Nou-nouț! Trei tineri din Teheran și-au deschis senvișărie în București și au botezat-o „BOMBER Sub Sandwich”

susținut de
10 mai 2024
49392 afișări
Nou-nouț! Trei tineri din Teheran și-au deschis senvișărie în București și au botezat-o
Nou-nouț! Trei tineri din Teheran și-au deschis senvișărie în București și au botezat-o "BOMBER Sub Sandwich" | Sursă foto: B365.ro

Luna aprilie a marcat, în București, deschiderea a două senvișării noi. Prima este „Suta de grame” deschisă de Dragoș Neacșa și partenerii săi (despre care am scris aici), iar cea de-a doua, mai puțin cunoscută, aparține unor tineri din Teheran și se numește, ironic sau nu: Bomber Sub Sandwich. Astăzi m-aplec spre această descoperire culinară, unde am găsit doi băieți și-o fată de loc din capitala Iranului, foarte drăguți și încântați de clienți. O rup pe românește, dar dacă știi engleză e și mai bine. Ajungi foarte ușor la ei, pentru că s-au poziționat în buricul târgului, mai exact în stânga TNB-ului, pe Batiștei 11.

Ce vor iranienii de la noi? Să ne îndoape cu senvișuri bombă! Or fi gustoase?

Interior – Exterior Bomber Sub Sandwich

Vreo 15 metri pătrați are toată cușmelia tinerilor iranieni, într-un peisaj dominat de tipul din față (bucătarul) la platanele încinse, altul care pregătește ingredientele și asamblează senvișurile, plus blonda de la casă. Totul foarte curat, aproape imaculat. Fiind un loc atât de mic, nu există (încă) o tejghea de care să te sprijini ca să poți consuma acolo, deci ai două opțiuni: fie iei la pachet, fie iei la pachet.

Cât aștept comanda, mă bag în seamă cu casierița și-o întreb dacă merge treaba, dacă au clienți, etc.

– Suntem deschiși abia de o lună, au fost și două săptămâni de sărbători….e greu să mă pronunț. Ne bazăm mult pe oamenii care trec prin zonă și avem încredere că o să meargă, pentru că știm ce facem, ce calitate oferim. Avem deja clienți fideli, zice dânsa într-o engleză foarte bună.

Meniul oferă variațiuni cu steak de vită, burger, piept de pui, hotdogi polonezi și parizer sau cu toate la un loc. Totul e fript pe plită, la vedere, și ochii mi se scurg după brânzeturile care se topesc în fața mea. Cel mai mare senviș e o namilă de 750 de grame și costă 45 de lei. Eu mi-am făcut datoria și le-am zis că parizerul nu e chiar mâncarea preferată a românului, dar ce-o fi o fi. Toate senvișurile conțin un mix de brânzeturi (cașcaval, cheddar, mozzarella), ciuperci, salată, varză, maioneză și ketchup. Așa cum scrie mare pe perete, în cazul în care NU dorești un anumit ingredient trebuie doar să deschizi gura și să spui ce și cum. Vezi mai jos meniul. Și încă ceva: în câteva zile vor intra și pe Bolt Food.

Interiorul micuț Bomber Sub Sandwich
Meniul Bomber, în curând și pe Bolt Food

Judecata de Acum

Am mâncat pentru tine de la Bomber Sub Sandwich

Trei senvișuri din care am reușit să mușc doar de 3 ori din fiecare, pentru că sunt imense, unsuroase, grele, păcătoase, superbe.

Bomber Sub | 620 g | 38 lei

Conține: o chiftea pătrată din carne de vită, 2 bucăți de piept de pui, 2 felii de parizer cu șuncă, mix de brânzeturi (cașcaval, cheddar, mozzarella), ciuperci, salată, varză, maioneză și ketchup.

Pregătește-te să te ungi până la coate. Un senviș de dimeniunea unei sticle de Coca-Cola la jumate, și nu doar că e mare, dar e ticsit de carne, sosuri, brânzeturi și salată. Este, cu adevărat, o bombă calorică din care nu ai cum să nu te saturi. Totul într-o chiflă moale, îndemânoasă și cuprinzătoare, care nu lasă salata să zburde, ceea ce nu pot spune și despre sosuri. Când muști, muști din toate odată cele 3 feluri de carne și tot mixul de sosuri. Ce nu mi-a plăcut neapărat a fost ketchup-ul, cam basic și inutil în toată combinația asta. Peste toate, e un senviș care te satură, gustos, dar nu umami, e fierbinte și îndeplinește scopul pentru care a fost creat, mai ales după o zi lungă.

Bomber Sub, o namilă cât o sticlă de Coca-Cola

Fillet Royal Sub | 550 g | 35 lei

Conține: 3 bucățele de piept de pui, parizer cu șuncă, mix de brânzeturi (cașcaval, cheddar, mozzarella), ciuperci, salată, varză, maioneză și ketchup.

Royal Sub-ul ăsta e preferatul meu dintre cele 3, pentru că vine cu pieptul de pui marinat în prealabil apoi prăjit frumos pe plită. Puiul e suculent, gustos și bine condimentat, ideal cu niște jalapeno. Din nou, un pic cam multe sos-uri, mai ales ketchup, de care m-aș putea lipsi data viitoare. Ăsta ar fi sfatul meu personal: fără ketchup. Important e să-l mănânci cât e cald, ca să te bucuri de toate aromele. Un senviș cinstit, muncit, bine făcut!

Fillet Royal Sub cu bucăți suculente de pui pe plită

Bomber Steak Sub | 621 g | 41 lei

Conține: antricot de vită, 2 bucăți de piept de pui, parizer cu șuncă, mix de brânzeturi (cașcaval, cheddar, mozzarella), ciuperci, salată, varză, maioneză și ketchup.

Având în vedere antricotul de vită foarte bine preparat pe plită, consider că aici parizerul e chiar în plus. De asemenea, ne întâlnim iar cu bucățile de pui gustoase și fragede și asta nu mă deranjează absolut deloc, dimpotrivă. Un senviș puțin mai ușor (dacă se poate spune așa ceva) decât precedentele și, din nou, aș arunca sosul ăla de ketchup departe, până la Unirii, ca să nu-l mai găsească.

Bomber Steak Sub, ca să nu-ți cânte mațele la Ateneu

Total Bomber Sub Sandwich: 123 de lei, cu tot cu Coca-Cola (8 lei)

O să mai mănânc pentru tine aici? R: Da. E bombă!

Să ne fie de bine! Am mâncat și azi pentru tine.

Poftim și alte locuri pe unde am mai mâncat pentru tine:

Cookies