Zona din tramvai pe care e obligatoriu s-o eviți. Un vatman STB e categoric:„Dacă te prinde acolo, poți fi strivit!”

22 iun. 2023
12148 Afișari
Zona din tramvai pe care e obligatoriu s-o eviți. Un vatman STB e categoric:„Dacă te prinde acolo, poți fi strivit!”
Zona din tramvai pe care e obligatoriu s-o eviți. Un vatman STB e categoric:„Dacă te prinde acolo, poți fi strivit!” | Sursa foto: Facebok - Societatea de Transport București - STB SA

Un vatman din București le spune călătorilor unde nu este bine să se așeze atunci când circulă cu tramvaiul, în special în această perioadă, când accidentele se întâmplă tot mai des din cauza șinelor defecte.

Un vatman le spune călătorilor unde nu este bine să stai când călătorești cu tramvaiul

Un vatman de pe linia 25, care conduce un Imperio, a explicat, pentru Gândul.ro, că cel mai bine pentru călători este să evite o zonă din tramvai, fiind cea mai periculoasă în cazul unui accident:

Eu mereu le spun călătorilor să evite zona burdufului. De acolo se rupe tramvaiul, mai ales cele vechi. În curbe, din cauza terasamentului foarte prost, tramvaiul se poate rupe. Dacă te prinde acolo, te poate strivi. Au murit oameni, îmi aduc aminte că o mamă și fetița ei au fost strivite, în urmă cu vreo 20 de ani.

Lucian Diniță, fostul șef al Poliției Rutiere, a povestit mai multe despre tragedia în care o mamă și fiica ei au murit după ce tramvaiul în care se aflau s-a rupt:

Îmi aduc aminte, cred că a fost în 2004, la intersecția Rahova cu Ferentari. Acolo sunt curbe de 90 de grade, pur și simplu s-a rupt tramvaiul, au murit două persoane. Este bine de evitat să stai lângă burduf. La vremea aceea erau tramvaie și mai vechi, și nu aveau nici bare de protecție, cum sunt acum. Cele două persoane ucise stăteau chiar la burduf, când s-a rupt, le-a aruncat direct pe boghiu.

Numeroase accidente se produc pe șinele de tramvai aproape zilnic

În ultimul timp, din cauza șinelor degradate, călătorii sunt puși în pericol din cauza numeroaselor accidente care se produc.

În noaptea de 16 spre 17 iunie 2023, o bucată din șina de tramvai a străpuns podeaua unui autobuz de noapte cu indicativul N109. Din fericire, niciun călător nu a fost rănit.

Cel care a făcut imaginile publice, a explicat următoarele, pe grupul de Facebook „STB Tribuna angajaților”:

(…) Mulți colegi m-au sesizat anterior despre posibilitatea producerii unui astfel de eveniment și refuză să mai lucreze pe liniile de tramvai, pentru a nu fi responsabili pentru viața călătorilor.

Vă informez că, răspunderea/culpa pentru un astfel de evenimente ne aparține. Șoferii sunt responsabili pentru siguranța călătorilor și nu suntem obligați să circulăm pe linia de tramvai, unde există sectoare de drum ce pun în pericol siguranța călătorilor, până la remedierea situației.

Tot recent, un alt accident grav s-a produs între două două tramvaie, unul Imperio și celălalt V3A. Tramvaiul Imperio a deraiat de pe șine și a lovit tramvaiul V3A, două linii fiind blocate aproximativ o oră și jumătate. Accidentul a avut loc pe Șoseaua Giurgiului din București, la capătul liniei CFR Progresul.

Călătorii, șoferii, vatmanii, pietonii sunt puși în pericol zilnic din cauza șinelor defecte, iar lucrările de reabilitare întârzie să mai apară. Între timp, aproape zilnic se produc accidente pe șinele de tramvai.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies