De curând, mi-am stăvilit pofta de pește și fructe de mare în bodega asta pescărească numită La Paranza, deschisă de vreun an de zile pe Calea Rahovei, la parterul Palatului Bragadiru.
Are o poveste interesantă, care, în mare parte, se învârte în jurul bucătarului, Massimo, un sicilian get beget, originar din Siracuza, Sicilia. Massimo a fost bucătar pe pescadoare și vase de pescuit. L-am descoperit online și m-a atras următoarea afirmație: “ne aprovizionăm săptămânal cu pește proaspăt de la piața de pește din Kavala”.
M-am gândit așa: pește proaspăt, bucătar din Sicilia, n-are ce să meargă rău. Cu această ocazie, am luat-o pe doamna de o aripă și am dat buzna la băieții ăștia într-o duminică. Nu știu ingredientele unei căsnicii perfecte. Ce știu e că nevastă-mea e cel mai bun partener de bârfă pe care îl am și nimic nu ne scapă: râul, ramul, bârfă să fie. E prietenul meu cel mai bun și vegetarianul în care am cea mai mare încredere. În fine.
Și, cum am trecut pragul, nu mică mi-a fost mirarea să descopăr nu unul, ci trei restaurante. Îți explic imediat.



Salutare și bun venit la “Mănânc pentru tine”! Eu sunt Dragoș și în fiecare săptămână îmi fac timp să vizitez cârciumile cu mâncare din București. La final, scriu fără filtru despre ele, adică despre experiența reală și personală.
Interior – Exterior La Paranza
Threesome antreprenorial: pește, porc și pizza în același loc
Deși e deschis de 1 an de zile, acest restăurănțel intitulat La Paranza s-a bazat mereu pe Massimo, bucătarul. Din motive știute doar de el, la un moment dat, Massimo a absentat câteva luni, dar, de curând s-a reîntors la cârma bucătăriei. De data asta, se pare că e hotărât să rămână și de data asta sper să rămână, pentru că avem cu toții de câștigat.
În Sicilia, La Paranza este numele unei bărci mici pe care pescarii locali o folosesc în pescuitul pe mare. Cu doar 6 mese, restaurantul își desfășoară activitatea în una dintre cele 3 camere ale unui spațiu tip vagon în care funcționează 3 restaurante: La Paranza (cu specific pescăresc), Costelăria (coaste de porc și cartofi prăjiți), respectiv Pizzeria Maniace (pizza napoletană).
Meniul La Paranza diferă de la o săptămână la alta, în funcție de peștele disponibil în Kavala. Am observat câteva constante: pastele cu fructe de mare, frittura di paranza și antreurile. Evident, nu lipsesc pastele. Prețurile sunt la limita superioară a ceea ce numesc eu “prețuri medii”, dar super decente pentru calitatea oferită. Musai cu rezervare. Scanează și vezi meniul.





Am mâncat pentru tine La Paranza
Frittura di Paranza | 79 lei
Nu știu de ce am făcut calculul în euro. Pentru 16 euro, platoul ăsta de o persoană e chiar generos. Fructe de mare din belșug, totul proaspăt, 4-5 bucăți de merluciu mititel, niște creveți și alte orătănii de mare tăvălite puțin prin făină și prăjite perfect, scurt, în baie de ulei. Vine la pachet cu lămâie de stors pe ce vrei tu. Știu că se poartă, dar mie nu-mi place să storc lămâie pe pește. Mi se pare că-i ia din gustul de mare. Interesant și nou pentru mine e sosul: e prima oară când văd un sos de muștar cu miere asociat cu un platou de pește și fructe de mare. Am întins în el și e drept că nu mi-a luat-o mintea razna, dar între o maioneză banală și sosul de muștar cu miere, aleg muștarul la orice oră. Incă o bilă albă am dat pentru echilibru: totul sărat cât trebuie, nici un gram în plus sau în minus. Trei de DA de la mine. Deci, ce zici? E mult 16 euro? Eu m-aș întoarce oricând pentru încă o porție.




Linguine alla nerano cu biban de mare | 65 lei
Paste alla nerano. O rețetă senzațională, o nestemată marca cucina povera originară din sudul Italiei, de pe Coasta Amalfitana. Poartă numele satului în care s-a născut rețeta, care zice așa: linguine sau pasta fresca, zucchini, parmezan sau pecorino, usturoi, oleacă de ulei de măsline, busuioc proaspăt și neapărat Provolone, de preferat Provolone del Monaco.
