Numai mâine nu-i poimâine și ne trezim cu burgerii de la Ramore Fresh Food pe masa juriului Burger Fest 2025. Cine e Ramore și despre cât de gustoși (sau nu) sunt burgerii și cartofii lui, în cele ce urmează, la „Mănânc pentru tine”.
Salutare și bine te-am regăsit. Numele meu este Dragoș, iar săptămâna asta m-am oprit în cartier, la Ramore Fresh Food Lounge, ca să-ncerc ultimele senzații de pe TikTok unde mulți utilizatori au cuvinte de laudă, alții lasă comentarii acide, cum e și normal.
Asta înseamnă echilibru. În calitate de jurat Burger Fest, am simțit că e de datoria mea să gust din creațiile lui Ramore, să vedem ce și cum. Urmează și alte burgerii, c-avem de unde, slavă Domnului.

De la tainele barbutului la tehnică dentară, de la sămsărie cu mașini „aduse după Germania” la câștigător iUmor și antreprenor în Horeca
Pentru cine nu știe, Ramore Fresh Food Lounge este creația lui Ramore (cunoscut și sub numele de Robert Iosub, originar din Bacău), tipul care a câștigat iUmor în 2023, numărul său de “bombardier” devenind viral pentru replica „Am vândut mașini de troncăneau și-n poze.”
Dacă te uiți la fața lui, Ramore chiar pare genul care ar da înapoi oricâți kilometri este nevoie ca să-ți vândă o gioarsă de Opel Astra din 2001 la “12 sute”. Dacă-l auzi vorbind, înțelegi instant că sămsăreala i se potrivea mănușă. Are un trecut de care nu se ferește și despre care vorbește mereu deschis.
A terminat tehnica dentară, a profesat doi ani, după care a renunțat pentru a se dedica pe deplin meseriei de samsar sau, cum zice el: “Hai, cumetre, îți dau o mașină ej nebun?”.
Chiar dacă nu sunt de acord cu tot ce propăvăduiește pe social media, avem totuși o pasiune în comun: mâncatul. Omu’ și-a deschis două restaurante în București: unul pe Șoseaua Viilor (Ramore Fresh Food) și cel de-al doilea, pe care l-am vizitat eu, pe Str. Jean Louis Calderon 56. Uite-l aici pe moldovean, în acțiune la iUmor:
Interior – Exterior Ramore Fresh Food Lounge
Pentru cunoscători, Ramore Fresh Food Lounge este deschis pe locul defunctului Newton Gastro Bar, în care să fiu sincer n-am călcat niciodată. Am băgat o singură dată capul, de curiozitate (that’s what he said), suficient cât să-mi fac o părere.
Nimic schimbat la nivel de mobilier sau amenajare interioră. O bodega curată de cartier, cu mobilier confortabil, 2 televizoare aruncate pe pereți ca să vezi meciurile și cam asta e. Pe românește: aceeași Mărie, cu altă pălărie.
Fotoliile confortabile te invită să te lungești la o bere, până se termină meciul, dar publicul pare mai mult interesat de mâncare și atât. Oamenii vin, mănâncă și o întind. Publicul e divers, de la cupluri și corporatiști la bombardieri și vecini din cartier.
Nu știu cum arată celălalt restaurant (de pe Viilor), dar ce știu că și Constanța urmează să aibă Ramorele ei. Meniul Ramore Fresh Food Lounge este scurt: câțiva burgeri smashed (cele mai celebre sunt „Bombardier cu ou” și „Triple Smash”), unul cu salsiccia, niște lipii cu pui și de restul cartofi cu parmezan sau guanciale.
Prețurile sunt medii spre mari: un burger se învârte în jurul sumei de 50 de lei, iar cartofii, în funcție de încărcătură, între 10 și 20 de lei.


Am mâncat pentru tine la Ramore Fresh Food Lounge
Fully loaded fries | 20 lei
În cazul în care mâine ai de cosit 7 prăjini, porția asta de cartofi îți poate oferi doza de energie necesară ca să dai totul la gata într-o singură zi. Mănânci niște fully loaded fries, bați coasa-n gură, scuipi în palme și îi dai bice. Pe bune. Aici se ascunde toată cantitatea de guanciale care lipsește din pastele carbonara pregătite de majoritatea restaurantelor bucureștene cu specific italian.
Fully loaded fries e o chestie gustoasă, sățioasă și foarte arătoasă. Cartofii sunt proaspeți, guanciale vine cu gustul ăla intens de porc și cu aportul de sare, iar cheddarul. Of, stiu că cheddarul dă bine în poze, dar la gust e plat și fără sens. L-aș înlocui fără să clipesc cu o telemea veche de oaie, din aia de să-ți pută degetele a FCSB o săptămână.
Partea mai puțin plăcută pentru mine: am primit cartofii călâi, la temperatura camerei, ca un calorifer căruia îi funcționează doar al cincilea element. Deci, dacă ești samsar și te grăbești s-ajungi pe Germania, bagi niște fully loaded fries și mai mănânci abia pe la Arad. Doi de DA pentru acești cartofi. 2 din 3.


Triplu Smash Burger | 55 lei
Chiflă artizanală, carne de vită, cheddar, unt, salată iceberg, ceapă caramelizată, castraveți murați, sosul casei dulce.
Sloppy, greu și impunător. E un colos pe care nu-l poți aborda cu delicatețe. Trebuie prins cu ambele mâini și atacat fără regrete. Chiflă artizanală, moale dar fermă, ca o pernă care îți ține burgerul în brațe și nu îl lasă să se destrame.
Trei straturi de carne de vită, suculentă și bine făcută, dar parcă îi lipsește acea nebunie de crustă brun-aurie crocantă specifică reacției Maillard, gustul ăla binecuvântat de grăsime caramelizată care transformă un simplu burger într-o explozie umami.
Triplu Smash este un burger gustos, dar care nu excelează. Un burger de mijlocul clasamentului care poate fi îmbunătățit cu puțină atenție în plus. Doi de DA. Din 3.


Double Salsiccia Burger | 55 lei
Aceleași ingrediente ca în cazul burgerului de mai sus, dar cu cârnați zdrobiți în loc de carne de vită. Eu sunt fan salsiccia (binecuvântate fie-mi rudele din Italia) la fel cum, probabil, e și Ramore, altfel nu găseam în meniu burger cu salsiccia.
E o chestiune de gusturi și sunt sigur că românii nu prea se dau în vânt după așa ceva. Mie mi-a plăcut la fel de mult ca triple smash-ul, însă bucătarul mi-a scăpat puțin mai mult sos și a fost un pic cam greuț la stomac.
Cu toate astea, e destul de greu să dai greș cu ingrediente proaspete, chiflă de calitate și cârnați făcuți harcea parcea pe plită. Doi de DA. Ia aminte că sunt un fan înrăit cârnați de toate felurile. Vorba aia: ești ceea ce mănânci.


Total Ramore Fresh Food Lounge: 130 de lei.
O să mai mănânc pentru tine la Ramore? Da.
Ramore Fresh Food Lounge rămâne o soluție viabilă de potolit foamea după o zi plină. E o bombiță culinară fără pretenții, simplă, care-și face treaba cinstit la colț de stradă. Bun venit în cartier, Ramore!
Poftim și alte locuri pe unde am mai mâncat pentru tine:
- Surprinde-ți Papila – supă thai, sandviș cu rață confiată-n casă, brie, măr tras în unt și desert crème brûlée cu ceai negru
- Smoking Hot Hala Mahala. Coaste de porc afumate la fum de fag, salată de vinete cu ardei kapia, pateu cu untură de rață și desert japonez mochi cu ciocolată și vișine
- La murătura lăudată: Pickles. Sandviș cu brânză și gălbiori murați, supă de scoici cu pește alb, peanut butter brownie
- Cine-a pus Paninaro în drum? Burger cu măduvioară de vită, burger cu creier pane și castraveți ciudați
- Bagă la M.A.T: tacos cu piept de vită afumat și sos macha, tacos cu file de pește crispy și sos cu ardei chipotle, prăjitură de casă cu făină de porumb, sirop de trandafir și fistic. E patatas bravas.
- I like Balls. Chifteluțe de vită cu sos marinara, parmezan, pătrunjel, chiftele de năut cu halloumi, sos de roșii ușor picant, paste și busuioc. Bilă din salam de biscuiți cu vișine și nuci sărate. Plus un ștrudel.
