Zona crepusculară e-n traficul din București. Sau șmecheria din Waze cu care unii șoferi eliberează străzi și bulevarde, s-ajungă mai repede acasă

21 feb. 2023
1255 Afișari
Zona crepusculară e-n traficul din București. Sau șmecheria din Waze cu care unii șoferi eliberează străzi și bulevarde, s-ajungă mai repede acasă
Hartă Waze accidente București | Sursă foto: Facebook-Info Trafic București și Ilfov

Poate ați văzut și voi că, zilele acestea, un fenomen bizar a apărut pe aplicația Waze, aplicație folosită de aproape toți bucureștenii pentru a evita zonele cu trafic intens.

O persoană a cărei identitate nu este cunoscută, umple harta Bucureștiului de accidente inexistente.

Șmecheria de pe Waze

În ultimul timp, un utilizator al aplicației mobile Waze s-a apucat să umple harta Capitalei de accidente ce nu au avut loc. Persoana respectivă a raportat evenimente de trafic în mai multe zone ale orașului, pe numeroase străzi, fie ele secundare sau principale.

Cum identitatea persoanei care a făcut acest lucru nu este cunoscută, nici motivul nu este clar.

Unele persoane spun că pin-urile sunt puse din plictiseală și doar pentru a încurca traficul din oraș, alții cred că este o strategie gândită pentru a elibera anumite străduțe pe unde respectivul ar circula.

O poză cu harta Waze plină de accidente a fost postată seara trecută pe grupul de Facebook „Info trafic București și Ilfov”. Iată mesajul transmis de un bucureștean:

Și cum mergeam eu liniștit și relaxat, dintr-o dată am descoperit o zona crepusculară.

Dacă treci pe acolo, o forță necunoscută îți ia mașina, ți-o ridică în aer și dă cu ea de toți stâlpii, gardurile și copacii. Altfel nu-mi explic!

Hartă Waze accidente București
Hartă Waze accidente București | Sursă foto: Facebook-Info Trafic București și Ilfov

Te-ar mai putea interesa și:

Nu este prima dată când o astfel de problemă este semnalată de șoferi

Bucureștenii au spus că nu este pentru prima dată când se întâmplă acest lucru. Oamenii au povestit că, încă de săptămâna trecută, apar accidente fantomă pe harta aplicației. Iată câteva dintre comentariile lăsate de membrii grupului de Facebook:

  • „Se bat tractangii între ei. Raportează accidente aiurea să inducă în eroare concurența.”
  • „Și în Balotești, Corbeanca, DN1, Otopeni la fel în seara asta. Și le pun cumva în afara drumurilor principale ca să nu se poată raporta evenimentul ca fiind inexistent.”
  • „E unu cu trotineta care face chestii dintr-astea.”
  • „Nu cumva lumea vrea să scape de mașini pe străduțe?”

În data de 16 februarie 2023, un alt șofer din București a semnalat aceeași problemă. De data aceasta accidentele fantomă erau raportate pe Google Maps și se întindeau prin tot orașul.

Cineva a avut chef de joacă cu Google Maps în seara asta, a transmis șoferul pe „Info trafic București și Ilfov”.

Iată imaginile publicate, joi, pe grupul mai sus menționat:

Accidente hartă Google Maps
Accidente hartă Google Maps | Sursă foto: Facebook-Info trafic București și Ilfov
Cookies