Greu de explicat în cuvinte cât de delicioase sunt. M-am bucurat să le văd în meniul La Paranza, însă prezența bibanului m-a intrigat. Să fie oare Massimo pe lângă subiect? m-am întrebat. Mă rog, am comandat și m-am ridicat în picioare să văd cum le face. Massimo, băiat ager, mă ia la ochi și pornește discuția. Vorbește româneasca aia fără diacritice.
– Ești bucătar? zice el de colo și mă fixează cu ochii lui bulbucați.
– Nu, vai. Dar mai fac acasă alla nerano și mă gândeam….
– Eeee, si, asta nu nerano originală (gesticulează frenetic). Un pic reinterpretată, e? Nerano originala are solo zuchini, provolone neaparat, parmezan, busuioc, usturoi e basta. Aici fac un pic diferit, ca e cu pește, dar o să-ți placă. Crede-ma. Dar asta nu e original nerano, ok?
A avut dreptate. Mi-a plăcut la nebunie rezultatul final. Bibanul aduce doar o aromă fină de pește, fără să acopere gustul fin de oferit de zucchini și celelalte ingrediente. Dacă ești fan paste, e musai să încerci. Îmi pun grumazu rămășag pentru acest preparat reinterpretat. E fin, e dulce, e aromat, linguinele fierte al dente, totul ca la carte. Cartea lui Massimo. Trei de DA.



Tagliata de ton cu susan | 89 lei
În meniu, friptura de ton în crustă de susan părea să vină cu un soi de sos roșu foarte atrăgător, care, din păcate, nu s-a regăsit și în farfurie. Altfel, o friptură delicioasă de ton în crustă de susan, gătit “giusto”, cu o mică sălată de crudități pe post de garnitură. Tonul nu e un pește care să te dea pe spate și asta se confirmă. Gustos, dar parcă nu l-aș repeta.



Tiramisu | 32 lei
Îți zic drept: mă așteptam să fie undeva în top 3 tiramisu din București, dar nu prinde nici top 10. Tiramisu La Paranza e disproporționat: stratul de cremă este prea mare, ceea ce-l face puțin cam greu de mâncat, iar aroma de cafea ar putea fi mai intensă. Sper ca restaurantele bucureștene, toate restaurantele, să înțeleagă importanța cafelei în acest preparat: e important să ai o cafea bună, un espresso extras bine poate chiar din cafea de specialitate.
Nu vă fie teamă, fraților, nu faceți rabat de la calitate. Avem poate cele mai bune cafenele din Estul Europei cu cafea excelentă la prețuri super accesibile. Un tiramisu cu ingrediente de calitate superioară (nu zic să faceți pișcoturile de la zero) îți poate aduce sute de clienți. Apropo, știați că pe străzile Romei există magazine care vând exclusiv tiramisu? E doar o chestiune de timp până când cineva va deschide în București un loc doar cu tiramisu.
Să-mi ziceți mie cuțu dacă n-o fi așa. Am apreciat totuși că e un tiramisu închegat, fără alcool în el, așa cum cere rețeta și, de asemenea, nu foarte dulce. Un singur DA pentru tiramisu.


Total La Paranza: 265 de lei. Un cost rezonabil pentru două persoane. Deci, dacă vrei să schimbi aerul și să încerci un restaurant de pește nou, într-o zi, cu prietena sau soția sau cu partenerul tău, atunci dă-i o șansă acestui loc micuț.
O să mai mănânc pentru tine aici? Da.
Să ne fie de bine. Am mâncat și azi pentru tine.
Poftim și alte locuri pe unde am mai mâncat pentru tine:
- Surprinde-ți Papila – supă thai, sandviș cu rață confiată-n casă, brie, măr tras în unt și desert crème brûlée cu ceai negru
- Smoking Hot Hala Mahala. Coaste de porc afumate la fum de fag, salată de vinete cu ardei kapia, pateu cu untură de rață și desert japonez mochi cu ciocolată și vișine
- La murătura lăudată: Pickles. Sandviș cu brânză și gălbiori murați, supă de scoici cu pește alb, peanut butter brownie
- Cine-a pus Paninaro în drum? Burger cu măduvioară de vită, burger cu creier pane și castraveți ciudați
- Bagă la M.A.T: tacos cu piept de vită afumat și sos macha, tacos cu file de pește crispy și sos cu ardei chipotle, prăjitură de casă cu făină de porumb, sirop de trandafir și fistic. E patatas bravas.
