Uneori, nu ai nevoie de o poveste care să vândă produsul. Poți fi doar un tip trecut de 40 de ani, care nu vrea decât să-și facă damblaua și să hrănească oamenii cartierului cu bunătățile pe care el însuși le-a experimentat de-a lungul timpului. Există un astfel de loc în București: îi zice Gastronomika Food Station 23 , pe bulevardul Basarabia nr.256, undeva, hăt, pe la hala Laminor.
Acolo am dat de omu’ ăsta căruia i se luminează fața când îți povestește despre bucătăria albaneză, turcă, italiană și așa mai departe. Nici prin cap nu mi-a trecut să-l întreb un banal „- Cum te cheamă?”, de frică să nu-l întrerup. Cum am ajuns eu în fundul grădinii, în Titan? Simplu: mi s-a făcut poftă de kokorec într-o seară de marți.
Salutare și bine ai venit la „Mănânc pentru tine”. Eu sunt Dragoș și săptămânal m-aventurez într-un loc cu mâncare din București, pe care-l vizitez, îl gust și apoi îl așez în cuvinte simple aici pe internet. Se zice că Bucureștiul îl înveți mutându-te. Pe bună dreptate. Bulevardul Basarabia arată la fel de rău ca acum 12 ani când locuiam eu în zonă. Mi se dăduseră papucii cu stil și mă mutasem singur, ca un câine plouat, undeva pe la Lia Manoliu (n.r. Arena Națională) într-o garsonieră rece și tristă. Inima frântă, o garsonieră cât un coteț. Au trecut și alea.
Partea bună e că, acum, Bd Basarabia e în construcții, se schimbă șinele de tramvai și, odată cu ele, locantele cu mâncare din zonă. Ne facem bine, dom’le. Aici, pe Basarabia, la numărul 225, sub deviza „Mâncare cu pasiune ca-n Balkani” s-a deschis (cam de o lună) acest Gastronomika Food Station 23, simplu, de cartier, cu preparate pe sufletul proprietarului: kokorec, momițe de vițel, pljeskavica, balik ekmek, ciorbe, mici și evident, meniul zilei, care la 35 de lei nu sună rău deloc. Dar deloc!
Interior – Exterior Gastronomika Food Station 23 Un restaurant/bodeguță de cartier, cu câteva mese la interior, nimic extraordinar. Cred că businessul e preluat și nu mai are legătură cu ce era înainte, pentru că omul sfințește locul. Eu am ajuns pe seară, ori aici prânzul e baza. Din fericire, mațele de miel încă se învârteau elegant, așa că bucătarul s-a apucat de treabă. Mai mult, am zis să dau pe gât și un balik ekmek, că pe malul Bosforului nici vorbă s-ajung prea curând. Cel mult pe malul Bistriței, și ăia n-au macrou.
Gastronomika și Csíkszereda care le-a scos fotbalul din cap celor de la Hermanstadt. Meniu Gastronomika Food Station 23 Înseamnă rețete și preparate culese de peste tot, la prețuri decente, pe care sper să le poată menține pentru oamenii din cartier. Din meniu nu lipsește Sandwichul PCR, cu salam de vară pe vremea lui Nea Nicu. Înainte, șoimi ai patriei!
