Pentru cei care vor să trăiască visul gastronomic american, vin cu Little New York, adică ceva proaspăt deschis, de nici 10 zile! Așadar, avem parte de un restăurănțel nou în București, prin spate pe la Unirii, mai exact pe Strada Bărăției nr.33, ușă-n ușă cu Casa de Tacos.
Little New York abordează conceptul de Diner american, cu milkshakeuri, meatballs sub, mac ‘n’ cheese, pulled pork, burgeri și altele. Meniul e relativ scurt, prețurile sunt medii spre mari (voi argumenta) iar în spatele tejghelei sunt 3 băieți (cel puțin acum): unu’ la plite și doi pe sală.
Cel de pe sală e amabil ca o fată mare, vorbește foarte ușor și blând, nu care cumva să te deranjeze. Îi simți în glas amabilitatea aceea specifică începuturilor unui business, în care vrei ca clienții tăi să se simtă bine, să nu care cumva s-o dai în bară. Ca atunci când te sună maică-ta și răspunzi cu tonalitatea și glasul de la 12 ani, chiar dacă tu ai acum 40: “Alo! Da, mamă. Nu, nu stam flămând. Sunt prin oraș, la Little New York. Nu la Lidl, la Little New York. Bine, hai. Te pup, pa.”
Salutare și bun venit la “Mănânc pentru tine”, eu sunt Dragoș și colind restaurantele, bodegile și cam toate șandramalele cu calorii de prin București, mănânc, plătesc, mă-ngraș, apoi scriu sincer despre ele, că destul o viață amară, fără gust și apă caldă. Apropo, momentan stau în Sectorul 2 (Parcul Circului) și, pe lângă lipsa apei calde, eu și nevastă-mea stăm seara în bucătărie și jucăm: “Sâmbure de pepene sau gândac?”. Am încheiat paranteza; Înapoi la mâncare.
Interior – Exterior Little New York – București
Din câte am văzut eu prin filme, uitându-mă acum în jur, constat că băieții au reușit să surprindă cât de cât atmosfera americană, mai ales prin mobilierul folosit și apreciez chestia asta. E un loc micuț, curat, are avantajul de a nu i se fi uscat vopseaua, dar în general arată bine. Câteva canapele în stil american, o tejghea micuță și cam ăsta e micul nostru Diner american.
Judecata de Acum
Am mâncat pentru tine de la Little New York
Doar două preparate și asta se datorează lipsei din meniu a mac’n’cheese-ului, pe care mai toată lumea îl cerea, iar răspunsul era mereu același: Ne pară rău, suntem sold out. Recunosc că nu-mi plac macaroanele cu brânză la cuptor, dar parcă aș fi gustat puțin să văd ce hram poartă. Poate data viitoare, dacă va mai fi una.
Chopped Cheese | 54 lei | 450 g
Conține: vită, 3 x cheddar, ceapă, salată, roșii, maioneză, ketchup
Trec peste denumirea greșită din meniu și intru direct în pâine. N-am ales întâmplător acest sandwich. Se știe că Chopped Cheese e un simbol al New York-ului, o poveste într-o chiflă. Un amestec nepretențios de burger mărunțit, brânză topită, salată, câteva felii de roșii, ketchup și maioneză. Asta e versiunea clasică și, precum se vede, Little New York respectă rețeta la milimetru.
Toată combinația de mai sus vine îndesată într-o chiflă albă, moale și puhavă, adică fix ce ți-a zis medicul să eviți. În esență, nimic complicat, ba din contră, o combinație simplă, păcătoasă, feblețea muncitorilor, a oamenilor simpli, dar și a celor care știu să aprecieze gustul autentic, fără fasoane. Personal, nu mi-a plăcut deloc prezentarea preparatului, care vine învelit în staniol, motivele fiind doar de ei știute. Lăsați Chopped Cheeseul să zâmbească, să respire, să fie admirat în toată splendoarea sa și nu-l mai sufocați cu staniol, că n-a greșit cu nimic. Altfel, gustul este unul delicios, puțin dulceag, dar parcă cu un minus la capitolul brânză. Aș fi pus mai cu simțul responsabilității. Chiar și așa, un preparat bun. Doar doi de DA de la mine. Pierde la prezentare și la capitolul price vs quality. E, până la urmă, un burger mărunțit cu multă brânză.
