Exact ca-n viață, și-n Horeca există o dinamică firească a crâșmelor sau “circuitul natural al bodegilor”, cum i se mai spune. Unele mor, cum e cazul WOS (World of Sandwiches), care s-a dus să facă sandvișuri cu îngerii, iar în locul lor răsar altele noi, tinere, cu forțe proaspete, precum asiaticul “Thai Thai”, deschis pe Strada Mendeleev nr. 19, vizavi de MAT.
Thai Thai a împlinit vârsta de două săptămâni și, ca orice mâncău curios, am dat buzna, mai ales că suntem vecini. Întrebarea care se pune este: mai e loc de încă un restaurant între atâtea?
Piața Amzei este literalmente ticsită de fast food-uri și restaurante, începând cu Le Bab Fried Chicken, MAT, La Băiatu, Zmoke, Maya Fresh, Mei Wei și terminând cu Nishibo, Hushimo sau Don Nico.
E greu să reziști, financiar vorbind, într-un astfel de context, luând în considerare chiriile exorbitante practicate în zonă. Doar timpul va spune deznodământul acestei povești cu arome asiatice.
Bucătar tinerel la Thai Thai cântând la wok Meniul Thai Thai este un mix între thai și chinezesc, în care găsești ramen, pad thai, supă pho, cât și bao zi, un preparat chinezesc până-n măduva oaselor. Prețurile sunt medii, dacă pui în balanță calitatea serviciilor și experiența în sine. Un Pad Thai cu vită “te duce” la 35 lei, un ramen se învârte pe la 45, iar un aperitiv 20-25 lei.
Interior – Exterior Thai Thai Locul e curat, amenajat modest, cu multe mese pentru două persoane, tejghea și mobilier destul de banal. Pare făcut în grabă, pe repede înainte, aspectul fiind mai mult de cantină care a vrut să fie pub, dar s-a răzgândit.
Bucătăria deschisă te lasă să te bucuri de muzica wok-ului la care “cântă” un bucătar foarte tânăr. Per ansamblu, nu e un loc care te invită să te lungești la vorbă, ci mai degrabă să-ți pui burta la cale și să mergi mai departe. Toaleta de la subsol este neschimbată, așa cum au lăsat-o foștii proprietari, adică WOS.
Primești un fortune cookie din partea casei
Nice try, but I don’t let more than 10% of how do you say…bacșiș. Judecata de Acum Am mâncat pentru tine la Thai Thai Bao zi | 29 lei O surpriză foarte plăcută încă de la început. Bao zi este un preparat tradițional chinezesc, foarte popular, din aluat pufos și moale, similar cu cel de pâine, umplut cu diverse ingrediente, apoi gătit la aburi. Acest Bao zi este făcut de la zero, în fiecare zi, de către soția proprietarului, chinezoaică de la mama ei de-acasă.
Textură pufoasă, ușor dulceagă, și umplutură de carne de porc, pe care să fiu sincer aș mai fi condimentat-o cu ceva. Un preparat ok, gustos, dar care poate fi desăvârșit cu mai multă atenție la carnea de porc. Altfel, poate părea plat, căci aluatul la abur nu poate face singur toată treaba.
Pad Thai cu vită | 39 lei Gata în sub 7 minute, pe ceas. Un haos care capătă sens odată ce-l duci la gură cu tăiței puțin caramelizați, dar perfect aliniați cu un echilibru fragil între dulce și sărat. Un haos în care aciditatea e dată doar de un deget de lămâie, pentru că atât meriți la 39 de lei. Carnea de vită e fragedă, iar morcovii și mugurii de fasole crocanti îți oferă un contrast, care îți aduce aminte că simplitatea, când e bine făcută, poate fi memorabilă.
Și în toată această complexitate există un defect în matrice: tăițeii sunt făcuți harcea parcea, în loc să fie lungi și fermi, dar, cine știe, poate că în imperfecțiunea lor stă farmecul, deși mă cam îndoiesc.
La nivel de textură, tăițeii nu păreau suprafierți, astfel încât sunt două variante: fie sunt tăiței de calitate inferioară, fie e o eroare în tehnica de gătit. Păcat, căci gustul nu e rău deloc.
Pachețele de primăvară | 19 lei Banale e puțin spus. Niște pachețele de primăvară pe care le poți cumpăra și gusta la orice împinge tava chinezesc. E doar aluat deepfried și atât. Never again.
