Ziua Pământului 2014: Doodle special de la Google pentru Ziua Pământului 2014

de:
22 apr. 2014
2 Afișari
Ziua Pământului 2014: Doodle special de la Google pentru Ziua Pământului 2014

Pasărea colibri îți urează o Zi a Pământului 2014 fericită, ca și Cameleonul, ca și Gândacul de bălegar, ca și Macacul japonez, ca și Meduza, ca și Peștele-balon!

Acesta este mesajul transmis de Google cu ocazia Zilei Pământului 2014, sărbătorită, ca în fiecare an, pe 22 aprilie!

Ziua Pamantului 2014, sarbatorita pe 22 aprilie, este celebrata si de Google, printr-un Doodle special, in care apar doua flori si un colibri, apoi un peste balon si apoi doua maimute acoperite de zapada.

Ziua Pamantului se sarbatoreste in fiecare an si e dedicata actiunilor ecologice.

ziua Pamantului a fost sarbatorita pentru prima data in 1970, iar acum este celebrata in 192 de tari.

Ziua Pamantului a fost propusa in cadrul conferintei UNESCO din 1969, de la San Francisco, pentru a atrage atentia lumii intregi asupra problemelor ecologice.

GÂNDACUL DE BĂLEGAR este super-puternic. Poate trage de 1151 de ori greutatea sa. Este ca și cum un om de 90 de kilograme ar trage 12 autobuze.

Scarabaeus sacer (Scarabeul sfânt) este o specie de gandac de balegar, cu o semnificație importantă în mitologia egipteană.

Colibri sau „Pasărea muscă” face parte din familia Trochilidae. o famile numeroasă cu peste 400 de specii răspândite numai în cele două Americi din Alaska până în Țara de Foc, de pe țărmul mărilor până în munții înalți acoperiți cu zăpadă. Insă cele mai multe specii trăiesc în regiunile tropicale din America de Sud.

Macacul japonez: În lanturile muntoase ale Japoniei, undeva in adancurile padurilor de foioase, traieste un trib care nu uita niciodata frigul intepator al iernii: tribul maimutelor de zapada. 

Maimutele de zapada au un sistem ierarhic foarte elaborat, prin care este stabilit nu numai cine are acces la izvoarele fierbinti, dar si statutul social al fiecarui membru al clanului. In ciuda sistemului matriarhal, in fiecare an sunt selectati cativa masculi alfa care devin paznicii tribului. Sarcina lor este aceea de a pazi puii de celelalte maimute, care au un statut mic, si de musafirii nepoftiti.

MEDUZA face parte din Cnidaria (încrengătură în clasificarea științifică). Are diferite morfologii care reprezinta mai multe clase Cnidariene: Scyphoza(peste 200 specii), Stauroza (50 specii), Cuboza (20 specii) si Hydroza (1000-1500 specii). Meduzele se gasesc in toate oceanele de la suprafata pana in adancuri.

PESTELE BALON este numit în Japonia fugo. Otrava sa este numită „tetrodotoxină”, o neurotoxină normală – efectele sale analgezice sunt de 160.000 de ori mai puternice decât cele ale cocainei. Dacă mâncaţi PESTELE BALON, puteţi simţi o uşoară senzaţie plăcută, provocată de tetrodotoxină – iar în Japonia bucătarii care prepară fugo trebuie să aibă licenţă. Chiar şi aşa, uneori există cazuri mortale sau persoane care ajung în stare gravă, ca urmare a consumului de fugo. Toxina coboară temperatura corpului şi a sângelui, provocând o comă profundă.

Pasărea colibri îți urează o Zi a Pământului 2014 fericită, ca și Cameleonul, ca și Gândacul de bălegar, ca și Macacul japonez, ca și Meduza, ca și Peștele-balon!

Cookies