Pulled pork | 49 lei | 450 g
Cu pulled pork, salată coleslaw și cartofi prăjiți.
Spre deosebire de fratele său de mai sus, pulled pork de la Little New York e destul de chipeș, prezentabil, desfășurat pe o felie de pâine și stropit cu sos bbq pe deasupra. Doar că la nivel de gust avem de a face cu carne un pic cam uscată, total nespectaculoasă, care te face să te gândești dacă nu cumva puteai alege altceva din meniu. Spuneam la început că prețurile sunt medii spre mari și asta doar pentru că, în adâncul meu, cineva știe că acest pulled pork nu merită 50 de lei. Mai mult, mă scot din sărite prețurile psihologice, tipic americănești, gen 4,99, 5,99. But that’s just me.
Pe de altă parte, am zis-o și-o repet: nu e nevoie să-ți placă tot meniul unui local. E suficient să te întorci pentru un singur preparat, iar la mine se pare că e Chopped Cheese, nicidecum pulled pork.
Cu bune, cu rele, Little New York pare să aibă ce trebuie pentru a rezista testul timpului, dar îi va fi greu, mai ales cu vecinii de perete. Să ne vedem cu bine la un Chopped Cheese!
Total Little New York: 116 lei, cu tot cu Coca-Cola.
O să mai mănânc pentru tine aici? R: Probabil.
Să ne fie de bine! Am mâncat și azi pentru tine.
Poftim și alte locuri pe unde am mai mâncat pentru tine:
- Surprinde-ți Papila – supă thai, sandviș cu rață confiată-n casă, brie, măr tras în unt și desert crème brûlée cu ceai negru
- Smoking Hot Hala Mahala. Coaste de porc afumate la fum de fag, salată de vinete cu ardei kapia, pateu cu untură de rață și desert japonez mochi cu ciocolată și vișine
- La murătura lăudată: Pickles. Sandviș cu brânză și gălbiori murați, supă de scoici cu pește alb, peanut butter brownie
- Cine-a pus Paninaro în drum? Burger cu măduvioară de vită, burger cu creier pane și castraveți ciudați
- Bagă la M.A.T: tacos cu piept de vită afumat și sos macha, tacos cu file de pește crispy și sos cu ardei chipotle, prăjitură de casă cu făină de porumb, sirop de trandafir și fistic. E patatas bravas.
- I like Balls. Chifteluțe de vită cu sos marinara, parmezan, pătrunjel, chiftele de năut cu halloumi, sos de roșii ușor picant, paste și busuioc. Bilă din salam de biscuiți cu vișine și nuci sărate. Plus un ștrudel.
Molto Buoni e Bravi. Pizza cu salsicce și mozzarella, uneori vegană, alteori cu somon, susan negru, rucola, funghi porcini, formaggi, margherita, multi brânze și farcita din partea casei
Go GRABit Pastrami Bar & Liberté. Sandwich cu pastramă de vită, hotdog cu fondue de brânză. Desert cu savarine cu alcool, vișine, kirsch și rom
Ia viața-n piept de pui fraged. Anika Fried Chicken – Crispy Chicken Nuggets în crustă de lapte bătut, Eggplant and Brioche, Mac „n” Cheese și Sticky Toffee Pudding
Prima oară la Supa Dupa. Papadum, Zuppa Maritata, Philly Cheesesteak and fries, hummus cu ardei copt și edamame, cât și cheesecake cu caramel sărat.
Am mâncat la Mint & Ivy, pe Victoriei. Shrimp slider cu sos cocktail și micro salată, cât și Gujoane de pui cu sos honey glaze preparat cu 14 ingrediente. La desert, banoffee și tiramisu. Și negresă. Pomană.
