Gust și omenie în Drumul Taberei, la Anas Grill, fast food, market și măcelărie, locul care face Bucureștiul mai frumos

susținut de
20 iun. 2025
2115 afișări
Gust și omenie în Drumul Taberei, la Anas Grill, fast food, market și măcelărie, locul care face Bucureștiul mai frumos
Gust și omenie în Drumul Taberei, la Anas Grill, fast food, market și măcelărie, locul care face Bucureștiul mai frumos

Anas Grill, de pe strada Lujerului nr. 40, e dovada vie că, cu cât te afunzi mai adânc în inima Bucureștiului și te îndepărtezi de centrul său obosit cu prețuri exorbitante și pretenții pe măsură, cu atât descoperi mai multă frumusețe, în oameni și-n bucate.

Pentru că aici, la granița dintre Drumul Taberei și Militari, prețurile scad, iar calitatea nu suferă deloc. Ba dimpotrivă.

În plus, e prima oară când am văzut un gest de omenie de la un patron de fast food. Nu zic că e singurul. E primul la care asist pe viu, cum s-ar zice.

Pentru toate astea, am revenit în cartierul meu de suflet, la Anas Grill, fast food (restaurantish?), market și măcelărie. Un loc modest, cu suflet mare, unde personalul e compus, din câte am reușit să aflu, din etnici egipteni și palestinieni, oameni calzi, care știu să aducă bucătăria lor mai aproape de bucureșteni.

Gust și omenie în Drumul Taberei, la Anas Grill, fast food, market și măcelărie, locul care face Bucureștiul mai frumos

Salutare și bun venit la “Mănânc pentru tine”. Eu sunt Dragoș și săptămânal încerc să aduc mai aproape câte o locantă/bodegă sau restaurant cu mâncare din București. Vizitez, mănânc, plătesc, apoi scriu aici despre experiența reală, cu bune și cu rele. Nu caut locuri cu ștaif, caut autenticul.

Meniu Anas Grill

Ți-l las atașat mai jos, ca totul să fie clar și transparent. Consider că prețurile sunt oneste, reale, corecte, în concordanță cu ce primești în farfurie. Regăsești acolo tot ce înseamnă clasicele preparate arabe: shaworma de vită, de berbecuț, frigărui și cotlete de berbecuț, preparate din pui, dar și feluri vegetariene, cum e falafelul.

Ce m-a atras de data asta au fost frigăruile de berbecuț, pentru care am venit special, dar și dorința de a testa Adana Kebabul casei, nu la 50 sau 60 de lei, ci la un prețul decent di numa’ 40 de lei. 

Gust și omenie în Drumul Taberei, la Anas Grill, fast food, market și măcelărie, locul care face Bucureștiul mai frumos
Meniu Anas Grill

3 în 1
Interior – Exterior Anas Grill
Fast Food – Măcelărie – Market

Anas Grill este un 3 în 1 arăbesc. În același loc ai fast-food/restaurant simplu, un market și o măcelărie. Marketul e doldora de produse arăbești, din toate categoriile. Cu altă ocazie, aș fi pierdut vreo două ore citind doar etichete. Apoi, în spate, e măcelăria tipică, plină de vită, berbecuț, pui și oaie. Inclusiv organe. La următorul grătar, îi voi vizita.

Mi-au făcut cu ochiu’ niște cârnați proaspeți de berbecuț. Sunt fan cârnățăraie.

În total, Anas are 3 măcelării în București:

  • prima pe Șoseaua Mihai Bravu nr. 7, Sectorul 2,
  • a 2-a pe Strada Dropie nr. 2G, tot în Sectorul 2
  • cea din urmă pe Strada Lujerului nr. 40, Sectorul 6.

Aici, pe Lujerului, e mai greuț cu parcarea în zonă. O opțiune ar fi să parchezi la mall și să treci strada. În rest, 3-4 mese afară și 3-4 înăuntru. Atât. Modest, ca de cartier.