Cam asta a fost cu noul Thai Thai din Amzei. Mai sunt ‘nșpe mii de alte preparate de degustat și mă bazez inclusiv pe tine, cititorule, s-o faci.
Mă gândesc în special la ramenul lor, care trebuie să concureze cu ramenul gourmet de la noul Nishibo. Pentru Thai Thai supraviețuirea în zona Amzei va fi o misiune dificilă, dar nu imposibilă.
Dacă ești prin Amzei și vrei o gustare rapidă, dă o șansă celor de la Thai Thai.
Total Thai Thai: 87 lei.
O să mai mănânc pentru tine aici? Probabil.
Să ne fie de bine! Am mâncat și azi pentru tine.
Poftim și alte locuri pe unde am mai mâncat pentru tine: Surprinde-ți Papila – supă thai, sandviș cu rață confiată-n casă, brie, măr tras în unt și desert crème brûlée cu ceai negru Smoking Hot Hala Mahala. Coaste de porc afumate la fum de fag, salată de vinete cu ardei kapia, pateu cu untură de rață și desert japonez mochi cu ciocolată și vișine La murătura lăudată: Pickles. Sandviș cu brânză și gălbiori murați, supă de scoici cu pește alb, peanut butter brownie Cine-a pus Paninaro în drum? Burger cu măduvioară de vită, burger cu creier pane și castraveți ciudați Bagă la M.A.T: tacos cu piept de vită afumat și sos macha, tacos cu file de pește crispy și sos cu ardei chipotle, prăjitură de casă cu făină de porumb, sirop de trandafir și fistic. E patatas bravas. I like Balls. Chifteluțe de vită cu sos marinara, parmezan, pătrunjel, chiftele de năut cu halloumi, sos de roșii ușor picant, paste și busuioc. Bilă din salam de biscuiți cu vișine și nuci sărate. Plus un ștrudel. Molto Buoni e Bravi. Pizza cu salsicce și mozzarella, uneori vegană, alteori cu somon, susan negru, rucola, funghi porcini, formaggi, margherita, multi brânze și farcita din partea casei Go GRABit Pastrami Bar & Liberté. Sandwich cu pastramă de vită, hotdog cu fondue de brânză. Desert cu savarine cu alcool, vișine, kirsch și rom Ia viața-n piept de pui fraged. Anika Fried Chicken – Crispy Chicken Nuggets în crustă de lapte bătut, Eggplant and Brioche, Mac „n” Cheese și Sticky Toffee Pudding Prima oară la Supa Dupa. Papadum, Zuppa Maritata, Philly Cheesesteak and fries, hummus cu ardei copt și edamame, cât și cheesecake cu caramel sărat. Am mâncat la Mint & Ivy, pe Victoriei. Shrimp slider cu sos cocktail și micro salată, cât și Gujoane de pui cu sos honey glaze preparat cu 14 ingrediente. La desert, banoffee și tiramisu. Și negresă. Pomană. Mâncare ca la mamma mia! La Ciao Niki. Restaurantul. Zuppa di pomodori, mezze maniche rigate all’amatriciana con guanciale, e cheesecake al lime con dulceață de afine Ia cu Pâine și Vin! Soba de acasă și Focul Bengal, adică plăcinte de povestit, cât și chec cu lămâie și busuioc, servit cu cremă de mascarpone Atenție! RO dog! Sandwichuri românești cu carne la garniță și cârnați de casă, muiate-n Lutică. Desert fancy: Choux cu fructe roșii, vanilie și ciocolată albă, dar și cu bezea Brutal Russian Pancakes. Clătite pufoase cu somon afumat, brie, guacamole și roșii uscate, cât și americane cu banane coapte, cremă de ciocolată și rodie Un prânz frumos, de la Beautyfood. Ceafă de porc gătită 13 ore, cheesecake cu cremă de mușețel și un pateu de pasăre cu dulceață de ardei copt Marea pe roți. Drunken Squid. Calamari prăjiți cu sos din piripiri și ardei copți, plus o delicioasă supă de pește cu fructe de mare. Al’ceva la prânz. IndiVan. Chifteluțe picante de berbecuț în sos de migdale, Butter Chicken hidratat în sos din piure de roșii, iar la desert croissante ca-n reclame. Pont. Vizită la Taqueria și Zelato. Porceală cu tacos și burrito cu porc gătit șase ore. La desert, înghețată de colivă, pâine prăjită și magiun Laboratorul gusturilor. Forager. Zbârciogi și păstrăvi de pădure fermentați, NYC pastrami și sfogliatelle cu cremă