De neratat! Să mâncăm „ca localnicii”, în București: la MoMo sunt găluște nepaleze fabuloase

susținut de
17 mai 2024
3860 afișări
De neratat! Să mâncăm

După o săptămână grea, în care am fost asaltați de zeci de comentarii de aur ce îi trimiteau pe tinerii iranieni să facă sandwich-uri bomer la ei acasă în Teheran, acum a venit rândul nepalezilor de la MoMo să deschidă un restaurant etnic, cu specific nepalez, în care vedeta este preparatul tradițional nepalez intitulat Momo.

Mi-a luat 3 luni să ajung la acest restaurant, timp în care bucureștenii au curs în valuri, unii mai mulțumiți, alții mai puțin, cum e omu’, na. Având în vedere apetitul bucureștenilor pentru acest restăurănțel nepalez, cred că-l putem încadra la capitolul gastronomie locală, genul de loc pe care să-l poți recomanda cu încredere turiștilor străini. 

De la bonă la chef și alte lucruri bine de știut despre MoMo București

MoMo e un loc foarte micuț, deschis de marți până sâmbătă, în inima cartierului de chiaburi Dorobanți, pe Intrarea Tudor Ștefan nr.25 (faci prima la dreapta înainte de Petrom).

Locul ăsta a apărut după ce Laila, o tânără din Nepal angajată ca bonă, a vrăjit familia de români cu bucatele ei tradițional nepaleze și, ce să vezi, lucrurile au evoluat într-un restaurant unde totul e pregătit fresh, pe loc, cum se face.

Bineînțeles că n-ai nici o șansă să găsești masă fără rezervare, care se face doar prin ialoc.ro, timpul maxim pe care îl poți petrece acolo fiind de 2 ore. Decent și civilizat, aș zice. Pont: când faci rezervarea, scrie în comentarii că vrei la mesele specifice nepaleze, altfel te poți trezi ca mine cu 2 locuri la tejghea, pe scaune înalte de bar. Pe mine nu m-a deranjat, dar pe tine poate te deranjează.

La capitolul amenajare interioară, predomină culorile calde, lemnul și textilele, ai camere cu măsuțe joase și pernuțe pentru o experiență și mai autentică, dar și tejghea cu scaune de bar și masă înaltă. La etaj cică e o încăpere mișto, însă n-am apucat s-o văd. Terasa din fața locantei e arvunită de fumători, cu vreo 3-4 mese.

Ce-i un MoMo și cu ce ne ajută el?

Întâlnit des în Tibet și Nepal, acest momo constă în bucăți de aluat umplute cu diverse ingrediente, cum ar fi carne (de obicei de pui, miel sau vită), legume sau brânză, și apoi fierte, aburite sau chiar prăjite, servite cu diverse sosuri picante sau dulci. Pe scurt: MoMo e o gălușcă recunoscută în întreaga lume pentru gustul distinctiv și versatilitatea în umpluturi și arome.

MoMo îți pune burta la cale într-un stil delicios și are capacitatea de a-ți face ziua mai bună. Încă o chestie mișto e că nepalezii mănâncă cu mâna, așa cum o facem și noi, românii, de cele mai multe ori. Și cred că asta e minunat

Pe de altă parte, meniul MoMo București înseamnă 8 feluri de mâncare cu carne și 2 feluri pentru vegetarieni, și ăsta e un lucru ciudat, pentru că nepalezii stau extrem de bine la capitolul preparate vegetariene. Un exemplu în acest sens e Dal Bhat, un simbol al bucătăriei nepaleze. În clipul de mai jos, Laila de la Momo face și o demonstrație.

Judecata de Acum

Am mâncat pentru tine de la MoMo

În ordinea preferințelor de pe tricouri:

Pork C-Momo | 50 lei

Nu știu dacă e o invenție personală de-a Lailei (să fiu sincer nici nu-mi pasă), dar chestia asta trebuie încercată neapărat. Momo umplute cu porc aromatizat într-o crustă nici moale, nici tare, care păstrează umplutura la temperatura perfectă carnea tocată de porc, iar totul e scăldat într-un sos dulceag și picant în același timp. E ceva ce aș consuma în fiecare zi fără să respir. Savoarea și prospețimea Pork C-Momo sunt o declarație de prospețime, a garanției că totu-i făcut pe loc, proaspăt. Declar acest preparat un nestemat al Bucureștiului. Trei de DA de la mine.

Chicken Momo făcut la abur | 40 lei

6! Vine MoMo Chicken! Găluștele astea prezentabile umplute cu piept de pui beneficiază de prezentarea clasică nepaleză, care te obligă la un unboxing gastronomic. Înăuntru se ascund aceste minunății însoțite de sosul casei, care nu e vreo bombă de condimente, nu. E ușor și puțin aromat, atât cât să întregească minunățiile de momo. Le-aș fi pus pe locul 1, dar n-am putut. C-Momo e ceva divin.

Chicken Masala | 50 lei

Chicken Masala vine servit cu orez din partea casei, la care eu am mai adăugat și un naan (9 lei) cu usturoi, doar ca să văd ce gust are naan-ul și, dintre cele două, a câștigat naanul. Laila, nu mă înțelege greșit: chicken masala e gustos, însă nu excelează la fel ca C-Momo sau Chicken Momo. E un chicken masala decent, bun și cam atât. În schimb, eu din Naan aș face un preparat de sine stătător pe care să-l înmoi în diferite sosuri. Oricând, la orice oră. Power to the naan!

Total Momo București: 160 de lei cu tot cu Coca-Cola și naan.

O să mai mănânc pentru tine la MoMo: 100%. Felicitări, Laila! Bine ai venit la noi și, de vei dori să te întorci în Nepal să știi că Bucureștiul va fi un loc mult mai gol fără tine.

Să ne fie de bine. Am mâncat și azi pentru tine.

Poftim și alte locuri pe unde am mai mâncat pentru tine:

 

 

 

 

 

Cookies