Am mâncat pentru tine la Gastronomika Kokorec korect, arcadaș | 49 lei Meniul zice bine: faimosul sandwich cu măruntaie de miel, o adevărată călătorie în Istanbul. Pentru prețul psihologic de 49 de lei m-am ales cu un sandviș fierbinte, plin de aromă, cu intestine de miel tocate mărunt, amestecate cu roșii, condimentele aferente și o doză moderată de ardei iute. Mațele-s fragede, grase, iar franzela rumenită bine. Mie-mi place franzela scobită de miez. Coaja dă gustul pâinii. O mare bilă albă pentru cantitatea generoasă de mațe față de alte kokorec-uri mâncate prin diverse alte părți. A meritat să călătoresc până la capătul Pământului pentru aceste kokorec? Absolut! Mi-am făcut pofta și am găsit locul perfect pentru asta. 9/10
Balik Ekmek | 37 lei Adică pește în pâine ca pe malul Bosforului. Și prin pește se înțelege macrou, curățat frumos și aruncat pe grătar, iar de acolo într-o jumătate de franzelă cu salată și câteva rondele de ceapă. Până la cei 40 de ani ai mei n-am avut privilegiul de a călca în Istanbul, deci nu știu ce gust ar trebui să aibă cu adevărat. Mă gândesc, totuși, că e tot pe acolo. De un lucru sunt sigur: știu ce gust are macroul, și ca mine mulți mileniali cărăra li s-a acrit de atâta macrou (cumpărat înghețat) la sărbători sau dezlegare la pește. Un sandviș simplu, gustos și sățios. 8/10 Neașteptat.
Trileçe | 0 leiÎn mod normal, costă 20 lei, dar în calitate de unic client (și bun ascultător) patronul m-a ploconit cu o porție mică de Trilece. Probabil i s-a părut ciudat c-am terminat ambele sandwichuri. Pe de altă parte, nici n-avea de unde să știe că eram nemâncat de la ora 12 și tocmai traversasem jumătate de București pentru kokorec. Omul locului povestește, citez: „Eu am descoperit Trilece în Albania, unde este desert național. Există și prin Peru și Chile…acum Dumnezeu știe care de unde a plecat sau venit”. Indiferent de unde a venit, Trilece de la Gastronomika e desertul perfect după o masă copioasă: textură fină, nu foarte dulce, cu finețea specifică laptelui. 9/10. Mi-a plăcut foarte mult. Ba chiar voi căuta rețeta, ca să-l execut și pentru cei de acasă.
Bucureștiul are mare, mare nevoie de astfel de restaurante/locante de cartier, de oameni pasionați de mâncare, care respiră bucătărie, cărora li se umple sufletul când deapănă amintiri culinare. Mă voi întoarce negreșit la Gastronomika, pe orice vreme, la orice oră.
Total: 76 lei O să mai mănânc pentru tine aici? 100%
Să ne fie de bine! Am mâncat și azi pentru tine.
Poftim și alte locuri pe unde am mai mâncat pentru tine: Surprinde-ți Papila – supă thai, sandviș cu rață confiată-n casă, brie, măr tras în unt și desert crème brûlée cu ceai negru Smoking Hot Hala Mahala. Coaste de porc afumate la fum de fag, salată de vinete cu ardei kapia, pateu cu untură de rață și desert japonez mochi cu ciocolată și vișine La murătura lăudată: Pickles. Sandviș cu brânză și gălbiori murați, supă de scoici cu pește alb, peanut butter brownie Cine-a pus Paninaro în drum? Burger cu măduvioară de vită, burger cu creier pane și castraveți ciudați Bagă la M.A.T: tacos cu piept de vită afumat și sos macha, tacos cu file de pește crispy și sos cu ardei chipotle, prăjitură de casă cu făină de porumb, sirop de trandafir și fistic. E patatas bravas. I like Balls. Chifteluțe de vită cu sos marinara, parmezan, pătrunjel, chiftele de năut cu halloumi, sos de roșii ușor picant, paste și busuioc. Bilă din salam de biscuiți cu vișine și nuci sărate. Plus un ștrudel. Molto Buoni e