Ziua și gafa în Gara de Nord. Un tren a plecat gol, după ce pasagerii au fost îndrumați spre altă linie din greșeală

23 iul. 2021
516 Afișari
Ziua și gafa în Gara de Nord. Un tren a plecat gol, după ce pasagerii au fost îndrumați spre altă linie din greșeală
Ziua și gafa în Gara de Nord. Un tren a plecat gol, după ce pasagerii au fost îndrumați spre altă linie din greșeală sursa foto: wikipedia.com

Ziua și gafa în Gara de Nord în ultima vreme, după ce un tren a plecat gol din stație spre Buzău, după ce pasagerii au fost îndrumați spre altă linie din greșeală și problema n-a mai putut fi remediată la timp. Mai mult, același lucru s-a întâmplat și pentru un tren cu direcția Sibiu, însă greșeala a fost remediată în timp util. Pasagerii au primit reduceri la bilete și scuzele CFR. Surse spun că ar fi fost vorba de o angajată nouă care încă nu știe cum stă treaba cu trenurile și anunțurile.

Zilele trecute, o garnitură care se deplasa spre Buzău din Gara de Nord a fost anunțată prima oară la linia 5, ca apoi trenul să oprească în stație la linia 8. Problema este că trenul a plecat pur și simplu gol în jurul orei 9 dimineața, la ora programată în Mersul Trenurilor, însă nimeni nu a mai anunțat pasagerii care se aflau pe al optulea peron că trenul pleacă de la linia 5 de fapt. Așa că toată lumea l-a pierdut, ca apoi să se îmbulzească la serivciul de informații pentru a cere lămuriri.

Zeci de oameni au avut de așteptat câteva ore următorul tren, după ce l-au pierdut pe primul, dar nu din cauza lor.

CFR și-a recunoscut greșeala și i-a trimis pe toți cu următorul la Buzău cu bilete grauite

Scandalos este faptul că pasagerii care își luaseră bilete au aflat de cele întâmplat de abia când au ajuns la biroul de informații. Acolo li s-a explicat că a avut loc o eroare de comunicare. Drept recompensă au primit bilete gratuite pentru următoarele curse spre Buzău. Totuși au pierdut câteva ore pentru informarea deficitară din Gara de Nord. Mai mult, se pare că nu a fost singura greșeală de acest gen, după ce un alt tren, cu direcția Sibiu, a fost de asemenea anunțat greșit pentru linia 14, cu toate că el pleca de la linia 10. Din fericire însă, în această situație, pasagerii au fost informaţi de greşeală în timp util și s-au putut urca în vagoane înainte de plecarea garniturii din stație, transmite Observator News.

„Cred că a plecat gol sau cu oamenii care s-au nimerit pe lângă el şi probabil voiau să urce şi cu angajaţii CFR. Am avut noroc că n-a venit trenul de Piteşti, că dacă venea trenul de Piteşti, 300 de oameni care voiau să ajungă la Buzău s-ar fi dus la Piteşti”, a povestit un pasager reporterilor veniți în gară.

Explicația CFR n-ar corespunde cu realitatea din Gara de Nord

Reacția CFR nu a întârziat să apară, Căile Ferate Române anunțând că a fost vorba de o eroare de comunicare. Totuși, surse de la fața locului spun că haosul ar fi fost cauzat de o angajată nouă care încă n-ar fi înțeles cum merg lucrurile cu informările din Gara de Nord.

ânzătoare casă de bilete: „S-a făcut o greşeală. Călătorii au beneficiat de reducere din partea noastră.
– Cine a fost de vină? Dumneavoastră? – Nu, eu citesc afişajul”, a spus o vânzătoare de la casa de bilete din Gara de Nord.

Cookies