Zona insalubră de la Gara de Nord, prima carte de vizită a Bucureștiului pentru turiști, curățată în mai multe săptămâni

18 nov. 2022
2966 Afișari
Zona insalubră de la Gara de Nord, prima carte de vizită a Bucureștiului pentru turiști, curățată în mai multe săptămâni
FOTO: Agerpres

Gara de Nord și zona urbană din jurul ei au de mai mulți ani o reputație proastă, din cauza aspectului neîngrijit.

Ceea ce ținea de administrația locală a Sectorului 1, în aria căreia se află gara centrală a Bucureștiului, respectiv curățenia, reamenajarea parcului și a spațiilor verzi s-a realizat în mai multe săptămâni.

Clotilde Armand, primarul sectorului 1, a anunțat vineri, 18 noiembrie, în al doilea an de mandat, că s-a reușit reamenajarea și curățarea spațiilor verzi din jurul Gării de Nord, una din principalele porți de intrare în București.

”La preluarea mandatului meu, întreaga zonă arăta deplorabil: spații verzi abandonate și neîngrijite, locuri de joacă în paragină și multă mizerie. Un aspect incompatibil cu o capitală europeană. ”, îi face istoricul primarul Armand.

Edilul de origine franceză îi acroșează verbal și pe liberali, care în mandatele trecute nu au fost în stare să renoveze statuia politicianului liberal I.G. Duca (1879-1933), fost premier și lider al liberalilor în perioada interbelică.

”Facem ceea ce trebuia să facă atâția liberali care au fost la putere zeci de ani și n-au făcut pentru înaintașii lor. Onorăm memoria personalităților care au lucrat în slujba cetățenilor și au contribuit la modernizarea României.”, i-a criticat aceasta.

Potrivit primarului, acțiunile de intervenție din jurul gării au durat mai multe săptămâni și au fost realizate de către lucrătorii ADP Sector 1.

”Ne dorim să avem aici o zonă mai aerisită în care locuitorii din zonă și cei care vizitează orașul să se simtă în siguranță”, își anunță intenția Clotilde Armand.

Gara de Nord este un loc greu accesibil, atât pentru mașini cât și pentru pietoni, unul dintre motivele pentru care bucureștenii care au alternativă de transport, mașina personală, recurg la ea pentru a evita mizeria vizuală din zona gării.

Îți recomandăm și:

Cookies