Blue Margarita e mexicanul ăla vechi din București care adună români, argentinieni, mexicani și brazilieni la un loc

susținut de
26 iul. 2024
2853 afișări
Blue Margarita e mexicanul ăla vechi din București care adună români, argentinieni, mexicani și brazilieni la un loc
Blue Margarita e mexicanul ăla vechi din București care adună români, argentinieni, mexicani și brazilieni la un loc

În calitate de turiști, cu toții ne dorim să experimentăm restaurante locale, patronate de familii din partea locului. E ceva la afacerile de familie care atrage poporul, nu știu exact ce anume: dorința comunității de a încuraja afacerile mici în detrimentul multinaționalelor sau poate căldura familială cu care ești primit. Cam același lucru îl pot spune despre Blue Margarita, restaurant mexican și afacere de familie deschisă în 2017 și care se ține bine pe poziții. Meniul reunește preparate argentiniene, braziliene și mexicane. Am nimerit la Blue Margarita într-o banală seară de miercuri și, așa miercuri cum era afară, înăuntru: plin ochi. Miercurea. Acum serios, câte restaurante se pot lăuda cu asta? O primă bilă albă vine de la multitudinea de preparate vegetariene, vegane și fără gluten disponibile în meniu (aici meniul), iar la capitolul cărnet chiar ai de unde alege: pui, porc, creveți, rață și așa mai departe. Dă un ochi pe meniu ca să te minunezi. A doua bilă albă vine din meniul de băuturi, care pe lângă margaritas adăpostește și o selecție de beri artizanale locale, de la noi din București, de la Hop Hooligans. Respect.

Tacotacotacotaco

Dacă ești nou prin zonă, salutare și bine ai venit la Mănânc pentru tine. Numele meu este Dragoș și de vreo câțiva ani buni cutreier crâșmele și localurile bucureștene, plătesc, mănânc și scriu despre ele cu cuvintele din dotare. Blue Margarita este recomandarea venită de pe mai multe căi și toate încep cu: să-ți iei o blue margarita. Ceea ce am și făcut. 38 de lei și uite așa, spre rușinea mea, am bifat primul Blue Margarita din viața mea. Băi, e foarte bun. Și nici nu trebuie trecut prin pâine. Neobișnuit pentru un lichid albastru.

Blue Margarita de la Blue Margarita

Inerior – Exterior Blue Margarita, Strada Povernei 15-17, lângă Secția 1

Un restaurant modest, foarte spațios, cu puțină terasă și aceeași mobilă de la înființare. Nu e neapărat pe gustul meu, dar pe de altă parte nu știu nici un restaurant mexican din București care să nu fie la limita kitch-ului. Designul de interior aduce a restaurant de anii 2000 în care te poți aștepta la orice în meniu: pizza, mici, ciorbe. Doar câteva sombreros pe post de abajur aduc atmosfera mexicană locului, restul fiind destul de românesc și banal. În ciuda meselor puțin cam lipicioase, locul are un vibe bun, cu multe grupuri de prieteni la mese, foarte, foarte mulți străini, majoritatea americani, iar la capitolul servire doar ospătari prietenoși și răbdători. Foarte frumoasă atmosfera care te face să te simți musafir la om acasă, în sânul familiei. La minusuri, aș trece lumina chioară din interior care alternează între lumină caldă și rece în funcție de masă.

O toaletă impecabilă. 10/10

Judecata de Acum

Am mâncat pentru tine la Blue Margarita

Tacos. Aproape toate variantele de tacos, nachos cu guacamole, niște bulete cu jalapeno și, în plus, am mai gustat dintr-un preparat vegetarian numit Bahia moqueca, cu spanac și alune caju gătite într-un sos pe bază de lapte de cocos. Prețurile sunt medii, iar opțiunile sunt diverse, găsești cam tot ce poftește mexicanul sau argentinianul din tine: fajitas, enchiladas, chimichanga, burrito.

Confirm!