Bravi. Pizza cu salsicce și mozzarella, uneori vegană, alteori cu somon, susan negru, rucola, funghi porcini, formaggi, margherita, multi brânze și farcita din partea casei Go GRABit Pastrami Bar & Liberté. Sandwich cu pastramă de vită, hotdog cu fondue de brânză. Desert cu savarine cu alcool, vișine, kirsch și rom Ia viața-n piept de pui fraged. Anika Fried Chicken – Crispy Chicken Nuggets în crustă de lapte bătut, Eggplant and Brioche, Mac „n” Cheese și Sticky Toffee Pudding Prima oară la Supa Dupa. Papadum, Zuppa Maritata, Philly Cheesesteak and fries, hummus cu ardei copt și edamame, cât și cheesecake cu caramel sărat. Am mâncat la Mint & Ivy, pe Victoriei. Shrimp slider cu sos cocktail și micro salată, cât și Gujoane de pui cu sos honey glaze preparat cu 14 ingrediente. La desert, banoffee și tiramisu. Și negresă. Pomană. Mâncare ca la mamma mia! La Ciao Niki. Restaurantul. Zuppa di pomodori, mezze maniche rigate all’amatriciana con guanciale, e cheesecake al lime con dulceață de afine Ia cu Pâine și Vin! Soba de acasă și Focul Bengal, adică plăcinte de povestit, cât și chec cu lămâie și busuioc, servit cu cremă de mascarpone Atenție! RO dog! Sandwichuri românești cu carne la garniță și cârnați de casă, muiate-n Lutică. Desert fancy: Choux cu fructe roșii, vanilie și ciocolată albă, dar și cu bezea Brutal Russian Pancakes. Clătite pufoase cu somon afumat, brie, guacamole și roșii uscate, cât și americane cu banane coapte, cremă de ciocolată și rodie Un prânz frumos, de la Beautyfood. Ceafă de porc gătită 13 ore, cheesecake cu cremă de mușețel și un pateu de pasăre cu dulceață de ardei copt Marea pe roți. Drunken Squid. Calamari prăjiți cu sos din piripiri și ardei copți, plus o delicioasă supă de pește cu fructe de mare. Al’ceva la prânz. IndiVan. Chifteluțe picante de berbecuț în sos de migdale, Butter Chicken hidratat în sos din piure de roșii, iar la desert croissante ca-n reclame. Pont. Vizită la Taqueria și Zelato. Porceală cu tacos și burrito cu porc gătit șase ore. La desert, înghețată de colivă, pâine prăjită și magiun Laboratorul gusturilor. Forager. Zbârciogi și păstrăvi de pădure fermentați, NYC pastrami și sfogliatelle cu cremă de urdă, amazake de lămâie și sorbet de rubarbă Din năvod, în farfurie. Piaţa de peşte de la Obor. Milacop proaspăt la grătar şi tigaie picantă cu calamari, creveţi şi carne de midii în sos de roşii cu ardei iute Jungla cu mâncare. FROG. Cu gura plină de quiche cu sparanghel și gorgonzola, portocalopită, pâine cu burduf și pesto, tort pavlova cu caise & mure, și Punch! Am lins farfuria. Băcănia Veche – Delicatese & Grădină. Ragu de miel cu găluște transilvănene, quiche cu hribi și desert choco crush Cheese me Up! Topit după sandwichurile cu multă brânză & pulled pork de la Cheese Up și cele mai bune croissante din București: Fika18 From Buzău with Love. Bucătăria.localfood. Zacuscă cu babic, Hot Pleșcoi, burger cu parizer pane și cremă de zahăr ars cu blat de pandișpan însiropat cu Diplomatico Mai pot și Smokăreală! Dezmăț cu brisket fraged de vită black angus cu carolina mustard și tacos cu pulled pork și jalapeno. Brainfreeze cu înghețată de cremă de alune și ciocolată cu migadale prăjite la Gelateria La Romana dal 1947 Pește așteptări. Am mâncat pentru tine în Delta Dunării storceag, borș de pește, scrumbie la grătar și pepene de baltă De dragul gogoșilor delicioase din București. Berliner Donuts și niște street food venezuelean la Pepitos Direct de la balamuc. Am mâncat platoul cu draci