ARHIVA B365

Zona metropolitană Bucureşti-Ilfov se va întinde până la Dunăre. Primarul general va deveni guvernator

„În prima etapă se va comasa Bucureştiul cu Ilfovul. Vom avea 48 de unităţi administrativ-teritoriale pe o suprafaţă de 2.800 de kilometri pătraţi, de zece ori mai mult decât este acum. În etapa a doua vom avea 62 de localităţi şi o suprafaţă de 3.800 kilometri pătraţi”, a precizat pentru Gândul, deputatul PDL, Vasile Gherasim, unul dintre oamenii care lucrează la proiectul reorganizării administrative a României.

Peste 5 ani suprafaţa regiunii Bucureşti-Ilfov va fi de 5.600 de kilometri pătraţi, iar graniţele vor ajunge în zona de sud până la Dunăre. Prima etapă se va face prin lege urmând ca celelalte două etape să se facă pe principiul asociativităţii unităţilor administrativ terioriale”, a mai explicat deputatul Gherasim. Potrivit acestuia, PDL doreşte ca în 2012, alegerile locale şi parlamentare să fie făcute după noua organizare administrative teriorială, adică în 8 circumscripţii electorale, în loc de 42 câte sunt în prezent.

În proiectul legii Metropolei, Consiliul General al Municipiului Bucureşti va fi înlocuit de Consiliul Zonei Metropolitane. Numărul consilierilor va ajunge la 105, faţă de 55 câţi are Bucureştiul în prezent.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button