Am mâncat pentru tine la Anas Grill

Frigărui de berbecuț | 55 lei 

O  adevărata desfătare. Frigărui cu carne curată, fără zgârciuri, suculentă, bine gătită, nici uscată, nici lăsată în sânge, cu aromă de fum de grătar. Carnea e de o calitate care ar trebui să fie standard în orice local care se respectă și vinde grătar. Ai de ales între bulgur și cartofi prăjiți. Din păcate, aici a fost o mică scăpare. Vorba amicului meu Balauru: “Au lipsit la lecția de gătit cartofi prăjiți”. Cartofii prăjiți nu conving, dar gustul de grătar, de carne bună șterge repede dezamăgirea barabulelor. Personal, aș alege oricând bulgur în loc de cartofi prăjiți, așa cum am procedat la Adana (vezi mai jos). Tot ce contează este că fiecare bucată de carne e gătită cu grijă, nu la întâmplare. 8/10.

Adana Kebab | 40 lei

Din nou, un raport foarte bun calitate/preț și cantitate. Se prepară repede, în 5-10 minute. Carnea e bine condimentată, ușor picantă, exact cât trebuie să fie la o Adana. E servită cu lipie, salată de varză roșie, un ardei forțos și ce mai trebuie pentru o îmbucătură completă. Bulgurul face diferența și aduce un plus de autenticitate preparatului. Merită, din plin. 8/10. Ce-i lipsește acestui loc pentru a fi complet este un mic cuptor de făcut lipii proaspete, fierbinți. Lipiile scoase din pungă nu fac cinste preparatelor. Sunt bune, dar nu sunt proaspăt scoase din cuptor. Și asta contează. Pentru mine.

Falafel | 25 lei

Încă o surpriză plăcută. Roșii, castraveți, pătrunjel, niște ceapă fideluță și 6 chifteluțe de falafel ca la carte. Un falafel crocant la exterior, moale și gustos la interior, servit cu două sosuri, unul de tahini și altul cu usturoi. Și ce bine că usturoiul nu e agresiv, ci domolit, dus spre iaurt sau mai bine zis spre un sarmuzac diluat. E o plăcere în sine. Gust bun, atutentic. 8/10. Opt, pentru că se mai poate lucra la castraveți și roșii. La roșii înțeleg că nu e sezon, dar castraveții erau cam leșinați și calzi.

Un gest cât o lume mai bună

Dincolo de orice preparat din farfurie, experiența Anas Grill a fost una plină de omenie. Stăteam pe terasă, bucurându-mă de toate cele povestite mai sus, când o femeie în vârstă s-a apropiat timid de patronul locului, aflat la masa alăturată. Femeia i-a șoptit ceva la ureche. Am înțeles imediat că cerea de mâncare. Omul meu a făcut un semn discret spre angajatul din spatele tejghelei și a cerut o shaworma mare cu pui. Apoi i-a întins-o femeii. A urmat un dialog scurt:

„N-am bani”, a zis femeia.

„Nu contează”, i-a răspuns patronul. „E din partea mea.”

Poate părea banal, dar scena m-a impresionat mai mult decât orice. Atunci am înțeles că Anas Grill are în spate oameni în deplinătatea cuvântului. Iaca! Poți să oferi calitate, gust și omenie în același timp. Anas Grill e locul de unde nimeni nu pleacă flămând, nici măcar cei fără bani. Astfel de locuri nu mor niciodată. Astfel de locuri fac Bucureștiul magic și lumea mai bună. Și tocmai de aceea trebuie să le rostim numele.10 de DA din partea mea. Din 3 posibile.

Total: 120 lei. Suficient pentru două persoane.

O să mai mănânc pentru tine aici? 1000%.

Să ne fie de bine! Am mâncat și azi pentru tine.

Poftim și alte locuri pe unde am mai mâncat pentru tine:

Cookies