Zona din jurul stației de metrou Pipera, reamenajată din fonduri private. Proiectul a fost aprobat în Consiliul Local 

27 aug. 2021
773 Afișari
Zona din jurul stației de metrou Pipera, reamenajată din fonduri private. Proiectul a fost aprobat în Consiliul Local 

Zona din jurul stației de metrou Pipera, aflată într-o stare deplorabilă, urmează să fie reamenajată din fonduri private. Un proiect în acest sens a fost aprobat recent în Consiliul Local Sector 2.

Zona din vecinătatea staţiei de metrou Pipera, cuprinsă între Bulevardul Dimitrie Pompeiu și Strada Ing. George Constantinescu, urmează să fie reamenajată integral din banii unei companii private, sub coordonarea Administraţiei Domeniului Public Sector 2, conform unui proiect aprobat joi de Consiliul local al Sectorului 2, arată Primăria într-un comunicat.

Cu toate că zona Pipera ar trebui să fie o zonă dezvoltată, plină de clădiri de birouri, zona din jurul metroului este de ani de zile într-o stare cu adevărat deplorabilă. Totul s-ar putea schimba însă potrivit noului proiect semnat recent.

Ce prevede proiectul

Practic, proiectul votat încă de joi vizează dezvoltarea de spaţii verzi, plantarea de material dendrologic, construirea de alei pietonale și realizarea unei parcări fix în spatele staţiei de metrou. Mai mult, aceasta va fi la dispoziţia celor interesaţi şi fără taxă, conform asigurărilor date de consilieri la dezbaterea proiectului.

Ce prevede protocolul încheiat între compania privată și Primăria Sector 2. Cine deține firma respectivă

„În zona Complexului de birouri ‘CAMPUS’, situat în vecinătatea staţiei de metrou ‘Pipera’, B-dul Dimitrie Pompeiu, se află un teren neamenajat, într-o distonanţă cu amenajările noi din acea zonă, în care îţi desfăşoară activitatea foarte mulţi oameni, în blocurile de birouri, şi care parcurg zilnic un traseu de proastă calitate spre staţia de metrou.

În acest sens, prin adresa nr. 161474/04.01.2021, Direcţia de Urbanism a dispus, iar Primarul Sectorului 2 a aprobat execuţia lucrărilor de amenajare/reamenajare a terenului aflat în administrarea ADP Sector 2 de către Societatea Netron Investment SRL, conform documentaţiei depuse la Adminstraţia Domeniului Public Sector 2, în data de 15. 10.2020”, arată protocolul încheiat între Primăria Sectorului 2 şi societatea menţionată.

Compania Netron Investments SRL este controlată de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas prin brandul Globalworth. Aceasta are o clădire de birouri chiar în spatele stației de metrou Pipera. Papalekas mai deține în România, prin alte companii, și Cathedral Plaza.

Cookies