Ziua-n care nici GPS-ul nu știe ce trasee să aleagă prin București. Posibil motiv: Pasajul Unirii s-a închis parțial pentru reparații

31 mai 2022
366 Afișari
Ziua-n care nici GPS-ul nu știe ce trasee să aleagă prin București. Posibil motiv: Pasajul Unirii s-a închis parțial pentru reparații
Ziua-n care nici GPS-ul nu știe ce trasee să aleagă prin București. Posibil motiv: Pasajul Unirii s-a închis parțial pentru reparații. Sursa foto: Pexels

Ce poate fi special la ziua de marți? Nimic, teoretic…gândindu-mă că nu are cum să fie mai rea decât ziua de luni. Traficul din Capitală este atât de haos, încât astăzi nici GPS-ul nu mai știa ce rute să aleagă prin București. Un posibil motiv: Pasajul Unirii a fost închis parțial pentru lucrări.

Ne pregătim psihic și sufletește pentru închiderea completă a pasajului, ce va avea loc în data de 20 iunie.

Ziua-n care nici GPS-ul nu mai știe pe unde să te ducă din A în B prin București

Cunoașteți momentul în care sună alarma, o închideți și adormiți la loc? Asta am făcut eu marți dimineață, dar din fericire m-am trezit după 30 de minute. Am zis că nu-i problemă (mai ales că așa ceva mi se întâmplă foooarte rar) și am ținut morțiș să-mi beau cafeaua liniștită. „Sigur nu o să întârzii la muncă, dacă plec de acasă ca de obicei”, m-am încurajat eu.

Zis și făcut! La 7:20, am urcat în autoturism și am pornit la drum, încrezătoare că o să ajung la birou la 8 fără câteva minute (ca să prind și loc de parcare, normal!). Pentru confortul meu psihic, am pornit și GPS-ul, ca să-mi arate cât timp o să stau în trafic.

Doamne ferește! Așa ceva n-am mai văzut de mult în București.

Ca să explic: trafic este în București la orice oră din zi și din noapte. Dar în asemenea hal…chiar mi-a fost greu să accept. Chiar astăzi, în ziua în care sărbătoresc 6 ani de când am permis de conducere😊.

La fiecare câteva minute, GPS-ul îmi spunea „rută actualizată” – pentru că el vedea traficul live, eu am zis să-l ascult. După o scurtă analiză, mi-am dat seama că apă am în mașină, am și un măr, doar nevoie la baie să n-am.

Am prins muuuuulte semafoare și intersecții blocate și am văzut doar doi polițiști (în două intersecții diferite-măcar atât).

În cele din urmă, am ajuns și la muncă. Ne-am întins la povești, știu, dar ce-i important și nu avem cum să evităm:

Pasajul Unirii s-a închis parțial pentru lucrări

Ce să faci când stai pe loc, în trafic? Te uiți pe Facebook și vezi că șoferii le recomandă celorlalți participanți la trafic să evite Pasajul Unirii. La ieșirea din pasaj, sensul spre Universitate, au început lucrările de asfaltare și două benzi au fost închise – asta declarau șoferii marți dimineață.

Iată cum totul se schimbă de la o închidere parțială pentru lucrări.

Trebuie să ne pregătim pentru momentul în care Pasajul Unirii va fi închis complet, în data de 20 iunie 2022: Pasajul Unirii va fi închis complet toată vara. E considerat deja un pericol public. “Trebuie să-l punem în siguranță”, spune primarul Sectorului 4 | VIDEO

Alte restricții de trafic anunțate

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române transmite că, circulaţia vehiculelor rutiere cu masa totala maximă autorizată mai mare de 7,5 tone altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane, este interzisă în zilele de marți – 31 mai și miercuri – 01 iunie 2022, astfel:

Indicativ

drum

Traseu Sens de

parcurs

Interval orar

Observatii

Marti

31 mai 2022

Miercuri

01 iunie 2022

A2 Bucureşti (int.A2 cu CB) –Fundulea – Lehliu – Fetesti – Cernavoda – Constanta (int A2 cu A4) ambele sensuri

16:00-22:00

06:00-22:00

Se aplica pentru vehiculele rutiere cu MTMA mai mare de 7,5 tone
DN 7 Piteşti (int DN7 cu DN7C) – Râmnicu Vâlcea – Vestem (int DN7 cu DN 1) ambele sensuri

16:00-22:00

06.00-22:00

Se aplica pentru vehiculele rutiere cu MTMA mai mare de 7,5 tone
DN 39 Agigea (int. DN39 cu DN 39A) – Mangalia (limita municipiu) ambele sensuri

16:00-22:00

06:00-22:00

 

Cookies