Ziua Mimului, sărbătorită la metrou

de:
12 nov. 2010
0 Afișari
Ziua Mimului, sărbătorită la metrou

Bucureştenii sunt aşteptaţi, duminică, de la ora 12, la staţia de metrou Unirii I, unde vor putea urmări spectacolul „Pierrot Lunaticul”, ce va cuprinde mai multe momente de pantomimă. De la ora 19, actorii Teatrului Masca vor pune în scenă „Actorul”, la sediul de pe Bd. Uverturii nr. 70-72, cu ocazia Zilei Internaţionale a Mimului, scrie Hotnews.

„Pierrot Lunatecul”, în regia şi după scenariul lui Mihai Mălaimare, un spectacol compus din mai multe momente de pantomimă propune spectatorului o tehnică inedită, pe cât de dificil de stăpânit pe atât de fermecătoare: pantomima albă. În acest gen de pantomimă, în linia lui Ladislav Fialka, gestul traduce cuvântul. Spre deosebire de stilul impus de Marcel Marceau, care foloseşte gesturi-simbol uşor de recunoscut şi decodificat, în pantomima albă cuvântul gest se impune de la sine şi permite exprimarea unei game mai largi de situaţii şi trăiri.

Spectacolul il are in centru pe Pierrot, cuceritorul personaj născut în halele pariziene, veşnic îndrăgostit, de Colombina, de sine, de viaţă. Spectatorul îl poate cunoaşte pe Pierrot în postură de fotograf, de amant, de îndrăgostit, de cântăreţ, de pescar, dar şi în alte momente construite cu un umor fîn, de bună calitate.

Cookies