pe el, de la Boala Copiilor, Luis Stan. Bistro La Minut. Turul Murăturilor în București. Trei restaurante celebre cu specific românesc plus tanti Cornelia (de la Rădăuți) din Obor – ep. 1 Turul Murăturilor în București. Alte trei restaurante celebre cu specific românesc plus dl Georgescu din Piața Domenii – Ep. 2 C’est Nepal possible! Aditi’s Kitchen. Bucate de poveste cu frații nepalezi și dumplings de aur Locul în care ți-a zis maică-ta să nu intri. Maimuca Restaurant. Punk restaurant! Aloha, Pokeful! Ca să ajungi în Hawaii, te duci în Dorobanți și faci la dreapta înainte de Petrom Anticarne. Verv Kitchen. Incursiune în lumea mâncării fără gluten, cu Snickers vegan, dhal și amaranth My real MOM. Trip culinar înnobilat cu o pară umplută cu gorgonzola, burger fabulos și desert desenat cu piure de mango și amaretto Unde thai și unde crapă. ISAN Thai Kitchen. Un food truck nestemat care trebuie musai încercat Adevăratul gust al Italiei într-un food truck din București. Am mâncat la Pastammore numai buon cibo: Pacherri Amatriciana, un panino con la porchetta, cannoli siciliani CozoFest. Aproape toate locurile de unde comanzi cozonaci de Crăciun în București Când se mănâncă bine prin cartier în București. Soare și sandwichuri bune, la Fresco Artigianale Din dragoste pentru bucate. ARZU a lu’ Mazilique Hushimo. Asia din Amzei. Poftă de Tom Yum și vită în sos de stridii Restaurantul din București unde plătești doar ingredientele Despre oameni și raci. Cum a fost la Taverna Racilor Doar gustul contează. Smith Eatery, o bucătărie fascinantă de 9 metri pătrați Are balta pește bun. Acasă la Ivan Pescar & Scrumbia Bar. Din apă, în farfurie. Sarmale la cornet în București. Via Sarmașina Jumi – Juma. RUAL. Primul AproBistro din București Umami pastrami în București, la In-House Pastrami & More Haleu adevărat, la singura Shandra’ma bucureșteană Am mâncat pui de la POPEYES din București. Este zguduitor de la fel ca la ceilalți Raclette și vin. Amis de la Fête, microfestivalul de brânză din buricul Bucureștiului Blitz n Roll. Brutăria din București cu pinsă la public Reper de București. Caracatiță infuzată în ceai negru și ecleruri umplute cu pateu Cei mai buni burgeri din România. Câștigătorii Burger Fest și cum dai de ei în București Lasciatemi mangiare, sono un bucureșteano. Pasta Del Popolo „Înainte era mai bine?” Am mâncat pentru tine la Restaurantul Monte Carlo din Cișmigiu În căutarea unui panino italian adevărat în București. Vizită la Tasteataly Istorie, bun gust și-un cârnat organic. Experiența noului G.Y.S.T. București “Casa Tănase”, restaurantul cu specific nepalez din București botezat in memoriam Ghidul gastronomic al Bucureștiului pe care nu l-a cerut nimeni. Partea a II-a | Alte 5 locuri minunate cu mâncare Fabergé-ul ouălor fierte: Umami Soft Egg. Lansare Pho Bar Truck, în București, cu supă vietnameză phontastică „Asta îi Cosmos!” Festin la Taverna Georgia, primul restaurant cu specific georgian din București La bine și la UMAMI Street Food Truck, pe străzile Bucureștiului Experiența africană cu supa Okra, Fufu din yam și un lighenaș cu apă. Tribes by Nelz, excentricul african din București unde mănânci cu mâna Top 3 cei mai buni burgeri din România, conform Burger Fest 2023, îi găsești în București Gluten free și gustos! Arepas Colombianas, în București feat Pimientos de Padrón la preț cinstit Cookies and Friends. Cofetăria ascunsă din București pe care trebuie să o încerci Cu 33 de lei, mănânci în Obor ca la mama acasă, în