ZIUA INTERNAŢIONALĂ A COPILULUI: Mesajul Ministerului de Externe de ZIUA INTERNAŢIONALĂ A COPILULUI

de:
01 iun. 2014
0 Afișari
ZIUA INTERNAŢIONALĂ A COPILULUI: Mesajul Ministerului de Externe de ZIUA INTERNAŢIONALĂ A COPILULUI

ZIUA INTERNATIONALA A COPILULUI:

Ministerul Afacerilor Externe consideră că, numai prin acţiuni comune, prin implicarea responsabilă şi cu profesionalism a tuturor factorilor de decizie şi a reprezentanţilor societăţii civile poate fi asigurată bunăstarea şi respectarea drepturilor copilului.

ZIUA INTERNATIONALA A COPILULUI:

Ministerul Afacerilor Externe subliniază, în acelaşi timp, importanţa asigurării şi garantării dreptului la educaţie, astfel încât fiecare copil, indiferent de condiţia socială sau apartenenţă etnică, să aibă acces liber la educaţie.
Ministerul Afacerilor Externe va continua să promoveze şi să susţină respectarea drepturilor copilului.

 

ZIUA INTERNATIONALA A COPILULUI:
România sărbătoreşte, în fiecare an, la data de 1 iunie, Ziua Internaţională a Copilului.
Ziua Copilului este celebrată la date diferite în întreaga lume. La data de 20 noiembrie 1954, Adunarea Generală ONU a proclamat Ziua Internaţională a Copilului. Data de 20 noiembrie este legată şi de momentul în care Adunarea Generală ONU a adoptat Declaraţia Drepturilor Copilului în anul 1959 şi Convenţia cu privire la Drepturile Copilului în anul 1989. Prin urmare, mai multe state din lume sărbătoresc la această dată Ziua Internaţională a Copilului. Cele mai multe ţări sărbătoresc însă Ziua Copilului la data de 1 iunie. Alături de România, alte 47 state celebrează copii la această dată.

Tot în anul 1954, UNICEF a emis o recomandare care prevedea ca fiecare stat să sărbătorească „Ziua Copilului” (Universal Children’s Day).

Cookies