Ziua Mondială a Circului, sărbătorită pe Aeroportul Otopeni. Pasagerii vor avea parte de o mulțime de surprize, vineri, pregătite de Circul Metropolitan București

18 apr. 2024
453 afișări
Ziua Mondială a Circului, sărbătorită pe Aeroportul Otopeni. Pasagerii vor avea parte de o mulțime de surprize, vineri, pregătite de Circul Metropolitan București
Ziua Mondială a Circului, sărbătorită pe Aeroportul Otopeni. Pasagerii vor avea parte de o mulțime de surprize, vineri, pregătite de Circul Metropolitan București | Sursă foto: Circul Metropolitan București - Facebook

Ziua Mondială a Circului este sărbătorită vineri, 19 aprilie, printr-un eveniment organizat de Circul Metropolitan București, pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă” (Otopeni). Celebrarea o să înceapă la ora 11:00 cu o defilare a artiștilor.

Spectacol de acrobații, magie și jonglerii de Ziua Mondială a Circului la Otopeni

Spectacolul propriu-zis se va desfășura în noul terminal, „Plecări” al Aeroportului Otopeni, însă evenimentul artistic va începe cu o defilare a artiștilor în terminalul „Sosiri”, conform unui comunicat oficial transmis de Compania Națională Aeroporturi București.

În același comunicat se arată că evenimentul este organizat în parteneriat cu Circul Metropolitan București:

Organizat în parteneriat cu Circul Metropolitan București, evenimentul va consta într-un spectacol de acrobații, magie și zâmbete, construit în jurul unui concept unic, astfel încât să creeze o experiență emoționantă pentru fiecare pasager

Ziua Mondială a Circului a fost sărbătorită pentru prima dată în anul 2010. De atunci, evenimentul este organizat în fiecare an, în cea de a treia sâmbătă a lunii aprilie, de Federația Mondială a Circului, sub înaltul patronaj al președintelui onorific al acesteia, prințesa Stephanie de Monaco.

Când a apărut primul circ în Capitală

Circul profesionist, cu jongleri, clovni și numere cu cai dresați, elefanți și lei a ajuns în București în anul 1864. Pe atunci Bulevardul Regina Elisabeta se afla în devenire.

Italianul stabilit în Micul Paris, Theodor Sidoli a construit primul circ din oraș pe maidanul Brezoianului, unde se află acum Hotelul Cișmigiu. Reprezentațiile erau renumite pentru dresurile cu cai, lei și elefanți.

Iată câteve dintre vedetele celebre ale vechiului circ:

  • Dresorul de elefanți George Mateescu,
  • Clovnii Toni Mărculescu,
  • Micuțul Samson și ale sale numere de acrobații pe bicicletă,
  • Amazoancele Serena și Medeea
  • Dresoarea de cai, Clotilda.

Pentru mai multe detalii despre istoria primului circ din București și peripețiile prin care au trecut artiștii, citește AICI.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies