Zonele de fiţe din Capitală, preferate de amatorii de chilipiruri

de:
16 mart. 2011
149 Afișari
Zonele de fiţe din Capitală, preferate de amatorii de chilipiruri

Matei Pavel, antreprenor Konk Media – compania care dezvoltă portalul CautaReduceri.ro, a prezentat în exclusivitate pentru B365, topul celor mai bine cotate zone din Bucureşti după numărul de vouchere cumpărate. Astfel, firmele din Piaţa Universităţii, cu peste 2.400 de cupoane comercializate, cele din preajma parcului Herăstrău, cu 1846 de vouchere cumpărate, dar şi agenţii economici de pe Calea Dorobanţi, cu peste 1.500 de oferte achiziţionate, se află în topul locaţiilor cu cele mai mari vânzări din Bucureşti, prin intermediul site-urilor de reduceri.

Cumpărătorii au preferat ofertele ieftine: promoţiile de la Piaţa Universităţii s-au comercializat la un preţ mediu de 40 de lei, deal-urile din zona Herăstrău au avut, în medie, un tarif de 20 de lei, în timp ce ofertele de pe Calea Dorobanţilor s-au situat la o medie de 60 de lei pe cupon. Totuşi, oferte au existat şi în palierul serviciilor sau produselor scumpe. Potrivit CEO-ului Konk Media, preţurile medii la ofertele din zonele de fiţe au fost de 253 de lei pentru cartierul bucureştean Primăverii, firmele din Piaţa Romană şi Bulevardul Magheru au aplicat, în medie, un tarif de 220 de lei, la Aviatorilor, cele şase promoţii au avut un cost mediu de aproape 200 de lei, în timp ce cafenelele şi barurile au poziţionat Centrul Vechi pe primul loc în topul celor mai „ieftine” zone, datorită preţului mediu de 8 lei. Portalul CautaReduceri.ro monitorizează locaţia companiilor de la sfârşitul lunii februarie a acestui an, încercând astfel să-i ajute pe bucureşteni să găsească cea mai apropiată locaţie cu o promoţie curentă.

Firmele care fac parteneriate cu site-urile de reduceri ar putea spune, pe bună dreptate, că nu aduce anul ce aduce iarna. Datele companiei Netopia Sistem, care controlează mobilPay, arată că volumul tranzacţiilor pe aceste site-uri a explodat în ultimele trei luni, de la 20.000 de plăţi online cu cardul, în decembrie 2010, la peste 70.000 de operaţiuni la nivel naţional, în februarie.

Pavel a menţionat că cel puţin 25 de site-uri de profil vin cu oferte numai din Bucureşti. Totodată, Antonio Eram, CEO Netopia Sistem, spune că, dacă până acum companiile de profil mizau doar pe bucureşteni, în ultima perioadă, succesul din Capitală i-a determinat pe manageri să aspire la venituri mai mari, intrând şi pe pieţele din provincie. ”Dacă până de curând acoperau doar Capitala, în ultima perioadă au început să apară şi site-uri care se adresează oraşelor din provincie, precum Ploieşti sau Piteşti”, a declarat Eram.

Restaurantele, cafenelele, cosmeticele sau saloanele de înfrumuseţare au avut cea mai mare priză la publicul român. În ciuda tăierilor salariale, vânătorii de cupoane de reduceri au plătit peste 600.000 de euro pentru superoferte numai în februarie, potrivit Netopia Sistem. „Reducerile extrem de mari, chiar şi de 99% în unele cazuri, duc la apariţia impulsului de a cumpăra imediat, iar dorinţa este atât de mare, încât românii au trecut peste suspiciunile plăţii online cu cardul. Depăşirea acestei temeri nu poate să fie decât benefică pentru comerţul online din România”, a explicat Eram.

Pavel susţine că bucureştenii au cumpărat până acum peste 185.000 de vouchere, în timp ce în provincie numărul cupoanelor de reduceri cumpărate se află sub pragul de 16.000 de unităţi. Compania colaborează în prezent cu 31 de site-uri de profil. De asemenea, volumul plăţilor făcute de locuitorii Capitalei pentru superoferte are o pondere de 94% din totalul încasărilor, potrivit datelor Konk Media.

,,În ultima lună, de când suntem prezenţi cu deal-uri zi de zi şi în Braşov, Cluj, Constanţa, Iaşi şi Timişoara, bucureştenii au cumpărat circa 70% din voucherele puse la vânzare prin intermediul sistemului Kuponiada, testând astfel diverse produse şi servicii şi trecând pragul comercianţilor”, a declarat şi Mihai Seceleanu, managing partner la Internet Corp – compania care dezvoltă proiectul Kuponiada.

Și datele de pe site-ul de reduceri FunDeal.ro arată că bucureştenii au o afinitate crescută pentru ofertele la superpreţ. Potrivit aceleiaşi surse, aceştia au cumpărat, numai prin Fundeal, cupoane în valoare de peste 500.000 de euro.

Pavel spune că cei mai mulţi antreprenori care apelează la site-urile de reduceri pentru creşterea numărului de clienţi au firmele localizate pe Calea Dorobanţilor, 3,5% dintre deal-uri provenind din această zonă, apoi cei cu firme în apropiere de Piaţa Unirii, cu o pondere de 3,2% din oferte, dar şi pe Șoseaua Ștefan cel Mare, cu 2,8% din numărul de promoţii.

Pavel a mai declarat, în exclusivitate pentru B365, că, datorită megareducerilor, firmele din zonele Aviatorilor, 1 Mai, Primăverii şi Calea Dorobanţilor au avut cele mai mari încasări de 211.000 de lei, 153.500 de lei, 87.000 de lei şi, respectiv, 82.000 de lei. După ce îşi vor vedea afacerile la un nivel mai bun, antreprenorii, care apelează la site-urile de reduceri pentru creşterea fluxului de clienţi, probabil că vor putea răsufla uşuraţi, iar cei care nu au apelat la acest generator de venituri, poate că vor mai reflecta asupra acestei idei.

Cookies