- I like Balls. Chifteluțe de vită cu sos marinara, parmezan, pătrunjel, chiftele de năut cu halloumi, sos de roșii ușor picant, paste și busuioc. Bilă din salam de biscuiți cu vișine și nuci sărate. Plus un ștrudel.
- Molto Buoni e Bravi. Pizza cu salsicce și mozzarella, uneori vegană, alteori cu somon, susan negru, rucola, funghi porcini, formaggi, margherita, multi brânze și farcita din partea casei
- Go GRABit Pastrami Bar & Liberté. Sandwich cu pastramă de vită, hotdog cu fondue de brânză. Desert cu savarine cu alcool, vișine, kirsch și rom
- Ia viața-n piept de pui fraged. Anika Fried Chicken – Crispy Chicken Nuggets în crustă de lapte bătut, Eggplant and Brioche, Mac „n” Cheese și Sticky Toffee Pudding
- Prima oară la Supa Dupa. Papadum, Zuppa Maritata, Philly Cheesesteak and fries, hummus cu ardei copt și edamame, cât și cheesecake cu caramel sărat.
- Am mâncat la Mint & Ivy, pe Victoriei. Shrimp slider cu sos cocktail și micro salată, cât și Gujoane de pui cu sos honey glaze preparat cu 14 ingrediente. La desert, banoffee și tiramisu. Și negresă. Pomană.
- Mâncare ca la mamma mia! La Ciao Niki. Restaurantul. Zuppa di pomodori, mezze maniche rigate all’amatriciana con guanciale, e cheesecake al lime con dulceață de afine
- Ia cu Pâine și Vin! Soba de acasă și Focul Bengal, adică plăcinte de povestit, cât și chec cu lămâie și busuioc, servit cu cremă de mascarpone
- Atenție! RO dog! Sandwichuri românești cu carne la garniță și cârnați de casă, muiate-n Lutică. Desert fancy: Choux cu fructe roșii, vanilie și ciocolată albă, dar și cu bezea
- Brutal Russian Pancakes. Clătite pufoase cu somon afumat, brie, guacamole și roșii uscate, cât și americane cu banane coapte, cremă de ciocolată și rodie
- Un prânz frumos, de la Beautyfood. Ceafă de porc gătită 13 ore, cheesecake cu cremă de mușețel și un pateu de pasăre cu dulceață de ardei copt
- Marea pe roți. Drunken Squid. Calamari prăjiți cu sos din piripiri și ardei copți, plus o delicioasă supă de pește cu fructe de mare.
- Al’ceva la prânz. IndiVan. Chifteluțe picante de berbecuț în sos de migdale, Butter Chicken hidratat în sos din piure de roșii, iar la desert croissante ca-n reclame. Pont.
- Vizită la Taqueria și Zelato. Porceală cu tacos și burrito cu porc gătit șase ore. La desert, înghețată de colivă, pâine prăjită și magiun
- Laboratorul gusturilor. Forager. Zbârciogi și păstrăvi de pădure fermentați, NYC pastrami și sfogliatelle cu cremă de urdă, amazake de lămâie și sorbet de rubarbă
- Din năvod, în farfurie. Piaţa de peşte de la Obor. Milacop proaspăt la grătar şi tigaie picantă cu calamari, creveţi şi carne de midii în sos de roşii cu ardei iute
- Jungla cu mâncare. FROG. Cu gura plină de quiche cu sparanghel și gorgonzola, portocalopită, pâine cu burduf și pesto, tort pavlova cu caise & mure, și Punch!
- Am lins farfuria. Băcănia Veche – Delicatese & Grădină. Ragu de miel cu găluște transilvănene, quiche cu hribi și desert choco crush
- Cheese me Up! Topit după sandwichurile cu multă brânză & pulled pork de la Cheese Up și cele mai bune croissante din București: Fika18
- From Buzău with Love. Bucătăria.localfood. Zacuscă cu babic, Hot Pleșcoi, burger cu parizer pane și cremă de zahăr ars cu blat de pandișpan însiropat cu Diplomatico
- Mai pot și Smokăreală! Dezmăț cu brisket fraged de vită black angus cu carolina mustard și tacos cu pulled pork și jalapeno. Brainfreeze cu înghețată de cremă de alune și ciocolată cu migadale prăjite la Gelateria La Romana dal 1947
- Pește așteptări. Am mâncat pentru tine în Delta Dunării storceag, borș de pește, scrumbie la grătar și pepene de baltă
- De dragul gogoșilor delicioase din București. Berliner Donuts și niște street food venezuelean la Pepitos
- Direct de la balamuc. Am mâncat platoul cu draci pe el, de la Boala Copiilor, Luis Stan. Bistro La Minut.