de urdă, amazake de lămâie și sorbet de rubarbă Din năvod, în farfurie. Piaţa de peşte de la Obor. Milacop proaspăt la grătar şi tigaie picantă cu calamari, creveţi şi carne de midii în sos de roşii cu ardei iute Jungla cu mâncare. FROG. Cu gura plină de quiche cu sparanghel și gorgonzola, portocalopită, pâine cu burduf și pesto, tort pavlova cu caise & mure, și Punch! Am lins farfuria. Băcănia Veche – Delicatese & Grădină. Ragu de miel cu găluște transilvănene, quiche cu hribi și desert choco crush Cheese me Up! Topit după sandwichurile cu multă brânză & pulled pork de la Cheese Up și cele mai bune croissante din București: Fika18 From Buzău with Love. Bucătăria.localfood. Zacuscă cu babic, Hot Pleșcoi, burger cu parizer pane și cremă de zahăr ars cu blat de pandișpan însiropat cu Diplomatico Mai pot și Smokăreală! Dezmăț cu brisket fraged de vită black angus cu carolina mustard și tacos cu pulled pork și jalapeno. Brainfreeze cu înghețată de cremă de alune și ciocolată cu migadale prăjite la Gelateria La Romana dal 1947 Pește așteptări. Am mâncat pentru tine în Delta Dunării storceag, borș de pește, scrumbie la grătar și pepene de baltă De dragul gogoșilor delicioase din București. Berliner Donuts și niște street food venezuelean la Pepitos Direct de la balamuc. Am mâncat platoul cu draci pe el, de la Boala Copiilor, Luis Stan. Bistro La Minut. Turul Murăturilor în București. Trei restaurante celebre cu specific românesc plus tanti Cornelia (de la Rădăuți) din Obor – ep. 1 Turul Murăturilor în București. Alte trei restaurante celebre cu specific românesc plus dl Georgescu din Piața Domenii – Ep. 2 C’est Nepal possible! Aditi’s Kitchen. Bucate de poveste cu frații nepalezi și dumplings de aur Locul în care ți-a zis maică-ta să nu intri. Maimuca Restaurant. Punk restaurant! Aloha, Pokeful! Ca să ajungi în Hawaii, te duci în Dorobanți și faci la dreapta înainte de Petrom Anticarne. Verv Kitchen. Incursiune în lumea mâncării fără gluten, cu Snickers vegan, dhal și amaranth My real MOM. Trip culinar înnobilat cu o pară umplută cu gorgonzola, burger fabulos și desert desenat cu piure de mango și amaretto Unde thai și unde crapă. ISAN Thai Kitchen. Un food truck nestemat care trebuie musai încercat Adevăratul gust al Italiei într-un food truck din București. Am mâncat la Pastammore numai buon cibo: Pacherri Amatriciana, un panino con la porchetta, cannoli siciliani CozoFest. Aproape toate locurile de unde comanzi cozonaci de Crăciun în București Când se mănâncă bine prin cartier în București. Soare și sandwichuri bune, la Fresco Artigianale Din dragoste pentru bucate. ARZU a lu’ Mazilique Hushimo. Asia din Amzei. Poftă de Tom Yum și vită în sos de stridii Restaurantul din București unde plătești doar ingredientele Despre oameni și raci. Cum a fost la Taverna Racilor Doar gustul contează. Smith Eatery, o bucătărie fascinantă de 9 metri pătrați Are balta pește bun. Acasă la Ivan Pescar & Scrumbia Bar. Din apă, în farfurie. Sarmale la cornet în București. Via Sarmașina Jumi – Juma. RUAL. Primul AproBistro din București Umami pastrami în București, la In-House Pastrami & More Haleu adevărat, la singura Shandra’ma bucureșteană Am mâncat pui de la POPEYES din București. Este zguduitor de la fel ca la ceilalți Raclette și vin. Amis de la Fête, microfestivalul de brânză din buricul Bucureștiului Blitz n Roll. Brutăria din București cu pinsă la public Reper de București. Caracatiță infuzată în ceai negru și ecleruri umplute cu pateu Cei mai buni burgeri din România. Câștigătorii Burger Fest și cum dai de ei în București Lasciatemi mangiare, sono un bucureșteano. Pasta Del Popolo „Înainte era mai bine?” Am mâncat pentru tine la Restaurantul Monte Carlo din Cișmigiu