Mâncare ca la mamma mia! La Ciao Niki. Restaurantul. Zuppa di pomodori, mezze maniche rigate all’amatriciana con guanciale, e cheesecake al lime con dulceață de afine
Ia cu Pâine și Vin! Soba de acasă și Focul Bengal, adică plăcinte de povestit, cât și chec cu lămâie și busuioc, servit cu cremă de mascarpone
Atenție! RO dog! Sandwichuri românești cu carne la garniță și cârnați de casă, muiate-n Lutică. Desert fancy: Choux cu fructe roșii, vanilie și ciocolată albă, dar și cu bezea
- Brutal Russian Pancakes. Clătite pufoase cu somon afumat, brie, guacamole și roșii uscate, cât și americane cu banane coapte, cremă de ciocolată și rodie
Un prânz frumos, de la Beautyfood. Ceafă de porc gătită 13 ore, cheesecake cu cremă de mușețel și un pateu de pasăre cu dulceață de ardei copt
- Marea pe roți. Drunken Squid. Calamari prăjiți cu sos din piripiri și ardei copți, plus o delicioasă supă de pește cu fructe de mare.
Al’ceva la prânz. IndiVan. Chifteluțe picante de berbecuț în sos de migdale, Butter Chicken hidratat în sos din piure de roșii, iar la desert croissante ca-n reclame. Pont.
- Vizită la Taqueria și Zelato. Porceală cu tacos și burrito cu porc gătit șase ore. La desert, înghețată de colivă, pâine prăjită și magiun
Laboratorul gusturilor. Forager. Zbârciogi și păstrăvi de pădure fermentați, NYC pastrami și sfogliatelle cu cremă de urdă, amazake de lămâie și sorbet de rubarbă
Din năvod, în farfurie. Piaţa de peşte de la Obor. Milacop proaspăt la grătar şi tigaie picantă cu calamari, creveţi şi carne de midii în sos de roşii cu ardei iute
Jungla cu mâncare. FROG. Cu gura plină de quiche cu sparanghel și gorgonzola, portocalopită, pâine cu burduf și pesto, tort pavlova cu caise & mure, și Punch!
Am lins farfuria. Băcănia Veche – Delicatese & Grădină. Ragu de miel cu găluște transilvănene, quiche cu hribi și desert choco crush
Cheese me Up! Topit după sandwichurile cu multă brânză & pulled pork de la Cheese Up și cele mai bune croissante din București: Fika18
- From Buzău with Love. Bucătăria.localfood. Zacuscă cu babic, Hot Pleșcoi, burger cu parizer pane și cremă de zahăr ars cu blat de pandișpan însiropat cu Diplomatico
Mai pot și Smokăreală! Dezmăț cu brisket fraged de vită black angus cu carolina mustard și tacos cu pulled pork și jalapeno. Brainfreeze cu înghețată de cremă de alune și ciocolată cu migadale prăjite la Gelateria La Romana dal 1947
Pește așteptări. Am mâncat pentru tine în Delta Dunării storceag, borș de pește, scrumbie la grătar și pepene de baltă
De dragul gogoșilor delicioase din București. Berliner Donuts și niște street food venezuelean la Pepitos
Direct de la balamuc. Am mâncat platoul cu draci pe el, de la Boala Copiilor, Luis Stan. Bistro La Minut.
Turul Murăturilor în București. Trei restaurante celebre cu specific românesc plus tanti Cornelia (de la Rădăuți) din Obor – ep. 1
Turul Murăturilor în București. Alte trei restaurante celebre cu specific românesc plus dl Georgescu din Piața Domenii – Ep. 2
C’est Nepal possible! Aditi’s Kitchen. Bucate de poveste cu frații nepalezi și dumplings de aur
Locul în care ți-a zis maică-ta să nu intri. Maimuca Restaurant. Punk restaurant!
Aloha, Pokeful! Ca să ajungi în Hawaii, te duci în Dorobanți și faci la dreapta înainte de Petrom
Anticarne. Verv Kitchen. Incursiune în lumea mâncării fără gluten, cu Snickers vegan, dhal și amaranth
My real MOM. Trip culinar înnobilat cu o pară umplută cu gorgonzola, burger fabulos și desert desenat cu piure de mango și amaretto
- Unde thai și unde crapă. ISAN Thai Kitchen. Un food truck nestemat care trebuie musai încercat
Adevăratul gust al Italiei într-un food truck din București. Am mâncat la Pastammore numai buon cibo: Pacherri Amatriciana, un panino con la porchetta, cannoli siciliani
CozoFest. Aproape toate locurile de unde comanzi cozonaci de Crăciun în București
Când se mănâncă bine prin cartier în București. Soare și sandwichuri bune, la Fresco Artigianale
Din dragoste pentru bucate. ARZU a lu’ Mazilique
Hushimo. Asia din Amzei. Poftă de Tom Yum și vită în sos de stridii
Restaurantul din București unde plătești doar ingredientele
Despre oameni și raci. Cum a fost la Taverna Racilor
Doar gustul contează. Smith Eatery, o bucătărie fascinantă de 9 metri pătrați
Are balta pește bun. Acasă la Ivan Pescar & Scrumbia Bar. Din apă, în farfurie.
