LA MINE-N CARTIER

Ziua limbii materne, sărbătorită în Sectorul 4

Alături de grupurile de copii talentaţi, care au încântat audienţa prin aptitudinile lor artistice, printre invitaţii speciali ai primarului s-au numărat Manimekalai Murugesa, ambasadoarea Indiei în România, deputatul Varujan Pambuccian, președinte al Grupului Parlamentar al Minorităților Naționale, Ana Nagy, inspector minorități din cadrul Ministerul Educației, precum și preoții Aurel Mihai, vicar administrativ eparhial de la Arhiepiscopia Bucureștilor și Ionică Armași, protopop al Protoieriei Sector 4.

Anul acesta, ROMÂNIA a fost reprezentată de elevii Colegiului Național de Arte Dinu Lipatti și ai Colegiului Național Ion Creangă, care au oferit publicului prezent o reprezentație deosebită de cântece populare, un monolog din piesa Cafeneaua de Sam Babrik și Concertul pentru două viori de Vivaldi.

Pentru cel de-al patrulea an consecutiv, scena Sălii de Consiliu a găzduit momente artistice susţinute de micuţii talentaţi din corul de copii Alegretto, ansamblul de balet Arabesque de la Centrul Cultural Turc – Yunus Emre, grupul de elevi rromi sprijiniți de Asociația Partidei Rromilor Pro Europa – Filiala Sector 4, de Ansamblul Serenada de la Liga Albanezilor din România, de Ansamblul de dansuri tradiționale grecești ASTERIA, de elevii ai Ansamblului Slantze de la Liceul Teoretic Bulgar HRISTO BOTEV.

Sosiţi tocmai din Maramureş, reprezentanții Uniunii Ucrainienilor din România au susţinut un program de dansuri tradiţionale, cât şi un recital de senzaţie, cu cântece în limba ucraineană, poezii specifice etniei pe care o reprezintă.
Unii dintre invitaţii speciali care au răspuns, ca în fiecare an, invitaţiei Primarului Cristian Popescu – Piedone au fost actorii Teatrului Evreiesc de Stat. Aceştia au adus în faţa publicului scurte recitaluri în limba idiș, în timp ce elevii Liceului Teoretic Maghiar ADY ENDRE au prezentat dansuri tematice, dedicate revoluției de la 1848, cât și dansuri populare maghiare.

„Sunt bucuros că şi în acest an am reuşit să generăm un astfel de eveniment, prin intermediul căruia să aducem în atenţie importanţa apartenenţei la neam şi propagarea valorilor, în spiritul tradiţiei. Nu există nimic mai de preţ pentru un popor decât graiul matern. Limba maternă este Patria fiecăruia dintre noi.”, a declarat Piedone.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button