- Turul Murăturilor în București. Trei restaurante celebre cu specific românesc plus tanti Cornelia (de la Rădăuți) din Obor – ep. 1
- Turul Murăturilor în București. Alte trei restaurante celebre cu specific românesc plus dl Georgescu din Piața Domenii – Ep. 2
- C’est Nepal possible! Aditi’s Kitchen. Bucate de poveste cu frații nepalezi și dumplings de aur
- Locul în care ți-a zis maică-ta să nu intri. Maimuca Restaurant. Punk restaurant!
- Aloha, Pokeful! Ca să ajungi în Hawaii, te duci în Dorobanți și faci la dreapta înainte de Petrom
- Anticarne. Verv Kitchen. Incursiune în lumea mâncării fără gluten, cu Snickers vegan, dhal și amaranth
- My real MOM. Trip culinar înnobilat cu o pară umplută cu gorgonzola, burger fabulos și desert desenat cu piure de mango și amaretto
- Unde thai și unde crapă. ISAN Thai Kitchen. Un food truck nestemat care trebuie musai încercat
- Adevăratul gust al Italiei într-un food truck din București. Am mâncat la Pastammore numai buon cibo: Pacherri Amatriciana, un panino con la porchetta, cannoli siciliani
- CozoFest. Aproape toate locurile de unde comanzi cozonaci de Crăciun în București
- Când se mănâncă bine prin cartier în București. Soare și sandwichuri bune, la Fresco Artigianale
- Din dragoste pentru bucate. ARZU a lu’ Mazilique
- Hushimo. Asia din Amzei. Poftă de Tom Yum și vită în sos de stridii
- Restaurantul din București unde plătești doar ingredientele
- Despre oameni și raci. Cum a fost la Taverna Racilor
- Doar gustul contează. Smith Eatery, o bucătărie fascinantă de 9 metri pătrați
- Are balta pește bun. Acasă la Ivan Pescar & Scrumbia Bar. Din apă, în farfurie.
- Sarmale la cornet în București. Via Sarmașina
- Jumi – Juma. RUAL. Primul AproBistro din București
- Umami pastrami în București, la In-House Pastrami & More
- Haleu adevărat, la singura Shandra’ma bucureșteană
- Am mâncat pui de la POPEYES din București. Este zguduitor de la fel ca la ceilalți
- Raclette și vin. Amis de la Fête, microfestivalul de brânză din buricul Bucureștiului
- Blitz n Roll. Brutăria din București cu pinsă la public
- Reper de București. Caracatiță infuzată în ceai negru și ecleruri umplute cu pateu
- Cei mai buni burgeri din România. Câștigătorii Burger Fest și cum dai de ei în București
- Lasciatemi mangiare, sono un bucureșteano. Pasta Del Popolo
- „Înainte era mai bine?” Am mâncat pentru tine la Restaurantul Monte Carlo din Cișmigiu
- În căutarea unui panino italian adevărat în București. Vizită la Tasteataly
- Istorie, bun gust și-un cârnat organic. Experiența noului G.Y.S.T. București
- “Casa Tănase”, restaurantul cu specific nepalez din București botezat in memoriam
- Ghidul gastronomic al Bucureștiului pe care nu l-a cerut nimeni. Partea a II-a | Alte 5 locuri minunate cu mâncare
- Fabergé-ul ouălor fierte: Umami Soft Egg. Lansare Pho Bar Truck, în București, cu supă vietnameză phontastică
- „Asta îi Cosmos!” Festin la Taverna Georgia, primul restaurant cu specific georgian din București
- La bine și la UMAMI Street Food Truck, pe străzile Bucureștiului
- Experiența africană cu supa Okra, Fufu din yam și un lighenaș cu apă. Tribes by Nelz, excentricul african din București unde mănânci cu mâna
- Top 3 cei mai buni burgeri din România, conform Burger Fest 2023, îi găsești în București
- Gluten free și gustos! Arepas Colombianas, în București feat Pimientos de Padrón la preț cinstit
- Cookies and Friends. Cofetăria ascunsă din București pe care trebuie să o încerci
- Cu 33 de lei, mănânci în Obor ca la mama acasă, în Sri Lanka, la Mathara Bath Kade6
- S-a găsit Kokoreç la Galata Midyeci, în București colț cu Istanbul
- Unde găsești cei mai dulci pepeni din București. Studiu de piață în Obor, Moghioroș și Matache
