Burgeri și cartofi aproape fără cusur, în București, la Ramore Fresh Food Lounge

susținut de
21 mart. 2025
2823 afișări
Burgeri și cartofi aproape fără cusur, în București, la Ramore Fresh Food Lounge
Burgeri și cartofi aproape fără cusur, în București, la Ramore Fresh Food Lounge

Numai mâine nu-i poimâine și ne trezim cu burgerii de la Ramore Fresh Food pe masa juriului Burger Fest 2025. Cine e Ramore și despre cât de gustoși (sau nu) sunt burgerii și cartofii lui, în cele ce urmează, la „Mănânc pentru tine”.

Salutare și bine te-am regăsit. Numele meu este Dragoș, iar săptămâna asta m-am oprit în cartier, la Ramore Fresh Food Lounge, ca să-ncerc ultimele senzații de pe TikTok unde mulți utilizatori au cuvinte de laudă, alții lasă comentarii acide, cum e și normal.

Asta înseamnă echilibru. În calitate de jurat Burger Fest, am simțit că e de datoria mea să gust din creațiile lui Ramore, să vedem ce și cum. Urmează și alte burgerii, c-avem de unde, slavă Domnului.

De la tainele barbutului la tehnică dentară, de la sămsărie cu mașini „aduse după Germania” la câștigător iUmor și antreprenor în Horeca

Pentru cine nu știe, Ramore Fresh Food Lounge este creația lui Ramore (cunoscut și sub numele de Robert Iosub, originar din Bacău), tipul care a câștigat iUmor în 2023, numărul său de “bombardier” devenind viral pentru replica „Am vândut mașini de troncăneau și-n poze.”

Dacă te uiți la fața lui, Ramore chiar pare genul care ar da înapoi oricâți kilometri este nevoie ca să-ți vândă o gioarsă de Opel Astra din 2001 la “12 sute”. Dacă-l auzi vorbind, înțelegi instant că sămsăreala i se potrivea mănușă. Are un trecut de care nu se ferește și despre care vorbește mereu deschis.

A terminat tehnica dentară, a profesat doi ani, după care a renunțat pentru a se dedica pe deplin meseriei de samsar sau, cum zice el: “Hai, cumetre, îți dau o mașină ej nebun?”.

Chiar dacă nu sunt de acord cu tot ce propăvăduiește pe social media, avem totuși o pasiune în comun: mâncatul. Omu’ și-a deschis două restaurante în București: unul pe Șoseaua Viilor (Ramore Fresh Food) și cel de-al doilea, pe care l-am vizitat eu, pe Str. Jean Louis Calderon 56. Uite-l aici pe moldovean, în acțiune la iUmor:

Interior – Exterior Ramore Fresh Food Lounge

Pentru cunoscători, Ramore Fresh Food Lounge este deschis pe locul defunctului Newton Gastro Bar, în care să fiu sincer n-am călcat niciodată. Am băgat o singură dată capul, de curiozitate (that’s what he said), suficient cât să-mi fac o părere.

Nimic schimbat la nivel de mobilier sau amenajare interioră. O bodega curată de cartier, cu mobilier confortabil, 2 televizoare aruncate pe pereți ca să vezi meciurile și cam asta e. Pe românește: aceeași Mărie, cu altă pălărie.

Fotoliile confortabile te invită să te lungești la o bere, până se termină meciul, dar publicul pare mai mult interesat de mâncare și atât. Oamenii vin, mănâncă și o întind. Publicul e divers, de la cupluri și corporatiști la bombardieri și vecini din cartier.

Nu știu cum arată celălalt restaurant (de pe Viilor), dar ce știu că și Constanța urmează să aibă Ramorele ei. Meniul Ramore Fresh Food Lounge este scurt: câțiva burgeri smashed (cele mai celebre sunt „Bombardier cu ou” și „Triple Smash”), unul cu salsiccia, niște lipii cu pui și de restul cartofi cu parmezan sau guanciale.

