Peste 6.600 de lumânări se vor aprinde pentru victimele SIDA, în Parcul Herăstrău din Capitală

de:
16 mai 2015
0 Afișari
Peste 6.600 de lumânări se vor aprinde pentru victimele SIDA, în Parcul Herăstrău din Capitală

În parcul Herastrău – intrarea Charles de Gaulle, între orele 18:30 și 20:30 se vor aprinde 6.619 candele roșii, câte una pentru fiecare persoană ce a decedat în urma SIDA în România, anuntă organizatorii Zilei Internaționale a Lumânărilor Aprinse.

Voluntarii ARAS vor discuta cu oamenii prezenti despre semnificatia acestei zile, le vor oferi pliante si fundite rosii — simbol mondial de lupta anti-SIDA si de solidaritate cu persoanele infectate. Incepand cu ora 19,00, ARAS invita toate persoanele interesate sa ni se alature intr-un scurt ceremonial de desfasurare de quilt-uri — panze comemorative pentru copiii care au murit de SIDA in Romania.

În a treia duminica de mai a fiecarui an, mii de comunitati din intreaga lume se reunesc pentru a aprinde lumanari si candele in memoria celor care au murit in urma SIDA.

În România, ritualul aprinderii lumanarilor isi propune sa aduca un omagiu colectiv romanilor disparuti din cauza SIDA, sa transmita un mesaj de incurajare copiilor si adultilor care traiesc cu HIV/SIDA si sa lanseze un indemn la prevenire si solidaritate celorlalti semeni ai lor.

Manifestarea este, in acelasi timp, o incercare de a mobiliza toate fortele capabile sa schimbe cursul epidemiei, de la autoritati politice sau religioase, personal medical, asistenti sociali, profesori, comunitati artistice, organizatii neguvernamentale, jurnalisti, medii de afaceri etc., pana la cei ce se vor afla in trecere prin zonele de desfasurare a evenimentului.

Ziua Internationala a Lumanarilor Aprinse este cea mai ampla miscare anti-SIDA din lume, iar ARAS este asociatia care, in 1992, a introdus in Romania acest tip de comemorare, prin care isi propune nu doar sa aduca un omagiu colectiv celor disparuti, ci si sa transmita un mesaj de incurajare celor afectati de HIV/SIDA si un semnal de alarma celor care inca mai pot evita aceasta boala.

Campania din acest an este realizata cu sprijinul si sustinerea Primariei Municipiului Bucuresti, S.C. BIDROM PLAST S.R.L.-D si S.C. Light Candel Art S.R.L.

Cookies