă, dar și mese mici, intime, pentru doi.
În centru, la propriu, tronează un copac plantat într-un ghiveci uriaș, încadrat de un lounge rotund. Barul e minimalist, cu scaune verzi și o selecție atentă de vinuri cu și fără bule.
Bucătăria e la vedere, cu sticlă mată și ferestre pătrate, prin care poți s-o privești pe Mălai cum se bucură la fiecare comandă. Și mie-mi place asta. Să văd oameni tineri pasionați de ceea ce fac. Nu cred că există pe lumea asta o priveliște mai mișto.
Muzică în surdină și oameni care știu să-și vadă de treabă. Locul e curat, aerisit, foarte bine luminat. Un spațiu echilibrat, unde te poți simți bine chiar dacă ai venit să mănânci singur un sandwich sau să bei un pahar de vin cu cineva drag.
Are și terasă afară, cu vreo 5-6 mese, să fumezi în voie. Apreciez departajarea clară și ermeticitatea dintre fumători și nefumători.
Am mâncat pentru tine la MOLF Deli & Vinutz
Am o mărturisire: defectul meu e că mă strânge-n spate și mă zgârie pe creier de fiecare dată când văd un bucătar că taie în două sandwichul împachetat în hârtie.
Lasă-l, dom’le, așa întreg sau, dacă chiar vrei să-l tai, nu-l mai ambala înainte. Sunetul lamei de cuțit care străpunge hârtia sau plasticul e absolut înfiorător.
Din fericire, la Molf nu e cazul. Sunt tăiate frumos, pe curat.
Și încă ceva: toate sandwichurile au la bază carne gătită lent. Îmi pare rău că lumina becurilor nu scoate în evidență frumusețea reală a acestor sandwichuri. Le-am ordonat conform preferințelor. Pentru început, niște unt, pâinică și o măslină din partea casei.
Molfzilla Reuben | 69 lei
Literalmente o namilă de sandviș cu mușchi ținut la saramură, varză murată, cheddar topit și castraveți în oțet de mere. Totul între două felii de pâine cu maia.
Ai nevoie de ambele mâini pentru a cuprinde fiecare jumătate. Mușchiul extrem fraged îți dă fix senzația aia de „mâncare serioasă”, iar combinația cu cheddar și varză are echilibru.
Pâinea e rezistentă, cum trebuie la un Reuben adevărat. Arată fix ca sandwichurile alea new yorkeze la care visam. Iar gustul, gustul, este divin. Bonus, am găsit niște bucăți de carne un pic arse, cu umami, carne din aia puțin caramelizată. Nu-i de șagă cu bebelușul ăsta.
Cu toate astea, am găsit un zgârci.
Altminteri, trei de DA de la mine. Fără îndoială unul dintre cele mai gustoase Reuben din Capitală. Jos pălăria. Evident, prețul e pe măsură, dar din când în când (la salariu) promit să-mi mai fac cadou câte un Molfzilla, că viața-i scurtă și doar nu muncim pe biscuiți.
Shaworma cu Ștaif | 39 / 69 lei, în funcție de greutate
Pâine brioche, mușchi de vită condimentată, castraveți, ceapă, aioli cu lapte și un dans subtil al aromelor. Nu e shaworma de la colț, asta e clar.
Abundă în carne bine făcută, aioli-ul dă o notă sofisticată, dar poate prea subtil pentru cine vrea gust mai puternic. Ce-i drept, e făcut să completeze, nu să acopere gustul, că nu suntem la Genin aici.
Un sandvish bine compus și destul de gustos. Eu recomand varianta mică, pentru că e arhisuficientă pentru o persoană. De fapt, îți recomand să mergi cu cineva și să împărțiți sanwichurile, pentru diversitate. Vorba aia: mi shaorma e su shaorma. Doi de DA.
Lipsa celui de-al treilea e doar o chestiune de gust personal.
Duck Me Gently Sub | 39 / 69 lei, în funcție de greutate
Brioche cu rață confiată, salată coleslaw cu iaurt și chutney de portocală.
Îți vine să zici „da” din prima, mai ales dacă ai o slăbiciune pentru gustul dulce-sărat-picant. Sandvișul vine cu sos picant, cel roșu așa că dacă nu ești fan picant, ori îl razi, ori ar fi bine să specifici că nu vrei picant. Rața e bine gătită, foarte multă carne, dar o idee cam uscățică. Chutney-ul adaugă un twist parfumat, iar brioche-ul moale echilibrează lucrurile acolo.
Un singur DA de la mine.
Tiramisu cu Gorgonzola | 34 lei
Absolut fantastic! Un desert care sună ca o glumă între bucătari și ajunge să-ți ia papilele la alergat. Pișcoturi scăldate în cafea, cremă din mascarpone, gorgonzola și disaronno.
Auzi tu! Topping de miere și cacao. E incredibil ce poate face un ingredient precum gorgonzola în cantități optime. Ăsta, dragul meu cititor, e un tiramisu pe care nu-l uiți, dar e musai să fii experimentalist și deschis. Curajul combinației merită aplauze, dar, repet, poate nu e pentru toată lumea.
Trei de DA. Neașteptat!
Total MOLF: 211 lei. E buget de îngrășat 3 inși.
Aș mai mânca aici pentru tine? Fără îndoială, da.
Dacă îți place carnea bine gătită, ai o zi în care vrei să-ți faci un cadou cu gust și n-ai frică de combinații îndrăznețe, fă o vizită la Molf – Deli & Vinutz. Și dacă tot ești în zonă, fii băiat fin, treci pe la Piața de Flori și cumpără-i jumătății tale un buchet baban de bujori. 4 lei firu’. Faci safteaua florăresei și ziua mai bună doamnei tale. Dintr-un singur foc.
Să ne fie de bine. Am mâncat și azi pentru tine!
Poftim și alte locuri pe unde am mai mâncat pentru tine: