Ziua Sandviciului Superb vs Ziua Depresiei

19 ian. 2021
711 afișări
Ziua Sandviciului Superb vs Ziua Depresiei

Dacă aș fi aleasă Președinta Planetei pentru o zi, primul meu decret ar consta în eliminarea zilelor care sărbătoresc situații triste sau categorii defavorizate de populație și înlocuirea lor cu ocazii frumoase sau chestii care pot fi mâncate. 

De exemplu – problema cu Ziua Depresiei, postată ieri pe tot Facebook-ul, nu e că depresia nu există, ci din contră, ea există și e foarte gravă, dar prezentarea ei într-un mod caricatural și superficial cum o facem în Social Media, între story-uri cu selfie-uri și poze cu pisici pufoase, face mai mult rău și, să nu uităm, râd și curcile de noi. Imaginați-vă situația – postare ‘take care of yourself on Blue Monday’ (așa se numește această zi în limba lui Boris Johnson), urmată de o poză cu un fund.  

Când bărbații speră să facă și ei niște sex, dar fetele au băut deja vișinată cu fetele

Mai mult, anticipând primăvara, ne așteaptă prima săptămână din martie, coșmarul multor bărbați, care speră că în urma aducerii a ‘nșpe boscheți de trandafiri acasă, vor face și ei niște sex, dar din păcate rar au acest noroc de 8 martie, pentru că ele deja au băut vișinată cu fetele la birou (‘că e ziua noastrăăăăă ueeee’) și seara le doare căpuțul. Problema cu Ziua Femeii nu e că ea există, ci că sună a categorie defavorizată de populație. Cum zicea o prietenă, de ce nu au inventat ăștia, de exemplu, Ziua Bărbatului de Afaceri de Succes Care Și Arată Foarte Bine? 

Ingenioasă cum mă știți, atunci când voi fi aleasă Președinta Universului, voi înlocui toate aceste sărbători ale problemelor psihologice ș.a.m.d (‘vai, dar ce vom face, Oana, cu ‘raising awareness’ pentru cauze caritabile, veți întreba?’ – în care ‘raising awareness’  egal cu ‘mi-e lene să fac ceva în viața reală, așa că postez pe FB’) cu sărbători cu mâncare.

Din nou, în caz că nu voi fi aleasă în funcția internațională menționată anterior, mă ofer să vând această idee departamentului de PR al Primăriei Municipiului București, pe 1.000.000 de euro sau cât au costat boscheții ăia de pe Decebal care se tot usucă și se replantează. Ca să le arătăm celorlalte orașe ce mișto suntem și pentru că, oricum, sincer, cred că nu există departament de PR acolo la primărie sau efectiv nu muncește nimeni.

Acum, că știm de ce nu e bună Ziua Depresiei, să vedem ce ne trebuie

Prima mea hotărâre va fi înlocuirea Zilei Depresiei cu ZIUA SANDVICIULUI SUPERB. Aceasta va fi o zi ca oricare alta, dar în care mâncăm foarte multe sandviciuri. Iar Primăria, prin bugetul imens de care deține (doar știm că sunt bogați, pentru că dacă n-ar avea mulți bani, n-ar planta atât de multe tufe lunar, care mor imediat, nu? ar fi stupid!), ar promova restaurantele din București de la care poți lua la pachet cele mai bune sandviciuri.

Până când această minidictatură culinară va fi instaurată, voi fi fată-salon ca de obicei și o să vă recomand câteva locuri de unde poți lua takeaway-uri minunate.

  • Grabit Pastrami – un local inspirat de Pastrami Bar-urile din New York, care a devenit brusc preferatul meu în ultimele luni, prin sandviciul Reuben, acest Don Draper al sandviciurilor, cu pastramă superbă, sărată, varză murată, sos rusesc și fondue de brânză care se topește peste toate cele de mai sus. Vine cu castraveți murați în saramură, absolut superbi. Lăsați orice faceți acum și comandați-l pe Reuben ăsta.
  • CheeseUp Food Truck – după cum îi spune și numele, un food truck dedicat brânzei (circula pe net zilele trecute un citat cu ‘You can impress a woman by offering her a piece of cheese.’, ceea ce e foarte adevărat, dacă nu aveți bani de Porsche 911). Încercați sandviciul Corny, alcătuit dintr-un mix splendid de cheddar, cașcaval afumat și mozzarella, cu boabe dulci și crocante de porumb, presărat cu cimbru, între două felii de pâine rumenite în unt. Apoi sunați-mă și mulțumiți-mi.
  • Papila – un local care a mai fost vizitat de acest site în prealabil, dar pe marginea căruia vreau să insist, fiindcă aici există sandviciul Magic Mushroom, cu ciuperci, trufe, brânză gouda, spanac și brânză de capră, un vis plin de arome, care o să vă facă să-l visați noaptea.

Dacă această idee vi se pare atât de genială precum o consider eu, următoarea zi va fi dedicată prăjiturilor – și  să vedeți acolo distracție!

Nota b365,ro: Înțelepciunea relaxat-amuzată a Oanei e și infinită. Dacă e pe controlatelea, iaca exemple:

 

Cookies