Sarmale la cornet în București. Via Sarmașina
Jumi – Juma. RUAL. Primul AproBistro din București
Umami pastrami în București, la In-House Pastrami & More
Haleu adevărat, la singura Shandra’ma bucureșteană
Am mâncat pui de la POPEYES din București. Este zguduitor de la fel ca la ceilalți
Raclette și vin. Amis de la Fête, microfestivalul de brânză din buricul Bucureștiului
Blitz n Roll. Brutăria din București cu pinsă la public
Reper de București. Caracatiță infuzată în ceai negru și ecleruri umplute cu pateu
Cei mai buni burgeri din România. Câștigătorii Burger Fest și cum dai de ei în București
Lasciatemi mangiare, sono un bucureșteano. Pasta Del Popolo
„Înainte era mai bine?” Am mâncat pentru tine la Restaurantul Monte Carlo din Cișmigiu
În căutarea unui panino italian adevărat în București. Vizită la Tasteataly
- Istorie, bun gust și-un cârnat organic. Experiența noului G.Y.S.T. București
“Casa Tănase”, restaurantul cu specific nepalez din București botezat in memoriam
Ghidul gastronomic al Bucureștiului pe care nu l-a cerut nimeni. Partea a II-a | Alte 5 locuri minunate cu mâncare
Fabergé-ul ouălor fierte: Umami Soft Egg. Lansare Pho Bar Truck, în București, cu supă vietnameză phontastică
„Asta îi Cosmos!” Festin la Taverna Georgia, primul restaurant cu specific georgian din București
La bine și la UMAMI Street Food Truck, pe străzile Bucureștiului
Experiența africană cu supa Okra, Fufu din yam și un lighenaș cu apă. Tribes by Nelz, excentricul african din București unde mănânci cu mâna
Top 3 cei mai buni burgeri din România, conform Burger Fest 2023, îi găsești în București
Gluten free și gustos! Arepas Colombianas, în București feat Pimientos de Padrón la preț cinstit
Cookies and Friends. Cofetăria ascunsă din București pe care trebuie să o încerci
Cu 33 de lei, mănânci în Obor ca la mama acasă, în Sri Lanka, la Mathara Bath Kade6
S-a găsit Kokoreç la Galata Midyeci, în București colț cu Istanbul
Unde găsești cei mai dulci pepeni din București. Studiu de piață în Obor, Moghioroș și Matache
Toscana te cheamă la ea, pe Victoriei, la Bastoni. Cea mai nouă paninărie italiană din București
Ce se întâmplă la o degustare de parizer și cum participi la una în București. La desert primești o felie de tort de parizer
O nouă tradiție giugiuc în București: Halef, cu baklava pe stil nou și cafeluță de specialitate
Atenție, frige! Bucureștiul are arancini siciliene, la Sfrigola, pe Popa Nan 101
O mică părere despre De Soi, noul restaurant și hub de gusturi din București
Cât costă un mic din carne de vită Wagyu, pe care l-am găsit undeva aproape de București
Într-un București plin de pescobari, fii George’s Fisheries din Prelungirea Ghencea
Turcești de București, la Duman Oriental Cuisine, cu İşkembe çorbası, sultani locali și Ras Asfour
Îți umple burta pe bani puțini. Am mâncat 5 feluri cu 110 lei la Kaufland Pop Up Restaurant, în București
Cu capul în NOR și cu ochii-n farfurie. Mai vinde bine priveliștea în București?
Turist (la) naive în București. Ecler cu cremă de colivă sau cu muștar de Tecuci, ce alegi?
