Zona Luncilor din Capitală în 2015: Speranțe de asfaltare, iluminat public, apă și canalizare

de:
17 mart. 2015
94 Afișari
Zona Luncilor din Capitală în 2015: Speranțe de asfaltare, iluminat public, apă și canalizare

Cetățenii Sectorului 3 care locuiesc în „Zona Luncilor” (Lunca Ozunului, Lunca Priporului, Lunca Prutului, Lunca Bisericii etc.) s-au adresat în nenumărate rânduri atât Primăriei de sector, cât și Primăriei Municipiului București pentru extinderea rețelelor de apă-canal, iluminat și, nu în ultimul rând, a sistemului rutier. 

Iulian Arnăutu, locuitor din zonă, a solicitat instituțiilor competente aducerea la normalitate a zonei în care locuiește și unde plătește impozite de zona A, deși condițiile de trai lasă de dorit. Mai mult, Arnăutu a participat și la una dintre ședințele Consiliului Local al Sectorului 3 pentru a le aduce la cunoștință și consilierilor problemele cu care se confruntă locuitorii de aici.

„Am venit să pun în discuție problema Zonei Luncilor, sunt câteva străzi care din 2008, de când am cumpărat teren în acea zonă, și 2009, când mi-am făcut și eu o căsuță acolo, pur și simplu trăim ca-n Evul Mediu. Nu avem apă curentă, nu avem canalizare, nu avem asfalt, iluminat public. Acum o perioadă s-a rezolvat problema câinilor comunitari, dar noaptea veneam cu bâtele și ciomegile după noi, să ne salvăm de ei. Plătim taxe și impozite de zona A, care la noi nu se întorc niciodată.”, a declarat Iulian Arnăutu în ședința CLS3 din 30 ianuarie 2015.

PUZ-ul „Bulevardul Nicolae Grigorescu–Drumul Lunca Cetăţii – Splaiul Unirii”

Primăria Sectorului 3 a inițiat PUZ-ul „Bulevardul Nicolae Grigorescu–Drumul Lunca Cetăţii – Splaiul Unirii” pentru a demara lucrările de extindere a reţelelor publice de alimentare cu apă, de canalizare şi de modernizare a sistemului rutier, se arată într-un răspuns al administrației locale la solicitarea B365.ro.

Reprezentanții Primăriei Sectorului 3 au declarat că, pentru elaborarea documentaţiei aferente PUZ-ului menţionat mai sus a fost contractat Centrul de Cercetare, Proiectare, Expertiză şi Consulting al Universităţii de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu”. Străzile Lunca Ilvei, Lunca Prutului, Lunca Sătească şi Lunca Ozunului fiind incluse în zona de studiu.

„Documentaţia PUZ aflată în stadiu de oportunitate a fost prezentată la şedinţa Comisiei Tehnice de Urbanism din cadul Primăriei Generale a Municipiului Bucureşti, din data de 21 ianuarie”, au mai declarat reprezentanții Primăriei Sectorului 3 într-un răspuns formulat pentru B365.ro. Proiectul a primit aviz de oportunitate de la Comisia de Urbanism.

„După elaborare, PUZ-ul este remis Primăriei Municipiului Bucureşti, urmând ca, prin intermediul administratorilor de reţele publice S.C. Apa Nova Bucureşti S.A., S.C. Distrigaz Sud Reţele S.R.L. şi Luxten Lighting Company S.A., să se efectueze lucrările de extindere a reţelelor publice aflate în administrarea acestora.

După această etapă, Primăria Sectorului 3 va iniţia procedurile de achiziţie a lucrărilor de modernizare a sistemului rutier în funcţie de resursele financiare alocate pentru acest tip de investiţie”, mai spun autoritățile locale ale Sectorului 3.

„Zona Luncilor” – între Primăria Sectorului 3 și Primăria Capitalei

Iulian Arnăutu s-a adresat și pe rețelele de socializare atât primarului general Sorin Oprescu, cât și primarului Sectorului 3, Robert Negoiță.

Echipa de comunicare a edilului Robert Negoiță a transmis pe Facebook că străzile din Zona Luncilor vor fi pietruite până la găsirea soluției finale.

„Știu că pietruirea este o măsură temporară și că zona Luncilor trebuie asfaltată, dar Primăria Sector 3 nu poate face acest lucru până când Primăria Generală nu încheie acolo lucrările la sistemul de apă și canalizare. Așteptăm de aproximativ doi ani să se întâmple acest lucru, dar avem promisiunea că PMB va găsi cât mai curând soluția tehnică potrivită.

Până atunci, Primăria Sector 3 se angajează că în această iarnă să pună la punct un proiect amplu prin care să reușească la primăvară pietruirea integrală a tuturor străzilor din zona Luncilor. Între timp, proiectul de Plan Urbanistic Zonal pe care PMB ni l-a solicitat anul acesta este în proces de aprobare. Vom respecta această cerință, în speranța că Primăria Capitalei va interveni cât mai curând în zona Luncilor, pentru ca noi să putem continua apoi cu asfaltarea”, a transmis Robert Negoiță pe Facebook

La rândul său, echipa online de comunicare a primarului general Sorin Oprescu a formulat un răspuns pentru Iulian Arnăutu în care arată că „această zonă a fost propusă în urma a numeroase solicitări a cetățenilor riverani pentru a fi introdusă pe lista lucrărilor de dotare cu reţele publice de apă și canalizare realizate de Apa Nova București în cadrul Programului Bucur (program de investiţii derulat de Primăria Municipiului Bucureşti şi SC APA NOVA BUCUREŞTI SA)”.

Iulian Arnăutu a pus la dispoziția redacției B365.ro răspunsul integral al echipei online a primarului Sorin Oprescu. Astfel, potrivit acestui răspuns reiese că Primăria Generală și Apa Nova au solicitat Primăriei Sectorului 3 din februarie 2013 realizarea PUZ-ului pentru „Zona Luncilor”.

„Ţinând cont că autorităţile administraţiei publice locale pot realiza investiţii numai pe domeniul public, atât Direcţia Utilităţi Publice din Primăria Municipiului Bucureşti, cât şi operatorul SC APA NOVA BUCUREŞTI SA, au solicitat încă din luna februarie 2013 Primăriei Sectorului 3, documentele necesare. De îndată ce Primăria Sectorului 3 va începe demersurile pentru întocmirea P.U.Z.-urilor, Apa Nova București va demara studii de soluţie care să sprijine Administraţia Publică în aprobarea Planurilor de reglementări reţele edilitare apă-canal, inclusiv pentru rezervarea obligatorie a terenurilor publice aferente staţiilor de pompare ape uzate, de preepurare/stocare ape pluviale, planuri care condiţionează fezabilitatea soluţiilor tehnice în majoritatea acestor zone.

În baza P.U.Z.-urilor aprobate în şedinţele C.G.M.B. se vor putea introduce străzile aferente zonelor studiate din Sectorul 3, în Programul Bucur, pentru a se trece la execuţia lucrărilor de extindere apă-canal. În momentul finalizării lucrărilor edilitare, SC APA NOVA BUCUREŞTI SA sau Primaria Sectorului 3 va executa şi modernizarea sistemului rutier”, se arată în răspunsul primit de Iulian Arnăutu de la echipa de comunicare a primarului general Sorin Oprescu.

Cookies