ZIUA SFÂNTULUI PATRICK, sărbătorită în Capitală. Cine a fost SFÂNTUL PATRICK, protectorul Irlandei

de:
17 mart. 2014
2 afișări
ZIUA SFÂNTULUI PATRICK, sărbătorită în Capitală. Cine a fost SFÂNTUL PATRICK, protectorul Irlandei

ZIUA SFÂNTULUI PATRICK, 17 martie, are o însemnătate particulară pentru irlandezi, scrie Historia. Este una din cele mai importante zi din an, căci atunci îl sărbătoresc pe Sf. Patrick. La origini o sărbătoare catolică, în zilele noastre această festivitate e mai degrabă dedicată întregii culturi irlandeze şi este sărbătorită cu fast atât în Irlanda şi Marea Britanie, cât şi în Statele Unite.

ZIUA SFÂNTULUI PATRICK. Celebrat pe 17 martie, Sfântul Patrick este una dintre puţinele sărbători care naşte unui adevărat festival la nivel modial, celebrată cu mare fast în aproape toate colţurile lumii, scrie Unica.

ZIUA SFÂNTULUI PATRICK. Pe lângă apetitul pentru berea irlandeză, sărbătoarea creştină deschide cele mai spectaculoase parade şi petreceri pe străzile Dublinului, în primul rând, precum şi pe bulevardele din New York, Moscova, Munchen, Londra, Viena sau Sydney.

ZIUA SFÂNTULUI PATRICK. Timp de câteva zile, marile bulevarde roiesc de spiriduşi îmbrăcaţi în costume verzi, cu pălării colorate înalte şi purtând trifoiul ca simbol al patronului lor spiritual.

ZIUA SFÂNTULUI PATRICK. După obiceiul oricărei sărbători, în această zi se consumă multă bere, plăcintă cu stafide, se trimit mesaje şi celor dragi, felicitări cu rugăciuni şi urări irlandeze.

ZIUA SFÂNTULUI PATRICK 2014 este omagiată de Google printr-un Doodle în culorile verde şi alb, tradiţionale sărbătorii de SFÂNTUL PATRICK.

ZIUA SFÂNTULUI PATRICK: Irlandezii din România au organizat duminică o paradă fastuoasă în cinstea Zilei Sfântului Patrick, sfântul patron al Irlandei și al irlandezilor. 

 

ZIUA SFÂNTULUI PATRICK: Sfantul Patrick a trecut la cele vesnice pe 17 martie in jurul anului 480. Este infatisat in iconografie tinand in mana un trifoi (o planta cu trei frunze), simbol al Sfintei Treimi, un singur Dumnezeu in fiinta, dar intreit in persoane. Este sarbatorit in fiecare an, pe 17 martie.

Ziua Sfantului Patrick este sarbatorita nu doar in Irlanda, ci in mai multe tari din lume. Cel mai important festival este considerat a fi cel de la la Dublin, din tinutul Leinster.

Toate obiceiurile legate de această sărbătoare se învârt în jurul culorii verzi. Toată lumea poartă haine verzi, trifoi şi, pentru că este vorba de Irlanda, se bea bere. Cei de la Guiness au lansat chiar o ediţie specială a berii lor, ediţia Verde. Şi diaspora irlandeză din toată lumea sărbătoreşte această zi, cele mai imoprtante activităţi având loc în America. De 40 de ani, oraşul Chicago – cu un important segment de populaţie de origine irlandeză – îşi manifestă spiritul de sărbătoare prin transformarea râului Chicago în verde (cu ajutorul unei vopsele vegetale), scrie historia.ro.

ZIUA SFÂNTULUI PATRICK: În Irlanda, deși de regulă ZIUA SFÂNTULUI PATRICK pică în Postul Paștelui, Biserica Catolică acceptă consumul de carne în ziua de 17 martie deoarece, conform tradiției, de ziua Sfântului Patrick irlandezii merg de dimineață la biserică, apoi organizează un mare ospăț în onoarea patronului lor spiritual.

ZIUA SFÂNTULUI PATRICK

Cookies