ZIUA MONDIALĂ A CIOCOLATEI, sâmbătă. Brioşe de ciocolată şi marţipan, făcute de copii, în Sectorul 6

de:
10 iul. 2015
4 Afișari
ZIUA MONDIALĂ A CIOCOLATEI, sâmbătă. Brioşe de ciocolată şi marţipan, făcute de copii, în Sectorul 6

Ca atare, sâmbătă, copiii vor lua cu asalt porţile Centrului de Recreere şi Dezvoltare Persoanală „Conacul Golescu Grant”, unde se vor distra şi vor sărbători această zi specială atât de iubită de cei mici, dar şi de cei mari.
Copiii care vor fi prezenţi la eveniment, vor avea ocazia să afle istoria ciocolatei, precum şi diverse informaţii mai puţin cunoscute despre desertul lor preferat.
Cu măiestrie şi pricepere, cei mici vor decora brioşe de ciocolată şi marţipan. Brioşele, deja realizate, le vor finaliza după preferinţele personale, cu ajutorul diverselor decoraţiuni: creme, bombonele colorate tip confetti, marţipan, „franjuri” de ciocolată.
Vor avea la dispoziţie mai multe variante de decor, li se vor arăta paşii de urmat, iar rezultatul final – capodopera – va putea fi luată acasă. Cele mai simple brioşe se vor transforma în oiţe, dragoni, şoricei sau flori.
„Din Bucătăria Adinei” şi „Cucinino” – pun la dispoziţie materia primă, evenimentul fiind organizat în parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6.

Istoria Ciocolatei
Istoria ciocolatei începe cu 2000 de ani în urmă, când arborele de cacao era cultivat în America de Sud. Denumirea provine din limba aztecilor de la „chocolatl” care derivă de la „xocolatl” (xococ – amar şi atl – apă sau băutură).
Aztecii considerau ciocolata o băutură divină care întăreşte rezistenţa şi combate oboseala. O ceaşca din acesta băutură preţioasă îi permite unui om să reziste o zi întreagă fără mâncare.
Ciocolata s-a mâncat pentru prima dată în 1674, sub formă de rulouri si prăjituri, servite în diverse „chocolate emporiums”.
În 1795, doctorul Joseph Fry din Bristol a inventat o maşină cu vapori pentru a înmuia boabele de cacao, ceea ce a dus fabricarea ciocolatei la scară mare.
În 1874 Fry & Sons au început să vândă „Ciocolată delicioasă de mâncat”, despre care se crede că a fost prima tabletă de ciocolată.
În jurul anului 1810, Venezuela producea o jumătate din pudra de cacao consumată pe plan mondial şi o treime din totalul de cacao produsă era consumată de spanioli.
În anii ’90 ciocolata şi-a dovedit popularitatea ca produs dar şi succesul în lumea afacerilor. Consumul mondial anual de boabe de cacao aproximează 600 000 de tone. Mai mult decât atât, consumul de ciocolată pe cap de locuitor este în creştere.
Ciocolata este mâncată de plăcere, iar consumul de ciocolată cacao/ciocolată amăruie a fost dovedit a fi benefic sistemului circulator. Un studiu asupra ciocolatei a relevat faptul că în timpul topirii ciocolatei în gură, creierul uman cunoaşte o creştere a activităţii electrice şi a ritmului cardiac.
Cu toate că beneficiile sunt multiple – tot ce-i mult, nu-i bun – iar consumul excesiv de ciocolată poate favoriza obezitatea şi apariţia diabetului zaharat.

Cookies