Sri Lanka, la Mathara Bath Kade6 S-a găsit Kokoreç la Galata Midyeci, în București colț cu Istanbul Unde găsești cei mai dulci pepeni din București. Studiu de piață în Obor, Moghioroș și Matache Toscana te cheamă la ea, pe Victoriei, la Bastoni. Cea mai nouă paninărie italiană din București Ce se întâmplă la o degustare de parizer și cum participi la una în București. La desert primești o felie de tort de parizer O nouă tradiție giugiuc în București: Halef, cu baklava pe stil nou și cafeluță de specialitate Atenție, frige! Bucureștiul are arancini siciliene, la Sfrigola, pe Popa Nan 101 O mică părere despre De Soi, noul restaurant și hub de gusturi din București Cât costă un mic din carne de vită Wagyu, pe care l-am găsit undeva aproape de București Într-un București plin de pescobari, fii George’s Fisheries din Prelungirea Ghencea Turcești de București, la Duman Oriental Cuisine, cu İşkembe çorbası, sultani locali și Ras Asfour Îți umple burta pe bani puțini. Am mâncat 5 feluri cu 110 lei la Kaufland Pop Up Restaurant, în București Cu capul în NOR și cu ochii-n farfurie. Mai vinde bine priveliștea în București? Turist (la) naive în București. Ecler cu cremă de colivă sau cu muștar de Tecuci, ce alegi? Am mâncat printre fumători la B4 Market, București. Un șnițel ok, la preț psihologic Am mâncat pentru tine la Guava de iarnă, în “peninsula” Floreasca din București Am mâncat cât pentru trei, cu 118 lei, la Târgul de Crăciun București din Piața Constituției Ritualul Ruka Izakaya din București și coborâtul drojdierilor în boxă sau cum ne revenim după Crăciun Scoate-o pe maică-ta la Sardin, în București, pentru că merită Am mâncat pentru tine ciorbă de miel la Garlic Pub, în București, după ce am ascultat Coco Jambo Sentimente amestecate la Capriccio, în București, un restaurant colea în cartier Cei mai ieftini tacos din București sunt muy deliciosos! La Casa de Tacos, pe la Unirii Prinde loc la Condesa, dacă poți! Cum e la cel mai nou bar-restaurant latino american din București Cârciuma unde vezi de foarte sus cum întoarce tramvaiul 41. O cină corectă cu soacră-mea la 18 Lounge, cu priveliște panoramică peste București Am mâncat la bogați, printre Padroni, la E3 by Entourage, în Bucureștiul cel scumpel Mâncare aproape ca la nonna acasă. Italienescul Da Giulio, unde româna e a 2-a limbă vorbită Cum e să mănânci “machedonești” la Nishani – A fi sau a nu fi, cel mai nou restaurant cu specific aromân din București Singurul loc cu french tacos din București. Furajul perfect pentru serile de Fifa cu băieții, la Tacos Factory Un grătărel coreean corect, în Centrul Vechi din București, la Jeonjuu Korean BBQ Dezolant! Am mâncat la filiala din București a restaurantului vienez Salm Bräu Vis! Am luat salariul și-am mâncat la Bone Restaurant, în București, pentru că viața e prea scurtă ca să nu te răsfeți Strașnic de București! Am găsit la Vatra Neamului alinare cu soleancă, borș ucrainean, zeamă moldovenească, plăcinte basarabene și salonul Florin Piersic Fericire la Suta de Grame, un loc nou deschis de Dragoș Neacșa în București Un altfel de miel la Pot.stories, în București, printre bolizi, politicieni și foști patroni de fotbal Nou-nouț! Trei tineri din Teheran și-au deschis senvișărie în București și au botezat-o „BOMBER Sub Sandwich” De neratat! Să mâncăm „ca localnicii”, în București: la MoMo sunt găluște nepaleze fabuloase Trofeul rămâne la București! Top 3 cei mai buni burgeri din țară, desemnați la BurgerFest 2024 și de când poți comanda