În căutarea unui panino italian adevărat în București. Vizită la Tasteataly Istorie, bun gust și-un cârnat organic. Experiența noului G.Y.S.T. București “Casa Tănase”, restaurantul cu specific nepalez din București botezat in memoriam Ghidul gastronomic al Bucureștiului pe care nu l-a cerut nimeni. Partea a II-a | Alte 5 locuri minunate cu mâncare Fabergé-ul ouălor fierte: Umami Soft Egg. Lansare Pho Bar Truck, în București, cu supă vietnameză phontastică „Asta îi Cosmos!” Festin la Taverna Georgia, primul restaurant cu specific georgian din București La bine și la UMAMI Street Food Truck, pe străzile Bucureștiului Experiența africană cu supa Okra, Fufu din yam și un lighenaș cu apă. Tribes by Nelz, excentricul african din București unde mănânci cu mâna Top 3 cei mai buni burgeri din România, conform Burger Fest 2023, îi găsești în București Gluten free și gustos! Arepas Colombianas, în București feat Pimientos de Padrón la preț cinstit Cookies and Friends. Cofetăria ascunsă din București pe care trebuie să o încerci Cu 33 de lei, mănânci în Obor ca la mama acasă, în Sri Lanka, la Mathara Bath Kade6 S-a găsit Kokoreç la Galata Midyeci, în București colț cu Istanbul Unde găsești cei mai dulci pepeni din București. Studiu de piață în Obor, Moghioroș și Matache Toscana te cheamă la ea, pe Victoriei, la Bastoni. Cea mai nouă paninărie italiană din București Ce se întâmplă la o degustare de parizer și cum participi la una în București. La desert primești o felie de tort de parizer O nouă tradiție giugiuc în București: Halef, cu baklava pe stil nou și cafeluță de specialitate Atenție, frige! Bucureștiul are arancini siciliene, la Sfrigola, pe Popa Nan 101 O mică părere despre De Soi, noul restaurant și hub de gusturi din București Cât costă un mic din carne de vită Wagyu, pe care l-am găsit undeva aproape de București Într-un București plin de pescobari, fii George’s Fisheries din Prelungirea Ghencea Turcești de București, la Duman Oriental Cuisine, cu İşkembe çorbası, sultani locali și Ras Asfour Îți umple burta pe bani puțini. Am mâncat 5 feluri cu 110 lei la Kaufland Pop Up Restaurant, în București Cu capul în NOR și cu ochii-n farfurie. Mai vinde bine priveliștea în București? Turist (la) naive în București. Ecler cu cremă de colivă sau cu muștar de Tecuci, ce alegi? Am mâncat printre fumători la B4 Market, București. Un șnițel ok, la preț psihologic Am mâncat pentru tine la Guava de iarnă, în “peninsula” Floreasca din București Am mâncat cât pentru trei, cu 118 lei, la Târgul de Crăciun București din Piața Constituției Ritualul Ruka Izakaya din București și coborâtul drojdierilor în boxă sau cum ne revenim după Crăciun Scoate-o pe maică-ta la Sardin, în București, pentru că merită Am mâncat pentru tine ciorbă de miel la Garlic Pub, în București, după ce am ascultat Coco Jambo Sentimente amestecate la Capriccio, în București, un restaurant colea în cartier Cei mai ieftini tacos din București sunt muy deliciosos! La Casa de Tacos, pe la Unirii Prinde loc la Condesa, dacă poți! Cum e la cel mai nou bar-restaurant latino american din București Cârciuma unde vezi de foarte sus cum întoarce tramvaiul 41. O cină corectă cu soacră-mea la 18 Lounge, cu priveliște panoramică peste București Am mâncat la bogați, printre Padroni, la E3 by Entourage, în Bucureștiul cel scumpel Mâncare aproape ca la nonna acasă. Italienescul Da Giulio, unde româna e a 2-a limbă vorbită Cum e să mănânci “machedonești” la Nishani – A fi sau a nu fi, cel mai nou restaurant cu specific aromân din București Singurul loc cu french tacos din București. Furajul perfect pentru serile de Fifa cu băieții, la Tacos Factory Un grătărel coreean corect, în Centrul Vechi din București, la Jeonjuu Korean