Ziua Naţională, serbată în sectoarele Capitalei cu fasole, cârnaţi şi ţuică fiartă

de:
29 nov. 2010
3 afișări
Ziua Naţională, serbată în sectoarele Capitalei cu fasole, cârnaţi şi ţuică fiartă

Pe 1 Decembrie, de Ziua Naţională a României, în faţa Centrului Administrativ al Primăriei Sectorului 2, începând cu ora 12.00, sunt programate să se desfăşoare numeroase manifestări specifice : salutul gărzii de onoare, ridicarea drapelului şi intonarea Imnului de Stat al României; eliberarea porumbeilor în acordurile „Odei Bucuriei”, alocuţiunile primarului Neculai Onţanu şi ale invitaţilor; defilarea plutoanelor Poliţiei Comunitare a Sectorului 2 şi ale altor detaşamente în acordurile fanfarei militare; program demonstrativ de intervenţie şi arte marţiale prezentat de Poliţia Comunitară a Sectorului 2; “Hora Unirii” în care se vor prinde toţi participanţii, anunţă Primăria Sectorului 2.

Nu va lipsi, în jurul orei 13.30, tradiţionalul meniu ostăşesc cu fasole cu costiţă şi ţuică fiartă, oferit tuturor bucureştenilor ce vor veni la corturile special amenajate, în apropierea sediul Primăriei Sectorului 2.

Acelaşi meniu va ajunge şi la bucureştenii din Sectorul 6 în zonele Crângaşi şi Drumul Taberei, cu excepţia băuturii alcoolice.

De pe 1 decembrie la ora 19.30, şi până pe 31 decembrie, Parcul Drumul Taberei va fi transformat în „Oraşul de iarnă”, iar pe arealul lacului vor fi montate echipamente de agrement: carusel, trenuleţ electric, piste de maşinuţe, jocuri de îndemânare. Tot aici, vor fi organizate spectacole pentru copii, cu animatori, concursuri şi cadouri, iar în fiecare week-end al lunii decembrie se vor organiza spectacole cu recitaluri ale unor artişti consacraţi, susţin reprezentanţii Primăriei Sectorului 6.

Bucureştenii sunt aşteptaţi să participe şi la Parada Militară care va avea loc în Piaţa Arcul de Triumf, începând cu orele 11.00, dar şi la ceremonialul militar şi religios de depuneri de coroane şi jerbe de flori la Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol, la ora 09.00 dimineaţa, în aceeaşi zi.

Cei care vor să ia parte la eveniment ar trebui să se îmbrace gros deoarece, pentru 1 Decembrie, meteorologii au anunţat o zi ploioasă, cu vânt şi temperaturi de aproximativ 5 grade Celsius.

Manifestările prilejuite de Ziua Naţională a României au impus şi restricţii de circulaţie în zona de nord a Capitalei, îndeosebi în preajma Arcului de Triumf şi Piaţa Presei Libere. Vezi aici rutele ocolitoare.

Potrivit Jandarmeriei Capitalei, la siguranţa participanţilor la manifestările prilejuite de celebrarea a 91 de ani de la Unirea din 1918, vor sta de veghe mai mult de 800 de jandarmi.

Pentru cei prea comozi să iasă din casă, există şi soluţii televizate din partea TVR. Aşadar, postul public va transmite, începând cu ora 10.00 slujba Te Deum oficiată la Alba Iulia, dar şi parada militară a Ministerului Apărării Naţionale şi depunerile de coroane. Ca un desert cultural după atâta fasole cu cârnaţi, ţuică şi huruit de tancuri, TVR difuzează, de la ora 13.00 emisiunea Profesioniştii a Eugeniei Vodă având-o drept invitată pe nimeni alta decât Herta Muller, laureata Nobelului pentru literatură în 2009.

Vezi aici rutele ocolitoare.

Cookies