Am mâncat printre fumători la B4 Market, București. Un șnițel ok, la preț psihologic
Am mâncat pentru tine la Guava de iarnă, în “peninsula” Floreasca din București
Am mâncat cât pentru trei, cu 118 lei, la Târgul de Crăciun București din Piața Constituției
Ritualul Ruka Izakaya din București și coborâtul drojdierilor în boxă sau cum ne revenim după Crăciun
Scoate-o pe maică-ta la Sardin, în București, pentru că merită
Am mâncat pentru tine ciorbă de miel la Garlic Pub, în București, după ce am ascultat Coco Jambo
Sentimente amestecate la Capriccio, în București, un restaurant colea în cartier
Cei mai ieftini tacos din București sunt muy deliciosos! La Casa de Tacos, pe la Unirii
Prinde loc la Condesa, dacă poți! Cum e la cel mai nou bar-restaurant latino american din București
Cârciuma unde vezi de foarte sus cum întoarce tramvaiul 41. O cină corectă cu soacră-mea la 18 Lounge, cu priveliște panoramică peste București
Am mâncat la bogați, printre Padroni, la E3 by Entourage, în Bucureștiul cel scumpel
Mâncare aproape ca la nonna acasă. Italienescul Da Giulio, unde româna e a 2-a limbă vorbită
Cum e să mănânci “machedonești” la Nishani – A fi sau a nu fi, cel mai nou restaurant cu specific aromân din București
Singurul loc cu french tacos din București. Furajul perfect pentru serile de Fifa cu băieții, la Tacos Factory
Un grătărel coreean corect, în Centrul Vechi din București, la Jeonjuu Korean BBQ
Dezolant! Am mâncat la filiala din București a restaurantului vienez Salm Bräu
Vis! Am luat salariul și-am mâncat la Bone Restaurant, în București, pentru că viața e prea scurtă ca să nu te răsfeți
Strașnic de București! Am găsit la Vatra Neamului alinare cu soleancă, borș ucrainean, zeamă moldovenească, plăcinte basarabene și salonul Florin Piersic
Fericire la Suta de Grame, un loc nou deschis de Dragoș Neacșa în București
Un altfel de miel la Pot.stories, în București, printre bolizi, politicieni și foști patroni de fotbal
Nou-nouț! Trei tineri din Teheran și-au deschis senvișărie în București și au botezat-o „BOMBER Sub Sandwich”
De neratat! Să mâncăm „ca localnicii”, în București: la MoMo sunt găluște nepaleze fabuloase
Trofeul rămâne la București! Top 3 cei mai buni burgeri din țară, desemnați la BurgerFest 2024 și de când poți comanda la tine acasă burgerul câștigător
Așa și-așa. Nu m-au cucerit turcii de la Cigeristan cu ficatul de oaie la țepușă, dar e loc în București pentru toată lumea
Am mâncat la primul restaurant Happy deschis în București de vecinii bulgari. Prețuri puțin piperate, sorcove și mâncare cam sărată
City break la Călărași alături de Vasile, pentru El Foodadore! Diamantul culinar local renegat de localnici
Portokalopita și un gyros generos. Noul Greko din București și-a făcut loc printre străduțele de pe lângă Ateneu
O fugă la „Polen”, turcii de lângă București, cu celebrul döner pe jar, o amandină cât casa și încă ceva
Legendara pizzerie Interbellico din București trăiește și se numește acum Pizzeria Passione. Da, are aceeași pizza mișto făcută de același om mișto
ITA Place, un loc subestimat din București, cu panini excelenți și 7 feluri de tiramisu de la două fete minunate
Bistronomie și potol de simțuri la Mosafir de București, cu ingrediente locale alese, bule și tuneluri secrete
Blue Margarita e mexicanul ăla vechi din București care adună români, argentinieni, mexicani și brazilieni la un loc
Un surprinzător popas culinar la Sabatini din Domenii, ca orice bucureștean din pătura de mijloc
În inima Colentinei se ascunde Grătarul de Allep, cel mai bun restaurant și grătar etnic din București
Mai există ieftin și bun în București. La “Tata Gigi”, terasa din Militari cu mâncare simplă și bună pentru seri autentice
Singurul loc din România cu pâine magică libaneză este în București, pe Andronache. Am mâncat Kaake proaspăt de la Choose Cheese