BBQ Dezolant! Am mâncat la filiala din București a restaurantului vienez Salm Bräu Vis! Am luat salariul și-am mâncat la Bone Restaurant, în București, pentru că viața e prea scurtă ca să nu te răsfeți Strașnic de București! Am găsit la Vatra Neamului alinare cu soleancă, borș ucrainean, zeamă moldovenească, plăcinte basarabene și salonul Florin Piersic Fericire la Suta de Grame, un loc nou deschis de Dragoș Neacșa în București Un altfel de miel la Pot.stories, în București, printre bolizi, politicieni și foști patroni de fotbal Nou-nouț! Trei tineri din Teheran și-au deschis senvișărie în București și au botezat-o „BOMBER Sub Sandwich” De neratat! Să mâncăm „ca localnicii”, în București: la MoMo sunt găluște nepaleze fabuloase Trofeul rămâne la București! Top 3 cei mai buni burgeri din țară, desemnați la BurgerFest 2024 și de când poți comanda la tine acasă burgerul câștigător Așa și-așa. Nu m-au cucerit turcii de la Cigeristan cu ficatul de oaie la țepușă, dar e loc în București pentru toată lumea Am mâncat la primul restaurant Happy deschis în București de vecinii bulgari. Prețuri puțin piperate, sorcove și mâncare cam sărată City break la Călărași alături de Vasile, pentru El Foodadore! Diamantul culinar local renegat de localnici Portokalopita și un gyros generos. Noul Greko din București și-a făcut loc printre străduțele de pe lângă Ateneu O fugă la „Polen”, turcii de lângă București, cu celebrul döner pe jar, o amandină cât casa și încă ceva Legendara pizzerie Interbellico din București trăiește și se numește acum Pizzeria Passione. Da, are aceeași pizza mișto făcută de același om mișto ITA Place, un loc subestimat din București, cu panini excelenți și 7 feluri de tiramisu de la două fete minunate Bistronomie și potol de simțuri la Mosafir de București, cu ingrediente locale alese, bule și tuneluri secrete Blue Margarita e mexicanul ăla vechi din București care adună români, argentinieni, mexicani și brazilieni la un loc Un surprinzător popas culinar la Sabatini din Domenii, ca orice bucureștean din pătura de mijloc În inima Colentinei se ascunde Grătarul de Allep, cel mai bun restaurant și grătar etnic din București Mai există ieftin și bun în București. La “Tata Gigi”, terasa din Militari cu mâncare simplă și bună pentru seri autentice Singurul loc din România cu pâine magică libaneză este în București, pe Andronache. Am mâncat Kaake proaspăt de la Choose Cheese La Salumeria cu focaccia și delicii italienești în pitoreasca piațetă de care aveam nevoie în București M-am îndrăgostit de Ierbar, noul bistro din București care bifează toate căsuțele fericirii E posibil ca cel mai gustos Pad Thai din București să fie la Isan Thai Kitchen, pe Regina Elisabeta Unde e Zmoke, e gust divin. Un nou restaurant cu afumături își face loc în București Bombița vietnameză cu Phở bò și mâncare cinstită de care aveam nevoie în București: Bep Viet Singurul restaurant din București cu cârnați Longaniza făcuți de la zero de un venezuelean, plus alte minunății: Scarpetta la Brera Minunății savuroase ascunse în micuțul japonez din Floreasca. Răsfăț umami din Bao Buns-urile și supa gyoza de la Tobiko Sushi Fusion Am mâncat pentru tine la Tasting Room by Ethic Wine, în București, ca să o faci și tu, pentru că merită Nishibo, cel mai nou ramen bar din București, ridică supa asta japoneză la rang de artă Alegeri culinare în București: Little Vietnam, cel mai nou restaurant vietnamez cu Pho Bo aproape de casă
Porții cât China, gust decent și un loc din București care nu îți cere să-l iubești – vestitul Restaurant China Town
Afacerile de familie care dau gust Bucureștiului. La Bottega dei Sapori, din Cotroceni: pappardelle demențiale cu osso bucco și gustul italian autentic