Ziua persoanelor vârstnice sărbătorită la Complexul de Servicii Sociale ”Floare Roşie”

de:
28 sept. 2012
0 Afișari
Ziua persoanelor vârstnice sărbătorită la Complexul de Servicii Sociale ”Floare Roşie”

 Fundaţia pentru protecţia animalelor Vier Pfoten şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6. 

Bătrâniilor li s-au pregătit filme româneşti din perioada tinereţii lor, tort, sucuri, flori şi baloane. Cu acest prilej, bătrânii vor petrece ziua cu nişte căţeii dresaţi şi aduşi de fundaţia Vier Pfoten.

În baza proiectului derulat de fundaţia Vier Pfoten în parteneriat cu DGASPC Sector 6, câinii vin însoţiţi de dresori la centru, săptămânal, şi interacţionează cu bătrânii. La cerere, căţeii execută comenzi sau se lasă mângâiaţi, iar unii rezidenţi s-au obţinuit deja să-i îi aştepte cu câte ceva de mâncare. Scopul proiectului este de a îmbunătăţi calitatea vieţii bătrânilor rezidenţi la centru. Echipa este compusă din Mulan, Ţuca şi Tibi, foşti câini maidanezi salvaţi şi antrenaţi de Vier Pfoten pentru programul de terapie asistată de animale, derulat în ultimii 7 ani şi în sprijinul copiilor cu dizabilităţi.

La finalul petrecerii, vârstnicii vor primi cadouri din partea fundaţiei Vier Pfoten constând în DVD-uri cu fime româneşti din perioada tinereţii lor.

Cookies