Zone și clădiri din București, puse în oglindă la 40 de ani distanță. VIDEO din „Mașina Timpului”

de:
29 mai 2015
1 Afișari
Zone și clădiri din București, puse în oglindă la 40 de ani distanță. VIDEO din

Filmulețul a fost realizat pe modelul conferințelor „Mașina Timpului”, susținute de Cristian Radu (Raiden de la rezistenta.net). Conferinţele bazate pe conceptul implementat de acesta se bazează pe prezentarea unor fotografii cu locuri cheie din Bucureştiul de odinioară, laolaltă cu imagini din zilele noastre, realizate din acelaşi unghi, pentru ca schimbările prin care a trecut Capitală să fie cât mai uşor de remarcat. Câteva imagini prezentate în cadrul unei astfel de conferințe găsiţi AICI. 

Filmulețul de mai jos, realizat de Cristi Radu, Gabi Basalici (cel care s-a ocupat de filmare/ editare și a realizat conceptul de prezentare, împreuna că Raiden) și Marius Vasile (logistică), este primul dintr-un serial, spun inițiatorii.

„Suntem în proces de selecție, însă clar vom aborda epoci diferite: interbelic, comunism, poate și anii ’90, în funcție de ce găsim.”, a precizat Cristi Radu.

După cum a menționat acesta la conferința Mașina Timpului 4, organizată pe 21 mai la Palatul Suțu, imaginile video au fost captate într-o duminică, iar refacerea cadrelor nu a fost o sarcină ușoară.

„Este următorul pas de la conferințele „Mașina Timpului” și ni se pare un concept tare, puțin sau deloc exploatat în România. Vrem să explorăm filmări vechi din București și să refacem câteva dintre ele, să vedem ce s-a schimbat între timp. E practic, o dublă călătorie: în trecut și în prezent.”, notează Cristi Radu pe pagina de Facebook Rezistența Urbană.

Cookies