- Molto Buoni e Bravi. Pizza cu salsicce și mozzarella, uneori vegană, alteori cu somon, susan negru, rucola, funghi porcini, formaggi, margherita, multi brânze și farcita din partea casei
- Go GRABit Pastrami Bar & Liberté. Sandwich cu pastramă de vită, hotdog cu fondue de brânză. Desert cu savarine cu alcool, vișine, kirsch și rom
- Ia viața-n piept de pui fraged. Anika Fried Chicken – Crispy Chicken Nuggets în crustă de lapte bătut, Eggplant and Brioche, Mac „n” Cheese și Sticky Toffee Pudding
- Prima oară la Supa Dupa. Papadum, Zuppa Maritata, Philly Cheesesteak and fries, hummus cu ardei copt și edamame, cât și cheesecake cu caramel sărat.
- Am mâncat la Mint & Ivy, pe Victoriei. Shrimp slider cu sos cocktail și micro salată, cât și Gujoane de pui cu sos honey glaze preparat cu 14 ingrediente. La desert, banoffee și tiramisu. Și negresă. Pomană.
- Mâncare ca la mamma mia! La Ciao Niki. Restaurantul. Zuppa di pomodori, mezze maniche rigate all’amatriciana con guanciale, e cheesecake al lime con dulceață de afine
- Ia cu Pâine și Vin! Soba de acasă și Focul Bengal, adică plăcinte de povestit, cât și chec cu lămâie și busuioc, servit cu cremă de mascarpone
- Atenție! RO dog! Sandwichuri românești cu carne la garniță și cârnați de casă, muiate-n Lutică. Desert fancy: Choux cu fructe roșii, vanilie și ciocolată albă, dar și cu bezea
- Brutal Russian Pancakes. Clătite pufoase cu somon afumat, brie, guacamole și roșii uscate, cât și americane cu banane coapte, cremă de ciocolată și rodie
- Un prânz frumos, de la Beautyfood. Ceafă de porc gătită 13 ore, cheesecake cu cremă de mușețel și un pateu de pasăre cu dulceață de ardei copt
- Marea pe roți. Drunken Squid. Calamari prăjiți cu sos din piripiri și ardei copți, plus o delicioasă supă de pește cu fructe de mare.
- Al’ceva la prânz. IndiVan. Chifteluțe picante de berbecuț în sos de migdale, Butter Chicken hidratat în sos din piure de roșii, iar la desert croissante ca-n reclame. Pont.
- Vizită la Taqueria și Zelato. Porceală cu tacos și burrito cu porc gătit șase ore. La desert, înghețată de colivă, pâine prăjită și magiun
- Laboratorul gusturilor. Forager. Zbârciogi și păstrăvi de pădure fermentați, NYC pastrami și sfogliatelle cu cremă de urdă, amazake de lămâie și sorbet de rubarbă
- Din năvod, în farfurie. Piaţa de peşte de la Obor. Milacop proaspăt la grătar şi tigaie picantă cu calamari, creveţi şi carne de midii în sos de roşii cu ardei iute
- Jungla cu mâncare. FROG. Cu gura plină de quiche cu sparanghel și gorgonzola, portocalopită, pâine cu burduf și pesto, tort pavlova cu caise & mure, și Punch!
- Am lins farfuria. Băcănia Veche – Delicatese & Grădină. Ragu de miel cu găluște transilvănene, quiche cu hribi și desert choco crush
- Cheese me Up! Topit după sandwichurile cu multă brânză & pulled pork de la Cheese Up și cele mai bune croissante din București: Fika18
- From Buzău with Love. Bucătăria.localfood. Zacuscă cu babic, Hot Pleșcoi, burger cu parizer pane și cremă de zahăr ars cu blat de pandișpan însiropat cu Diplomatico
- Mai pot și Smokăreală! Dezmăț cu brisket fraged de vită black angus cu carolina mustard și tacos cu pulled pork și jalapeno. Brainfreeze cu înghețată de cremă de alune și ciocolată cu migadale prăjite la Gelateria La Romana dal 1947
- Pește așteptări. Am mâncat pentru tine în Delta Dunării storceag, borș de pește, scrumbie la grătar și pepene de baltă
- De dragul gogoșilor delicioase din București. Berliner Donuts și niște street food venezuelean la Pepitos
- Direct de la balamuc. Am mâncat platoul cu draci pe el, de la Boala Copiilor, Luis Stan. Bistro La Minut.
