„Ziua porților deschise” la Banca Națională a României pentru a marca 143 de ani de la înființare. Evenimentul are loc atât în București, cât și în sucursalele din țară

28 apr. 2023
354 Afișari
„Ziua porților deschise” la Banca Națională a României pentru a marca 143 de ani de la înființare. Evenimentul are loc atât în București, cât și în sucursalele din țară
„Ziua porților deschise” la Banca Națională a României pentru a marca 143 de ani de la înființare. Evenimentul are loc atât în București, cât și în sucursalele din țară. Sursa imagine: Inquam Photos / Octav Ganea

Banca Națională a României anunță împlinirea a 143 de ani de la înființare, iar pentru a marca acest moment organizează „Ziua porților deschise”, atât în București, cât și în sucursalele regionale din țară. Evenimentul se desfășoară până vineri, 28 aprilie 2023, la ora 19:00.

„Ziua porților deschise” la Banca Națională a României în București și în țară

Banca Națională a României împlinește 143 de ani de la înființare și anunță că organizează a treia ediție a evenimentului „Ziua porților deschise la BNR”. Evenimentul a început de joi, 27 aprilie, și continuă și vineri, 28 aprilie 2023, în intervalul orar 13:00 – 19:00 (ultima intrare se face la ora 18:00).

Evenimentul are loc atât la sediul central al BNR din București, cât și la sucursalele și agențiile sale naționale.

Astfel, în cadrul „Ziua porților deschise”, publicul poate vizita, în cadrul tururilor ghidate organizate, Palatul Vechi al Băncii Naționale a României, dar și sucursalele regionale Cluj, Constanța, Dolj și Timiș și agențiile BNR din Argeș, Bihor, Brașov, Brăila, Buzău, Gorj, Maramureș, Sibiu și Suceava.

Vizitatorii pot admira un lingou de aur

Publicul va avea acces în Palatul Vechi al BNR din București, cu intrare din str. Lipscani, nr. 25, și va putea vizita Sala veche a Consiliului de administrație, precum și fosta sală de operațiuni – Sala ghișeelor. Vizitatorii vor primi informații referitoare la istoria, arhitectura şi identitatea Băncii Naționale a României, aceștia având ocazia să admire cele mai importante elemente ale expoziției permanente din Muzeul BNR, inclusiv un lingou de aur care face parte din rezerva băncii centrale, transmit reprezentanții BNR într-un comunicat de presă.

Vizitatorii trebuie să știe că turul ghidat durează maximum 30 de minute, iar pe parcursul vizitei în incinta BNR trebuie să aibă în vedere următoarele:

  • accesul în incinta BNR presupune proceduri de control al persoanelor și bagajelor;
  • femeile însărcinate și persoanele cu dizabilități beneficiază de acces prioritar. Vă rugăm să contactați organizatorii dacă vă aflați într-una din aceste situații;
  • ultima oră de intrare este ora 18:00;
  • pe toată durata vizitei este permisă fotografierea în scopuri necomerciale, cu excepția zonei de la intrare cu acces controlat și a sistemelor de securitate.

Întregul regulament transmis de BNR, AICI.

Cookies