ZIUA PORȚILOR DESCHISE la Gara de Nord, vineri, pentru a sărbători copilăria

de:
29 mai 2015
0 Afișari
ZIUA PORȚILOR DESCHISE la Gara de Nord, vineri, pentru a sărbători copilăria

Potrivit unui comunicat al CFR Călători, citat de agerpres.ro, cu acest prilej, copiii vor avea ocazia să viziteze, începând cu ora 9,00, Salonul Regal, biroul șefului de gară, spectaculoasa dioramă de trenulețe din Muzeul CFR și vor face o scurtă „călătorie imaginară cu trenul’.

De asemenea, vor învăța că trenul este cel mai prietenos mijloc de transport cu mediul înconjurător și că regula de bază pentru efectuarea unei călătorii este aceea de a avea un bilet.

În plus, în săptămâna 1 — 7 iunie, care va fi declarată Săptămâna copilăriei, pagina de Facebook ”Poftiți în vagoane” va găzdui două concursuri cu premii tematice, respectiv un concurs de creație și unul de fotografie.

Pentru concursul de creație, după vizită, cei mici vor putea să participe la concursul „Ziua Porților deschise la CFR’ prin transmiterea pe pagina de Facebook ”Poftiți în vagoane” a unei imagini cu propria creație (desen, eseu, machetă) care să ilustreze experiența feroviară.

În ceea ce privește concursul de fotografie, în Săptămâna copilăriei, toți cei care călătoresc cu trenul ne pot transmite pe pagina de Facebook „Poftiți în vagoane” imagini inedite cu copii în diverse spații feroviare (trenuri și gări) pentru concursul de fotografie „Călătorii de poveste ale copiilor”.

Creația/fotografia care va primi cele mai multe like-uri pe pagina de Facebook, în perioada 1 — 7 iunie, vor fi premiate de cei pasionați de domeniul feroviar, respectiv Micul Modelist (www.miculmodelist.ro — atelier de modelism feroviar, aeromodelism și navomodelism) și La trenulețe (www.latrenulete.ro).

Cookies