Cinci feluri de tacos | 114 lei

În ordinea de pe tricouri, au fost așa: taco cu butterfish (32 lei), taco cu fasole (19 lei), taco cu porc (20 lei), taco cu vită (21 lei), taco cu rață (22 lei)

Partea cea mai bună la tacosurile Blue Margarita o reprezintă umpluturile fresh, gustoase și îndestulătoare. Plecând de la fasole și terminând cu rața, absolut fiecare tacos în parte e o explozie de gusturi și arome. Top 3ul meu e ciudat pentru un carnivor convins: pe locul 3, taco cu vită, pe locul 2 taco cu fasole și pe locul 1 taco cu porc. Ciudat sau nu, taco cu fasole e chiar savuros. La capitolul „nu e pe gustul meu” este tortilla hard shell folosită pentru tacos. Există 2 feluri de tortillas pe lumea asta: o variantă moale, pe care cu siguranță o știi, și această variantă super-super crocantă (deepfried, denumită și hard shell tortilla), asemănătoare cu un chips mai mare în care este îndesată umplutura. Spaniolii le spun tacos dorados (golden tacos) fiind o tortilla asemănătoare cu cea folosită la taquitos – un fel de burek tigar iberic. Revenind la tacos de la Blue margarita, problema mea e că atunci când mușc din taco tortilla crapă instant, iar umplutura o ia la sănătoasa. E destul de aiurea treaba asta, dar, iaca ce să vezi, există oameni înnebuniți după așa ceva, pentru că aduce un plus de cranț și aromă tacoului. Personal, aș fi preferat varianta moale pentru simplul fapt că ține umplutura împreună rezultând într-un tacos mai îndemânos, mai ușor de mâncat.

Tacos de la Blue Margarita

Totopos guacamole | 26 lei

Adică: nachos prăjiții în casa cu condimente cajun și guacamole făcut în casă.

Nachos ca la carte și guacamole de la cineva care sigur trece printr-o perioadă nefastă. Din nefericire, unul dintre cele mai apoase guacamole, lăsat în blender până a devenit mult prea păstos, cu densitate unei smântâni slabe. Niscavai cubulețe de roșii aruncate acolo și cam atât. Practic, un sos de guacamole cu care nu prea ai ce face. Sorry but not sorry. Bănuiala mea e că aici cineva a greșit pe moment, s-a grăbit, n-a fost atent. Nu cred că bucătarul unui restaurant mexican cu peste 7 ani de experiență crede că un guacamole trebuie să arate precum în poza de mai jos.

Bulete cu brânză și jalapenos | 32 lei

Blue Margarita, jos sombrero-ul! Mmmm, mmm! Senzaționale! Patru bulete generoase umplute cu cheddar și jalapeno, nu atât de picante încât să-ți ia gura foc, aromate și însoțite de un pic de salată, dulceață de ceapă și un sos de smântână? Sper să nu mă înșel la ultimele două. De fapt, au fost atât de bune încât funcționau perfect și fără aceste adaosuri. Ca fapt divers, americanii de la masa de lângă erau în extaz. Foarte gustoase!

Biluțe de brânză cu jalapenos. Ayayayayayay!

Chimichanga cu mere | 31 lei

Conform meniului, este un fel de ștrudel cu mere, dar mai bun. Tortilla umplută cu mere aromate cu scorțișoară și prăjită ca să devină crocantă, servită cu caramel făcut în casă și înghețată de vanilie.

În realitate, un ștrudel delicios de mere reinterpretat sub forma unei clătite umplute cu mere presărate cu scortișoară, topping de caramel plus o cupă de înghețată de vanilie. Crocant? Nu. Gustos? Absolut. Ca un desert cald proaspăt scos din cuptor la mama acasă. Acasă în Mexic.

Chimichanga cu mere – Blue Margarita

Am mai gustat și niște Bahia moqueca. De neratat dacă ești veggie

Dacă nu mă înșeală memoria, chestia asta numită Bahia moqueca ține de bucătăria argentiniană. Spanac si alune caju gatite într-un sos pe baza de lapte de cocos, însoțită de banane prăjite, salată, fasole verde și orez. O combinație de arome interesantă, exotică, plină de savoare, care duce cu gândul spre bucătăria nepaleză. De încercat. Aviz vegetarienilor.

Total Blue Margarita: 253 lei, cu tot cu Coca-Cola și Blue Margarita. Cu această sumă saturi doi inși flămânzi, după o zi grea la birou. Atenție: socoteala nu cuprinde ultimul preparat, bahia moqueca, care te mai duce încă 60 de lei.

O să mai mănânc pentru tine aici? Posibil.

Să ne fie de bine. Am mâncat și azi pentru tine.

Poftim și alte locuri pe unde am mai mâncat pentru tine:

Cookies