- Turul Murăturilor în București. Trei restaurante celebre cu specific românesc plus tanti Cornelia (de la Rădăuți) din Obor – ep. 1
- Turul Murăturilor în București. Alte trei restaurante celebre cu specific românesc plus dl Georgescu din Piața Domenii – Ep. 2
- C’est Nepal possible! Aditi’s Kitchen. Bucate de poveste cu frații nepalezi și dumplings de aur
- Locul în care ți-a zis maică-ta să nu intri. Maimuca Restaurant. Punk restaurant!
- Aloha, Pokeful! Ca să ajungi în Hawaii, te duci în Dorobanți și faci la dreapta înainte de Petrom
- Anticarne. Verv Kitchen. Incursiune în lumea mâncării fără gluten, cu Snickers vegan, dhal și amaranth
- My real MOM. Trip culinar înnobilat cu o pară umplută cu gorgonzola, burger fabulos și desert desenat cu piure de mango și amaretto
- Unde thai și unde crapă. ISAN Thai Kitchen. Un food truck nestemat care trebuie musai încercat
- Adevăratul gust al Italiei într-un food truck din București. Am mâncat la Pastammore numai buon cibo: Pacherri Amatriciana, un panino con la porchetta, cannoli siciliani
- CozoFest. Aproape toate locurile de unde comanzi cozonaci de Crăciun în București
- Când se mănâncă bine prin cartier în București. Soare și sandwichuri bune, la Fresco Artigianale
- Din dragoste pentru bucate. ARZU a lu’ Mazilique
- Hushimo. Asia din Amzei. Poftă de Tom Yum și vită în sos de stridii
- Restaurantul din București unde plătești doar ingredientele
- Despre oameni și raci. Cum a fost la Taverna Racilor
- Doar gustul contează. Smith Eatery, o bucătărie fascinantă de 9 metri pătrați
- Are balta pește bun. Acasă la Ivan Pescar & Scrumbia Bar. Din apă, în farfurie.
- Sarmale la cornet în București. Via Sarmașina
- Jumi – Juma. RUAL. Primul AproBistro din București
- Umami pastrami în București, la In-House Pastrami & More
- Haleu adevărat, la singura Shandra’ma bucureșteană
- Am mâncat pui de la POPEYES din București. Este zguduitor de la fel ca la ceilalți
- Raclette și vin. Amis de la Fête, microfestivalul de brânză din buricul Bucureștiului
- Blitz n Roll. Brutăria din București cu pinsă la public
- Reper de București. Caracatiță infuzată în ceai negru și ecleruri umplute cu pateu
- Cei mai buni burgeri din România. Câștigătorii Burger Fest și cum dai de ei în București
- Lasciatemi mangiare, sono un bucureșteano. Pasta Del Popolo
- „Înainte era mai bine?” Am mâncat pentru tine la Restaurantul Monte Carlo din Cișmigiu
- În căutarea unui panino italian adevărat în București. Vizită la Tasteataly
- Istorie, bun gust și-un cârnat organic. Experiența noului G.Y.S.T. București
- “Casa Tănase”, restaurantul cu specific nepalez din București botezat in memoriam
- Ghidul gastronomic al Bucureștiului pe care nu l-a cerut nimeni. Partea a II-a | Alte 5 locuri minunate cu mâncare
- Fabergé-ul ouălor fierte: Umami Soft Egg. Lansare Pho Bar Truck, în București, cu supă vietnameză phontastică
- „Asta îi Cosmos!” Festin la Taverna Georgia, primul restaurant cu specific georgian din București
- La bine și la UMAMI Street Food Truck, pe străzile Bucureștiului
- Experiența africană cu supa Okra, Fufu din yam și un lighenaș cu apă. Tribes by Nelz, excentricul african din București unde mănânci cu mâna
- Top 3 cei mai buni burgeri din România, conform Burger Fest 2023, îi găsești în București
- Gluten free și gustos! Arepas Colombianas, în București feat Pimientos de Padrón la preț cinstit
- Cookies and Friends. Cofetăria ascunsă din București pe care trebuie să o încerci
- Cu 33 de lei, mănânci în Obor ca la mama acasă, în Sri Lanka, la Mathara Bath Kade6
- S-a găsit Kokoreç la Galata Midyeci, în București colț cu Istanbul
- Unde găsești cei mai dulci pepeni din București. Studiu de piață în Obor, Moghioroș și Matache