la tine acasă burgerul câștigător Așa și-așa. Nu m-au cucerit turcii de la Cigeristan cu ficatul de oaie la țepușă, dar e loc în București pentru toată lumea Am mâncat la primul restaurant Happy deschis în București de vecinii bulgari. Prețuri puțin piperate, sorcove și mâncare cam sărată City break la Călărași alături de Vasile, pentru El Foodadore! Diamantul culinar local renegat de localnici Portokalopita și un gyros generos. Noul Greko din București și-a făcut loc printre străduțele de pe lângă Ateneu O fugă la „Polen”, turcii de lângă București, cu celebrul döner pe jar, o amandină cât casa și încă ceva Legendara pizzerie Interbellico din București trăiește și se numește acum Pizzeria Passione. Da, are aceeași pizza mișto făcută de același om mișto ITA Place, un loc subestimat din București, cu panini excelenți și 7 feluri de tiramisu de la două fete minunate Bistronomie și potol de simțuri la Mosafir de București, cu ingrediente locale alese, bule și tuneluri secrete Blue Margarita e mexicanul ăla vechi din București care adună români, argentinieni, mexicani și brazilieni la un loc Un surprinzător popas culinar la Sabatini din Domenii, ca orice bucureștean din pătura de mijloc În inima Colentinei se ascunde Grătarul de Allep, cel mai bun restaurant și grătar etnic din București Mai există ieftin și bun în București. La “Tata Gigi”, terasa din Militari cu mâncare simplă și bună pentru seri autentice Singurul loc din România cu pâine magică libaneză este în București, pe Andronache. Am mâncat Kaake proaspăt de la Choose Cheese La Salumeria cu focaccia și delicii italienești în pitoreasca piațetă de care aveam nevoie în București M-am îndrăgostit de Ierbar, noul bistro din București care bifează toate căsuțele fericirii E posibil ca cel mai gustos Pad Thai din București să fie la Isan Thai Kitchen, pe Regina Elisabeta Unde e Zmoke, e gust divin. Un nou restaurant cu afumături își face loc în București Bombița vietnameză cu Phở bò și mâncare cinstită de care aveam nevoie în București: Bep Viet Singurul restaurant din București cu cârnați Longaniza făcuți de la zero de un venezuelean, plus alte minunății: Scarpetta la Brera Minunății savuroase ascunse în micuțul japonez din Floreasca. Răsfăț umami din Bao Buns-urile și supa gyoza de la Tobiko Sushi Fusion Am mâncat pentru tine la Tasting Room by Ethic Wine, în București, ca să o faci și tu, pentru că merită Nishibo, cel mai nou ramen bar din București, ridică supa asta japoneză la rang de artă Alegeri culinare în București: Little Vietnam, cel mai nou restaurant vietnamez cu Pho Bo aproape de casă Porții cât China, gust decent și un loc din București care nu îți cere să-l iubești – vestitul Restaurant China Town Afacerile de familie care dau gust Bucureștiului. La Bottega dei Sapori, din Cotroceni: pappardelle demențiale cu osso bucco și gustul italian autentic Restaurantul din București care vrea doar să-ți astâmpere foamea, fără să te jefuiască. Thai Thai, local nou cu mâncare asiatică Noul Petra din Obor pune nostalgia în farfurie și o servește fresh pentru un București mai gustos Comoara gastronomică din Berceni, cu carbonara de 10! Restaurantul începutului de an în București este Dieci – Il numero Tacos cu birria senzație în Centrul Vechi din București, la Mexikanos, pentru că merităm O bodegă nepaleză cu gust autentic în inima Bucureștiului, The Bhanshaghar stinge dorul de acasă Injera we trust! Singurul restaurant cu specific etiopian din România este în București. Abyssinia, în