- Toscana te cheamă la ea, pe Victoriei, la Bastoni. Cea mai nouă paninărie italiană din București
- Ce se întâmplă la o degustare de parizer și cum participi la una în București. La desert primești o felie de tort de parizer
- O nouă tradiție giugiuc în București: Halef, cu baklava pe stil nou și cafeluță de specialitate
- Atenție, frige! Bucureștiul are arancini siciliene, la Sfrigola, pe Popa Nan 101
- O mică părere despre De Soi, noul restaurant și hub de gusturi din București
- Cât costă un mic din carne de vită Wagyu, pe care l-am găsit undeva aproape de București
- Într-un București plin de pescobari, fii George’s Fisheries din Prelungirea Ghencea
- Turcești de București, la Duman Oriental Cuisine, cu İşkembe çorbası, sultani locali și Ras Asfour
- Îți umple burta pe bani puțini. Am mâncat 5 feluri cu 110 lei la Kaufland Pop Up Restaurant, în București
- Cu capul în NOR și cu ochii-n farfurie. Mai vinde bine priveliștea în București?
- Turist (la) naive în București. Ecler cu cremă de colivă sau cu muștar de Tecuci, ce alegi?
- Am mâncat printre fumători la B4 Market, București. Un șnițel ok, la preț psihologic
- Am mâncat pentru tine la Guava de iarnă, în “peninsula” Floreasca din București
- Am mâncat cât pentru trei, cu 118 lei, la Târgul de Crăciun București din Piața Constituției
- Ritualul Ruka Izakaya din București și coborâtul drojdierilor în boxă sau cum ne revenim după Crăciun
- Scoate-o pe maică-ta la Sardin, în București, pentru că merită
- Am mâncat pentru tine ciorbă de miel la Garlic Pub, în București, după ce am ascultat Coco Jambo
- Sentimente amestecate la Capriccio, în București, un restaurant colea în cartier
- Cei mai ieftini tacos din București sunt muy deliciosos! La Casa de Tacos, pe la Unirii
- Prinde loc la Condesa, dacă poți! Cum e la cel mai nou bar-restaurant latino american din București
- Cârciuma unde vezi de foarte sus cum întoarce tramvaiul 41. O cină corectă cu soacră-mea la 18 Lounge, cu priveliște panoramică peste București
- Am mâncat la bogați, printre Padroni, la E3 by Entourage, în Bucureștiul cel scumpel
- Mâncare aproape ca la nonna acasă. Italienescul Da Giulio, unde româna e a 2-a limbă vorbită
- Cum e să mănânci “machedonești” la Nishani – A fi sau a nu fi, cel mai nou restaurant cu specific aromân din București
- Singurul loc cu french tacos din București. Furajul perfect pentru serile de Fifa cu băieții, la Tacos Factory
- Un grătărel coreean corect, în Centrul Vechi din București, la Jeonjuu Korean BBQ
- Dezolant! Am mâncat la filiala din București a restaurantului vienez Salm Bräu
- Vis! Am luat salariul și-am mâncat la Bone Restaurant, în București, pentru că viața e prea scurtă ca să nu te răsfeți
- Strașnic de București! Am găsit la Vatra Neamului alinare cu soleancă, borș ucrainean, zeamă moldovenească, plăcinte basarabene și salonul Florin Piersic
- Fericire la Suta de Grame, un loc nou deschis de Dragoș Neacșa în București
- Un altfel de miel la Pot.stories, în București, printre bolizi, politicieni și foști patroni de fotbal
- Nou-nouț! Trei tineri din Teheran și-au deschis senvișărie în București și au botezat-o „BOMBER Sub Sandwich”
- De neratat! Să mâncăm „ca localnicii”, în București: la MoMo sunt găluște nepaleze fabuloase
- Trofeul rămâne la București! Top 3 cei mai buni burgeri din țară, desemnați la BurgerFest 2024 și de când poți comanda la tine acasă burgerul câștigător
- Așa și-așa. Nu m-au cucerit turcii de la Cigeristan cu ficatul de oaie la țepușă, dar e loc în București pentru toată lumea
- Am mâncat la primul restaurant Happy deschis în București de vecinii bulgari. Prețuri puțin piperate, sorcove și mâncare cam sărată
- City break la Călărași alături de Vasile, pentru El Foodadore! Diamantul culinar local renegat de localnici
