Ziua Națională a României va fi sărbătorită cu o masă caldă în parcul IOR, pe bază de tichete

de:
26 nov. 2014
0 afișări
Ziua Națională a României va fi sărbătorită cu o masă caldă în parcul IOR, pe bază de tichete

Consiliul Local Sector 3 a aprobat alocarea sumei de maxim 200.000 de lei pentru oferirea unei mese calde în Parcul IOR, pentru 10.000 de persoane, cu ocazia Zilei Naționale a României.

Acordarea mesei calde va avea loc în intervalul 13:00-18:00 și se va face pe baza unor tichete care vor fi distribuite de către Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 3. Tichetele vor avea ca element de siguranță ștampila și semnătura conducerii instituției, în original, anunță DGASPC Sector 3.

Familiile defavorizate vor primi câte două tichete, iar persoanele singure vor avea dreptul la un singur tichet.

Pentru acordarea acestor tichete, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 3 va utiliza, în principal, baza de date a programului de acordare a ajutoarelor alimentare.

„Având în vedere experiența evenimentului organizat anul trecut, estimăm pentru acest an participarea unui număr de aproximativ 10.000 de locuitori ai sectorului 3.

Pe lângă acțiunile culturale care se vor desfășura cu acest prilej, propunem ca, în cadrul evenimentului, să fie acordată o masă caldă unui număr de aproximativ 10.000 de persoane defavorizate, cu domiciliul în sectorul 3, ale căror venituri sunt mai mici sau egale cu 700 lei.

Cheltuielile privind asigurarea mesei calde nu vor depăși suma de 200.000 lei, costuri legate de: prepararea și servirea mesei, asigurarea utilităților necesare – racord la apă și electricitate, servicii de pază și curățenie, transport catering, realizarea tichetelor, alte costuri de organizare”, se arată în raportul de specialitate ce însoțește hotărârea.

Obiectivul acestei inițiative este „acela de a stimula participarea activă a acestor persoane, care reprezintă un grup vulnerabil, la un eveniment destinat întregii comunități a Sectorului 3, eliminând barierele generate de situația materială precară, cu scopul de a facilita interacțiunea socială și de a diminua riscul de marginalizare socială a acestora”.

Costurile de derulare ale acestui eveniment vor fi suportate din bugetul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 3, alocat cu această destinație de Consiliul Local Sector 3.

Cookies