LA MINE-N CARTIER

Ziua limbii Române în Sectorul 2: carul alegoric al orchestrei “Angelis” pe străzile Capitalei. FOTO

Iubitorii cântecelor patriotice au aşteptat și astăzi, cu mare bucurie, sosirea carului alegoric al orchestrei „Angelis” care a încântat inimile românilor cu minunatele sale piese muzicale.
Concertul a avut loc în cadrul manifestărilor culturale dedicate aniversării Zilei Limbii Române care se desfăşoară în această perioadă la Primăria Sectorului 2.
Spre încântarea bucureştenilor de toate vârstele, orchestra „Angelis”, purtată de un car alegoric, a parcurs cartierele sectorului 2 și a adus bucurie în sufletele trecătorilor, care s-au oprit pentru a asculta cântecele româneşti.
Toți iubitorii de cultură sunt aşteptaţi să vină alături de Primăria Sectorului 2 la marea sărbătoare a limbii române care continuă.
• Azi la ora 18.00 pe esplanade din fața Primăriei Sectorului 2 va avea loc concertul orchestrei de coarde Chromatic,
• Târgul de carte „Iubim limba română” (pe esplanada din faţa sediului Primăriei sectorului 2,
● Luni, 31 august, prelegeri, dezbateri şi recitaluri de poezie (în cluburile şi centrele Primăriei sectorului 2),
●Tot luni, 31 august, de Ziua Limbii Române, vom depune coroane de flori la mormintele scriitorilor români din Cimitirul Bellu,
● Și tot luni, 31 august, Galeria Dialog a Primăriei sectorului 2 va găzdui Conferinţa cu tema „Limba Română în spaţiul public şi mediatic” şi va avea invitaţi de marcă ai spaţiului nostru literar: academicienii Eugen Simion şi profesorii universitari Silviu Angelescu, Lucian Chişu şi Ioan Cristescu, într-o manifestare moderată de scriitorul Dan Mircea Cipariu. Cu mândrie, pot să spun că, limba română este la ea acasă în școlile din sectorul nostru. Elevi olimpici la limba română, vor recita poezii din creația proprie.
Primăria Sectorului 2, în colaborare cu Fundaţia Naţională pentru Ştiinţă şi Artă a Academiei Române, Uniunea Scriitorilor din România şi Asociaţia Publicaţiilor Literare şi Editurilor din România (APLER) organizează în această perioadă maratonul culturii române prin care este marcată Ziua Limbii Române.
Așteptăm pe toți iubitorii de cultură să vină alături de Primăria Sectorului 2 la marea sărbătoare a limbi române.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button