- Portokalopita și un gyros generos. Noul Greko din București și-a făcut loc printre străduțele de pe lângă Ateneu
- O fugă la „Polen”, turcii de lângă București, cu celebrul döner pe jar, o amandină cât casa și încă ceva
- Legendara pizzerie Interbellico din București trăiește și se numește acum Pizzeria Passione. Da, are aceeași pizza mișto făcută de același om mișto
- ITA Place, un loc subestimat din București, cu panini excelenți și 7 feluri de tiramisu de la două fete minunate
- Bistronomie și potol de simțuri la Mosafir de București, cu ingrediente locale alese, bule și tuneluri secrete
- Blue Margarita e mexicanul ăla vechi din București care adună români, argentinieni, mexicani și brazilieni la un loc
- Un surprinzător popas culinar la Sabatini din Domenii, ca orice bucureștean din pătura de mijloc
- În inima Colentinei se ascunde Grătarul de Allep, cel mai bun restaurant și grătar etnic din București
- Mai există ieftin și bun în București. La “Tata Gigi”, terasa din Militari cu mâncare simplă și bună pentru seri autentice
- Singurul loc din România cu pâine magică libaneză este în București, pe Andronache. Am mâncat Kaake proaspăt de la Choose Cheese
- La Salumeria cu focaccia și delicii italienești în pitoreasca piațetă de care aveam nevoie în București
- M-am îndrăgostit de Ierbar, noul bistro din București care bifează toate căsuțele fericirii
- E posibil ca cel mai gustos Pad Thai din București să fie la Isan Thai Kitchen, pe Regina Elisabeta
- Unde e Zmoke, e gust divin. Un nou restaurant cu afumături își face loc în București
- Bombița vietnameză cu Phở bò și mâncare cinstită de care aveam nevoie în București: Bep Viet
- Singurul restaurant din București cu cârnați Longaniza făcuți de la zero de un venezuelean, plus alte minunății: Scarpetta la Brera
- Minunății savuroase ascunse în micuțul japonez din Floreasca. Răsfăț umami din Bao Buns-urile și supa gyoza de la Tobiko Sushi Fusion
- Am mâncat pentru tine la Tasting Room by Ethic Wine, în București, ca să o faci și tu, pentru că merită
- Nishibo, cel mai nou ramen bar din București, ridică supa asta japoneză la rang de artă
- Alegeri culinare în București: Little Vietnam, cel mai nou restaurant vietnamez cu Pho Bo aproape de casă
- Porții cât China, gust decent și un loc din București care nu îți cere să-l iubești – vestitul Restaurant China Town
- Afacerile de familie care dau gust Bucureștiului. La Bottega dei Sapori, din Cotroceni: pappardelle demențiale cu osso bucco și gustul italian autentic
- Restaurantul din București care vrea doar să-ți astâmpere foamea, fără să te jefuiască. Thai Thai, local nou cu mâncare asiatică
- Noul Petra din Obor pune nostalgia în farfurie și o servește fresh pentru un București mai gustos
- Comoara gastronomică din Berceni, cu carbonara de 10! Restaurantul începutului de an în București este Dieci – Il numero
- Tacos cu birria senzație în Centrul Vechi din București, la Mexikanos, pentru că merităm
- O bodegă nepaleză cu gust autentic în inima Bucureștiului, The Bhanshaghar stinge dorul de acasă
- Injera we trust! Singurul restaurant cu specific etiopian din România este în București. Abyssinia, în Vitan, unde mănânci cu mâna și cu ochii
- Turcii care gătesc pasta fresca pe muzică grecească în centrul Bucureștiului. Pasta Bella, pe Magheru
- Restaurantul de pe Popa Nan care mi-a alinat dorul de Grecia cu pește bun, calamar umplut și bouyourdi: Taverna La Zavat
- Două lumi într-un singur loc din București, în buricul târgului. P+1, restaurant de pe Calea Victoriei
- Burgeri și cartofi aproape fără cusur, în București, la Ramore Fresh Food Lounge
- Cel mai nou bistro mexican din București vine pe axa Ciudad de Mexico – Timișoara. El Maguey e ce trebuie
-