Prețurile sunt medii spre mari: un burger se învârte în jurul sumei de 50 de lei, iar cartofii, în funcție de încărcătură, între 10 și 20 de lei.

Am mâncat pentru tine la Ramore Fresh Food Lounge

Fully loaded fries | 20 lei

În cazul în care mâine ai de cosit 7 prăjini, porția asta de cartofi îți poate oferi doza de energie necesară ca să dai totul la gata într-o singură zi. Mănânci niște fully loaded fries, bați coasa-n gură, scuipi în palme și îi dai bice. Pe bune. Aici se ascunde toată cantitatea de guanciale care lipsește din pastele carbonara pregătite de majoritatea restaurantelor bucureștene cu specific italian.

Fully loaded fries e o chestie gustoasă, sățioasă și foarte arătoasă. Cartofii sunt proaspeți, guanciale vine cu gustul ăla intens de porc și cu aportul de sare, iar cheddarul. Of, stiu că cheddarul dă bine în poze, dar la gust e plat și fără sens. L-aș înlocui fără să clipesc cu o telemea veche de oaie, din aia de să-ți pută degetele a FCSB o săptămână.

Partea mai puțin plăcută pentru mine: am primit cartofii călâi, la temperatura camerei, ca un calorifer căruia îi funcționează doar al cincilea element. Deci, dacă ești samsar și te grăbești s-ajungi pe Germania, bagi niște fully loaded fries și mai mănânci abia pe la Arad. Doi de DA pentru acești cartofi. 2 din 3.

Triplu Smash Burger | 55 lei

Chiflă artizanală, carne de vită, cheddar, unt, salată iceberg, ceapă caramelizată, castraveți murați, sosul casei dulce.

Sloppy, greu și impunător. E un colos pe care nu-l poți aborda cu delicatețe. Trebuie prins cu ambele mâini și atacat fără regrete. Chiflă artizanală, moale dar fermă, ca o pernă care îți ține burgerul în brațe și nu îl lasă să se destrame.

Trei straturi de carne de vită, suculentă și bine făcută, dar parcă îi lipsește acea nebunie de crustă brun-aurie crocantă specifică reacției Maillard, gustul ăla binecuvântat de grăsime caramelizată care transformă un simplu burger într-o explozie umami.

Triplu Smash este un burger gustos, dar care nu excelează. Un burger de mijlocul clasamentului care poate fi îmbunătățit cu puțină atenție în plus. Doi de DA. Din 3.

Double Salsiccia Burger | 55 lei

Aceleași ingrediente ca în cazul burgerului de mai sus, dar cu cârnați zdrobiți în loc de carne de vită. Eu sunt fan salsiccia (binecuvântate fie-mi rudele din Italia) la fel cum, probabil, e și Ramore, altfel nu găseam în meniu burger cu salsiccia.

E o chestiune de gusturi și sunt sigur că românii nu prea se dau în vânt după așa ceva. Mie mi-a plăcut la fel de mult ca triple smash-ul, însă bucătarul mi-a scăpat puțin mai mult sos și a fost un pic cam greuț la stomac.

Cu toate astea, e destul de greu să dai greș cu ingrediente proaspete, chiflă de calitate și cârnați făcuți harcea parcea pe plită. Doi de DA. Ia aminte că sunt un fan înrăit cârnați de toate felurile. Vorba aia: ești ceea ce mănânci.

Total Ramore Fresh Food Lounge: 130 de lei.

O să mai mănânc pentru tine la Ramore? Da.

Ramore Fresh Food Lounge rămâne o soluție viabilă de potolit foamea după o zi plină. E o bombiță culinară fără pretenții, simplă, care-și face treaba cinstit la colț de stradă. Bun venit în cartier, Ramore!

Poftim și alte locuri pe unde am mai mâncat pentru tine:

 

Cookies