Atât de nou în București, încât nu apare pe Google Maps. Miel în cocă, Tacos ca la Ciamurlia și alte fandoseli pe care le-am mâncat la noul FASFUD, în Amzei

susținut de
09 mai 2025
3185 afișări
Atât de nou în București, încât nu apare pe Google Maps. Miel în cocă, Tacos ca la Ciamurlia și alte fandoseli pe care le-am mâncat la noul FASFUD, în Amzei
Atât de nou în București, încât nu apare pe Google Maps. Miel în cocă, Tacos ca la Ciamurlia și alte fandoseli pe care le-am mâncat la noul FASFUD, în Amzei

Unii se chinuie cu concepte, alții, precum cei de la nou deschisul „Fasfud”, aruncă tot ce au mai bun pe meniu și așteaptă la colț de stradă să fie descoperiți. Ce-i drept, nici nu prea s-au agitat să se promoveze și îi înțeleg, căci mai e puțin de lucru pe ici pe colo, dar cu toate astea locul e frecventabil și e posibil să găsești aici una dintre cele mai mișto chestii pe care le poți mânca în zona Calea Victoriei – Amzei: un wrap/taco/shaorma, că nici nu știu cum s-o numesc, de miel. Sau „dă miel” cum se zice la București. „Fasfud” e atât de nou încât nici măcar nu apare pe Google Maps. Spoiler: e vizavi de Velocita. 

Aici se prepară un cocktail la Fasfud

Salutare și bun venit la “Mănânc pentru tine”. Eu sunt Dragoș și săptămânal iau Bucureștiul la pas în căutarea gustului și a experiențelor autentice. Vizitez bodegi cu mâncare, bag în mine (de obicei cu ajutorul mâinilor, fără scrupule), scot gologanii, la final fac o cruce (că mâncarea-i sfântă), apoi scriu cu poftă despre experiența reală pe care am avut-o. Fără înflorituri. 

Meniu Fasfud

E greu să pui degetul pe specificul meniului Fasfud, pentru că nu are unul. Găsești de la mici și burrito/shaorma, la foie gras și tacos de Ciamurlia. Și de la Ema Karter de casă (adică Fanta) la șampanie fină la preț de Mega. Sunt în buricul târgului, în locul cel mai aglomerat de pe Calea Victoriei și, din ce-am gustat, e ce trebuie, iar prețurile sunt omenești. Din când în când, în meniu apar niște vedete de weekend. Acum, spre exemplu, vedeta se numește Prinț și Cerșetor, unde dacă vrei varianta Prinț primești mici, foie gras, cartofi, lipii și muștar pentru suma de 65 de lei, iar dacă te simți Cerșetor, pentru doar 35 de lei primești același lucru, dar fără foie gras. Poftă de Frigănele? Au și din astea. Le găsești la capitolul Nostalgie dulce. Sosurile sunt și ele interesante: chimi churri Mexicano-Carpato-Danubiano-Pontic, sos de cartofi prăjiți cu ou și bacon sriracha de casă sau ranch. Stau bine și pe cocktailuri, dacă asta e pasiunea ta. Băieții ăștia de la Galați „își fac filmul” și chiar dacă pe ici pe colo denumirile preparatelor/cocktailurilor mi se pare ușor forțate sau chiar infantile, e fix treaba lor și cred că vor avea succes, indiferent cum le vor numi. Uite mai jos meniul care, din câte înțeleg, va suferi schimbări. 

Interior – Exterior Fasfud, strada Piața Amzei nr.1

După dezastrul de la alegerile precedente, ăsta e cel mai bun lucru care i se putea întâmpla unui fost sediu de campanie USR. Anterior USR, aici a funcționat faimosul A1. Un spațiu modest, dar curat, cu bucătărie la vedere, câteva mese pe trotuar, două tejghele la interior și câteva scaune la bar. Cam ăsta e Fasfud. Locul pare că se pregătește să dea niște petreceri soră cu moartea vara asta, altfel nu-mi explic pupitrul de DJ care tronează în camera din dreapta. Deci, data viitoare când stai la coadă la înghețată, întoarce capul și vei vedea Fasfud. Sfatul meu părintesc e să nu mănânci înghețată pe stomacul gol. Mai întâi bagă un miel în cocă de la Fasfud și abia după mergi la înghețată. Ai încredere în gusturile mele.

Am mâncat pentru tine la Fasfud

Ordonate în funcție de ce și cum mi-a plăcut cel mai mult.

