Ziua Porțior Deschise la stația de epurare de la Glina

de:
22 mart. 2013
0 Afișari
Ziua Porțior Deschise la stația de epurare de la Glina

În cadrul evenimentului, peste 100 de elevi și studenți de la Colegiul Tehnic Energetic, Universitatea Ecologică, Universitatea Tehnică de Construcții București și Facultatea de Geografie au vizitat stația pentru a afla mai multe despre procesul de epurare la fața locului și despre importanța pe care o are stație o are asupra orașului și mediului înconjurător.

„Procesul de epurare a apelor uzate este unul complex și credem că este extrem de important pentru tinerii interesați într-o carieră în domeniu să aibă ocazia de a vizita și a cunoaște cât mai în detaliu standardele actuale în protecția mediului. Folosirea resurselor regenerabile este de asemenea un punct esențial în activitatea noastră de la Glina. Spre exemplu, nămolul rezultat în urma procesului de epurare este transformat în biogaz și apoi energie electrică și termică, asigurând o recuperare de 50% din necesarul de energie al stației”, a declarat Bruno Roche, directorul general al Apa Nova București.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Colegiul Tehnic Energetic, Universitatea Ecologică, Universitatea Tehnică de Construcții București și Facultatea de Geografie.

Cookies