- Toscana te cheamă la ea, pe Victoriei, la Bastoni. Cea mai nouă paninărie italiană din București
- Ce se întâmplă la o degustare de parizer și cum participi la una în București. La desert primești o felie de tort de parizer
- O nouă tradiție giugiuc în București: Halef, cu baklava pe stil nou și cafeluță de specialitate
- Atenție, frige! Bucureștiul are arancini siciliene, la Sfrigola, pe Popa Nan 101
- O mică părere despre De Soi, noul restaurant și hub de gusturi din București
- Cât costă un mic din carne de vită Wagyu, pe care l-am găsit undeva aproape de București
- Într-un București plin de pescobari, fii George’s Fisheries din Prelungirea Ghencea
- Turcești de București, la Duman Oriental Cuisine, cu İşkembe çorbası, sultani locali și Ras Asfour
- Îți umple burta pe bani puțini. Am mâncat 5 feluri cu 110 lei la Kaufland Pop Up Restaurant, în București
- Cu capul în NOR și cu ochii-n farfurie. Mai vinde bine priveliștea în București?
- Turist (la) naive în București. Ecler cu cremă de colivă sau cu muștar de Tecuci, ce alegi?
- Am mâncat printre fumători la B4 Market, București. Un șnițel ok, la preț psihologic
- Am mâncat pentru tine la Guava de iarnă, în “peninsula” Floreasca din București
- Am mâncat cât pentru trei, cu 118 lei, la Târgul de Crăciun București din Piața Constituției
- Ritualul Ruka Izakaya din București și coborâtul drojdierilor în boxă sau cum ne revenim după Crăciun
- Scoate-o pe maică-ta la Sardin, în București, pentru că merită
- Am mâncat pentru tine ciorbă de miel la Garlic Pub, în București, după ce am ascultat Coco Jambo
- Sentimente amestecate la Capriccio, în București, un restaurant colea în cartier
- Cei mai ieftini tacos din București sunt muy deliciosos! La Casa de Tacos, pe la Unirii
- Prinde loc la Condesa, dacă poți! Cum e la cel mai nou bar-restaurant latino american din București
- Cârciuma unde vezi de foarte sus cum întoarce tramvaiul 41. O cină corectă cu soacră-mea la 18 Lounge, cu priveliște panoramică peste București
- Am mâncat la bogați, printre Padroni, la E3 by Entourage, în Bucureștiul cel scumpel
- Mâncare aproape ca la nonna acasă. Italienescul Da Giulio, unde româna e a 2-a limbă vorbită
- Cum e să mănânci “machedonești” la Nishani – A fi sau a nu fi, cel mai nou restaurant cu specific aromân din București
- Singurul loc cu french tacos din București. Furajul perfect pentru serile de Fifa cu băieții, la Tacos Factory
- Un grătărel coreean corect, în Centrul Vechi din București, la Jeonjuu Korean BBQ
- Dezolant! Am mâncat la filiala din București a restaurantului vienez Salm Bräu
- Vis! Am luat salariul și-am mâncat la Bone Restaurant, în București, pentru că viața e prea scurtă ca să nu te răsfeți
- Strașnic de București! Am găsit la Vatra Neamului alinare cu soleancă, borș ucrainean, zeamă moldovenească, plăcinte basarabene și salonul Florin Piersic
- Fericire la Suta de Grame, un loc nou deschis de Dragoș Neacșa în București
- Un altfel de miel la Pot.stories, în București, printre bolizi, politicieni și foști patroni de fotbal
- Nou-nouț! Trei tineri din Teheran și-au deschis senvișărie în București și au botezat-o „BOMBER Sub Sandwich”
- De neratat! Să mâncăm „ca localnicii”, în București: la MoMo sunt găluște nepaleze fabuloase
- Trofeul rămâne la București! Top 3 cei mai buni burgeri din țară, desemnați la BurgerFest 2024 și de când poți comanda la tine acasă burgerul câștigător
- Așa și-așa. Nu m-au cucerit turcii de la Cigeristan cu ficatul de oaie la țepușă, dar e loc în București pentru toată lumea
- Am mâncat la primul restaurant Happy deschis în București de vecinii bulgari. Prețuri puțin piperate, sorcove și mâncare cam sărată
- City break la Călărași alături de Vasile, pentru El Foodadore! Diamantul culinar local renegat de localnici
- Portokalopita și un gyros generos. Noul Greko din București și-a făcut loc printre străduțele de pe lângă Ateneu
- O fugă la „Polen”, turcii de lângă București, cu celebrul döner pe jar, o amandină cât casa și încă ceva
- Legendara pizzerie Interbellico din București trăiește și se numește acum Pizzeria Passione. Da, are aceeași pizza mișto făcută de același om mișto
- ITA Place, un loc subestimat din București, cu panini excelenți și 7 feluri de tiramisu de la două fete minunate
- Bistronomie și potol de simțuri la Mosafir de București, cu ingrediente locale alese, bule și tuneluri secrete
- Blue Margarita e mexicanul ăla vechi din București care adună români, argentinieni, mexicani și brazilieni la un loc
- Un surprinzător popas culinar la Sabatini din Domenii, ca orice bucureștean din pătura de mijloc
- În inima Colentinei se ascunde Grătarul de Allep, cel mai bun restaurant și grătar etnic din București
- Mai există ieftin și bun în București. La “Tata Gigi”, terasa din Militari cu mâncare simplă și bună pentru seri autentice
- Singurul loc din România cu pâine magică libaneză este în București, pe Andronache. Am mâncat Kaake proaspăt de la Choose Cheese
- La Salumeria cu focaccia și delicii italienești în pitoreasca piațetă de care aveam nevoie în București
- M-am îndrăgostit de Ierbar, noul bistro din București care bifează toate căsuțele fericirii
- E posibil ca cel mai gustos Pad Thai din București să fie la Isan Thai Kitchen, pe Regina Elisabeta
- Unde e Zmoke, e gust divin. Un nou restaurant cu afumături își face loc în București
- Bombița vietnameză cu Phở bò și mâncare cinstită de care aveam nevoie în București: Bep Viet
- Singurul restaurant din București cu cârnați Longaniza făcuți de la zero de un venezuelean, plus alte minunății: Scarpetta la Brera
- Minunății savuroase ascunse în micuțul japonez din Floreasca. Răsfăț umami din Bao Buns-urile și supa gyoza de la Tobiko Sushi Fusion
- Am mâncat pentru tine la Tasting Room by Ethic Wine, în București, ca să o faci și tu, pentru că merită
- Nishibo, cel mai nou ramen bar din București, ridică supa asta japoneză la rang de artă
Alegeri culinare în București: Little Vietnam, cel mai nou restaurant vietnamez cu Pho Bo aproape de casă
Porții cât China, gust decent și un loc din București care nu îți cere să-l iubești – vestitul Restaurant China Town
Afacerile de familie care dau gust Bucureștiului. La Bottega dei Sapori, din Cotroceni: pappardelle demențiale cu osso bucco și gustul italian autentic
Restaurantul din București care vrea doar să-ți astâmpere foamea, fără să te jefuiască. Thai Thai, local nou cu mâncare asiatică
Noul Petra din Obor pune nostalgia în farfurie și o servește fresh pentru un București mai gustos
Comoara gastronomică din Berceni, cu carbonara de 10! Restaurantul începutului de an în București este Dieci – Il numero
Tacos cu birria senzație în Centrul Vechi din București, la Mexikanos, pentru că merităm
O bodegă nepaleză cu gust autentic în inima Bucureștiului, The Bhanshaghar stinge dorul de acasă
Injera we trust! Singurul restaurant cu specific etiopian din România este în București. Abyssinia, în Vitan, unde mănânci cu mâna și cu ochii
Turcii care gătesc pasta fresca pe muzică grecească în centrul Bucureștiului. Pasta Bella, pe Magheru
Restaurantul de pe Popa Nan care mi-a alinat dorul de Grecia cu pește bun, calamar umplut și bouyourdi: Taverna La Zavat
Două lumi într-un singur loc din București, în buricul târgului. P+1, restaurant de pe Calea Victoriei