Miel în cocă | 45 lei

Chaparot, pulpă de miel din Noua Zeelandă, jumări de miel, salată crocantă, cremă de brânză coaptă cu ardei, brânză machedonească, sos Veuve Ranch, chimichurri, glaze miel.

Chaparot, adică lipia folosită aici, pare să fie un mix între chapati-ul pakistanez și roti-ul indian. Practic, o lipie subțire, gustoasă (mult peste cele de shaorma clasică) și foarte fină, coaptă pe plită. Suportul perfect pentru una dintre cele mai bune chestii pe care le-am mâncat în ultima vreme. Raportul carne/umplutură/lipie este senzațional și gustul fantastic de bun. Cantitativ, e mare cât palma mea și n-am mâini tocmai micuțe. Toată combinația asta de brânză machedonească cu chimihcurri și sos ranch este absolut perfectă. Dar nu te opri aici. E musai să fie însoțită de o porție de cartofi și de un sos Momo Fuku Roșu, care e dulce, e picant, e aromat și piesa de lego lipsă din mielul în cocă. Sosul Momo Fuku Roșu costă 9 lei și conține: miere, ceapă galbenă, usturoi, ulei, dafin, scorțișoară, anason stelat, piper, alune de pădure, boia, pastă de miso roșu, susan alb și niște soia. Dacă ieși la promenadă pe Victoriei, îmi pun o mână rămășag c-o să-ți placă și vor fi cei mai ok cheltuiți 45 de lei pe ziua respectivă. Pregătește-te să-ți placă mielu’! Trei de DA de la mine.

Sos Momo Fuku

Taco ca la Ciamurlia (două babane) | 39 lei

Chaparot, pulled pork, jumări de porc, sos Ranch, salată de murături.

Ce legătură are Ciamurlia în toată ecuația asta mi-e greu să înțeleg. Nu știu ce a vrut să spună autorul, dar ce știu e că, într-adevăr sunt două babane cu multă umplutură de pulled porc aromat, gustos și bine condimentat. Un pic mai fresh decât mielul, grație murăturilor, iar jumările își aduc contribuția de umami carpatin. Aceeași lipie simplă, fină, dar total altă mâncare de pește, ca să fiu în ton cu Ciamurlia. Doi de DA.

Cartofi cu parmezan și mujdei | 25 lei

Cartofii sunt cartofi și cu excepția cazului în care nu sunt umezi sau nefăcuți, vor fi mereu gustoși. Aici avem de a face cu niște rondele tăiate subțirel, puțin cam sărate, dar, din păcate, n-am prea văzut mujdeiul. Ori l-au uitat, ori mujdeiul se referă la usturoi granulat. Cred mai degrabă că bucătarul s-a entuziasmat. Mujdeiul e mujdei, trebuie să-l vezi, să-ți mute nasul. Cartofii i-am înmuiat în sosul Momo Fuku, pe care-l consider cel mai potrivit în combinația asta. Dacă tot am ajuns la capitolul sosuri, ei bine sosul din cartofi și prăjiți, ou și bacon are un gust destul de neutru. Nimic special și nu cred că l-aș mai comanda data viitoare. Doi de DA.

Pui din toate cele | 35 lei

Chaparot, salată crocantă, piele de pui crispy, chimichurri, piept de pui, glaze de pui, sos ranch, usturoi

Wrapu ăsta cu pui e destul de banal, poate și pentru că n-are aroma intensă pe care o are varianta de mai sus, cea cu miel. E bună pentru diversitate, nu și pentru mine. Merită să pui 4 lei în plus sau chiar 10 ca să te răsfeți cu tacos de Ciamurlia sau cu Miel în cocă. Acest preparat primește un singur DA și cred că poate fi îmbunătățit. Mingea e la bucătar.

Fanta de casă Ema Karter

Din tot ce-am comandat, am reușit să dovedesc doar jumătate. Și, totuși, parcă mergea și un desert, ceva dulcic pe buze. Frigănelele însă n-au fost niciodată preferatele mele, așa că am trecut strada ca găina și m-am înfipt într-o înghețată de la Velocita. Să fie primit.

Total Fasfud Amzei: 162 lei. Realist vorbind, cu banii ăștia mănâncă doi inși.

O să mai mănânc aici? R: Da.

Să ne fie de bine! Am mâncat și azi pentru tine.

Poftim și alte locuri pe unde am mai mâncat pentru tine:

Cookies