Vitan, unde mănânci cu mâna și cu ochii Turcii care gătesc pasta fresca pe muzică grecească în centrul Bucureștiului. Pasta Bella, pe Magheru Restaurantul de pe Popa Nan care mi-a alinat dorul de Grecia cu pește bun, calamar umplut și bouyourdi: Taverna La Zavat Două lumi într-un singur loc din București, în buricul târgului. P+1, restaurant de pe Calea Victoriei Burgeri și cartofi aproape fără cusur, în București, la Ramore Fresh Food Lounge Cel mai nou bistro mexican din București vine pe axa Ciudad de Mexico – Timișoara. El Maguey e ce trebuie Ascuns în văzul lumii, onest și delicios. Înapoi la rădăcini, în Drumul Taberei, la restaurantul vietnamez Chanh Miam Miam Massimo, un bucătar italian din Siracuza face magie cu pește din Kavala, într-un restaurant cât o sufragerie, pe lângă Palatul Bragadiru. La Paranza Dristor cu aer de Tbilisi! Un prânz delicios la cel de-al doilea restaurant din București cu specific georgian. La Georgia Semnează petiția! Vrem Dei Frati și la București, e restaurantul de familie care nu dezamăgește niciodată Latin Pizza a deschis un loc cu panini în București. La Ricca Focacceria vrea să cucerească Calea Dorobanți, dar mai are de lucru
Atât de nou în București, încât nu apare pe Google Maps. Miel în cocă, Tacos ca la Ciamurlia și alte fandoseli pe care le-am mâncat la noul FASFUD, în Amzei
În Mega și în cabina de vot să nu intri niciodată flămând. Locul din București unde îți astâmperi foamea și nervii: Turkish Grill
Sandvișuri Deli ca la New York de le ții cu două mâini, la noul Molf – Deli & Vinutz, în București
Comoara din Mărginimea Berceniului, acum mai bogată cu un restaurant vietnamez. Pho Ha Noi completează cu succes peisajul gastronomic din București
Slates, cocktailuri și mult gust: MOM a creat un nou loc cool în centrul Bucureștiului. Îl cheamă Perl.
Singurul restaurant chinezesc pe două etaje din România e în București. Panda Restaurant, din galaxia Colentina
Gust și omenie în Drumul Taberei, la Anas Grill, fast food, market și măcelărie, locul care face Bucureștiul mai frumos
Promițător. Noul restaurant din București unde trebuie să-ți duci partenerul de viață: Must Bistro, din Amzei
Cum rezistă una dintre cele mai vechi tratorii din București. Despre Trattoria Roma, cu bune și cu mai puțin bune
Bijuteria Bucureștiului. Pantelimonul petrece toată vara la Terasa Marius, cu șpriț rece la 5 lei, grătare, bârfă și papanași de dimineața până seara
Bucureștiul are un nou local vietnamez: Pho Dee e aproape de Unirii și merită 100% încercat
Nea Yang chinezul gătește minunat la granița dintre Militari și Drumul Taberei, în restaurantul Fu Lin Men din București
Noul The Bagel Bar din București: covrigi ca pe America, cu cașcavea de pe Valea Doftanei și alte nebunii
Cod galben și verde de begălș în București. NY Bagels & Burgers din Floreasca se alătură trendului
Avem shaorma cât antebrațul și gustoasă foc, în București. La Falafilo, frate, în Colentina, „la avion”
Am găsit o alternativă sănătoasă la fast-food, lângă Therme București: Il Tacchino din Corbeanca
Bucureștiul s-a îmbogățit cu niște curry de capră delicios, momo și crănțănele de ciuperci, la noul restaurant nepalez Chautari
Smash Baby și-a deschis kebăbărie în București, pe Enescu. Lick Kebab, cu carne de vițel de lapte și pită artizanală
Între furaj și nostalgie. S-a deschis Sandwich la juma’ de kil la metrou la Mihai Bravu, în București
Fantasticul food truck filipinez de la Muncii. MaPa Asian Fusion va cuceri Bucu reștiul