Zona metropolitană a Bucureștiului. Creștere a vânzării de abonamente/tichete integrate de călătorie pe toate rutele tren-metrou-STB

23 mai 2022
2861 Afișari
Zona metropolitană a Bucureștiului. Creștere a vânzării de abonamente/tichete integrate de călătorie pe toate rutele tren-metrou-STB

Transportul public integrat tren-metrou-STB devine popular pentru zona metropolitană a Bucureștiului, anunță TPBI – Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov, autoritatea care coordonează activitățile de mobilitate urbană și preurbană din zona metropolitană a Bucureștiului.

Abonamentul metropolitan integrat, care asigură transportul pe orice linie de suprafață din regiunea București-Ilfov, pe metrou și pe linia de tren București Nord – Aeroportul Internațional Otopeni „Henri Coandă”, devine tot mai popular, numărul titlurilor de călătorie emise de cei patru operatori crescând cu peste 50% în fiecare lună, de la data lansării lor, la 17 februarie 2022, anunță TPBI într-un comunicat de presă.

 

Abonamente de 20 de lei/24 de ore pe toate rutele

În primele trei luni, cel mai mare succes l-au avut abonamentele destinate în special turiștilor, cel de 24 ore reprezentând aproape 50% din vânzări, urmat de cel de 72 ore și de abonamentul pe o lună.

„Noile titluri de călătorie oferă ocazia pasagerilor să circule rapid și confortabil cu toate mijloacele de transport către localitățile unde lucrează, unde studiază sau pur și simplu pentru agrement, fiind foarte solicitate de persoanele care vin să viziteze Bucureștiul și sosesc în oraș prin Aeroportul Otopeni.”, precizează TPBI.

 

Avantaj și pentru cei care fac naveta cu trenul

Cu un abonament metropolitan integrat, un turist poate ajunge cu trenul, în numai 20 de minute, de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” (Otopeni), la Gara de Nord din București, iar de aici poate utiliza atât metroul, cât și mijloacele de transport de suprafață în întreaga regiune București-Ilfov timp de 24 sau 72 ore. De asemenea, cei care locuiesc într-o localitate deservită de acest serviciu feroviar, de exemplu Mogoșoaia, dar lucrează în Capitală – sau bucureștenii care desfășoară activități în județul Ilfov – pot utiliza aceste titluri de călătorie timp de o lună, șase luni sau un an, mai precizează autoritatea.

Integrarea tarifară a transportului în comun urban cu cel feroviar metropolitan este un proiect-pilot dezvoltat printr-un parteneriat între Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov (TPBI), CFR Călători SA, Transferoviar Călători SA, STB SA și Metrorex SA.

În forma actuală, abonamentele integrate permit călătorilor să folosească numai ruta de tren care leagă Aeroportul Internațional Otopeni „Henri Coandă” de Gara de Nord (inclusiv de la stațiile Mogoșoaia și Otopeni). TPBI, împreună cu instituțiile partenere, intenționează ca, ulterior, acest tip de abonament să fie extins și pe viitoarele linii de transport feroviar metropolitan, aflate acum în faza de proiect.

Tarifele pentru abonamentul metropolitan integrat valabil pe mijloace de transport de suprafață, pe metrou și pe ruta de tren Aeroport Otopeni – Gara de Nord sunt următoarele:

24 ore – 20 RON
72 ore – 40 RON
1 lună – 210 RON
6 luni – 1.100 RON
12 luni – 2.000 RON

Celelalte tipuri de abonament din oferta tarifară pentru transportul de suprafață și ale partenerilor TPBI pot fi găsite la adresa de internet https://tpbi.ro/tarife/.

Îți recomandăm și:

Cookies