Ziua în care Piedone vorbește cu Piedone și-l trimite după bani la Palatul Parlamentului. „Sunt la noi în sector, să plătească pentru activitățile comerciale din incintă”

21 feb. 2024
376 Afișari
Ziua în care Piedone vorbește cu Piedone și-l trimite după bani la Palatul Parlamentului.
Ziua în care Piedone vorbește cu Piedone și-l trimite după bani la Palatul Parlamentului. "Sunt la noi în sector, să plătească pentru activitățile comerciale din incintă" | Sursa foto: Inquam Photos / George Călin, Agerpres

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, solicită Palatului Parlamentului să plătească o parte din veniturile provenite din afaceri către cetățenii sectorului.

Piedone cere Palatului Parlamentului să plătească o parte de venituri către bugetul local al Sectorului 5

Cristian Popescu Piedone a transmis, într-o postare pe pagina de Facebook, că instituția „Palatul Parlamentului” este obligată, conform legii, să plătească o parte din veniturile obținute din activitățile comerciale și chirii către bugetul local al Sectorului 5.

Dacă nimeni nu este mai presus de lege, atunci…

Parlamentul României trebbuie să plătească o parte din veniturile provenite din afaceri către cetățenii Sectorului 5!

Primarul Sectorului 5 a mai spus că a discutat acest subiect cu oficialii administrației Palatului Parlamentului și a depus solicitarea ca atare.

Așa că, în numele cețățenilor Sectorului 5, primarul Piedone anunță:

Instituția „Palatul Parlamentului”, aflată pe raza teritorială a Sectorului 5, conform legilor României…

Este obligată să plătească o parte din veniturile obținute din activitățile comerciale și chirii către bugetul local al Sectorului 5, pentru dezvoltarea Sectorului 5 și pentru confortul urban al cetățenilor domiciliați în Sectorul 5!

Astăzi am discutat subiectul cu oficialii administrației Palatului Parlamentului și le-am depus solicitarea ca atare!

Rog responsabilii destinatari să respecte legile României și cetățenii Sectorului 5!

Totodată, Piedone mai spune că nu o să-i uite niciodată pe cetățenii care i-au oferit încredere. „Piedone nu uită.”

Când mi-a fost cel mai greu în viață, o parte însemnată dintre cetățenii Sectorului 5 m-au ridicat, m-au curățat de ura unor politicieni de tavernă, au ignorat păpușarii politicii anti-oameni și… mi-au oferit încrederea și inima lor!

Piedone… Nu-i uită și n-o să-i uite toată viața lui!

Pericol la Palatul Parlamentului

Pe 11 decembrie 2023, conducerea Camerei Deputaţilor a decis luarea unor măsuri suplimentare temporare de protecție, după ce s-a descoperit că există posibilitatea „extrem de ridicată” a desprinderii elementelor de placare a fațadei Palatului Parlamentului.

Într-un memorandum intern discutat în Biroul permanent al Camerei se arată că:

Centrul de Dezvoltare Tehnologică din cadrul Serviciilor Camerei Deputaților a adus la cunoștință faptul că există probabilitatea extrem de ridicată ca desprinderile necontrolate ale elementelor de placare a fațadei imobilului Palatul Parlamentului să producă accidente soldate cu pagube, răniri sau pierderi de vieți omenești.

(…) Evaluarea riscului a avut la bază expertize ale terțelor unități autorizate, precum și date rezultate din urmărirea în timp a construcției, prevalate până la data prezentei. În baza legislației pe linie de securitate și sănătate în muncă, o zonă cu lățimea de 3 metri de la pereții exteriori ai imobilului Palatului Parlamentului a fost considerată zonă periculoasă.

Totodată, atunci s-au luat mai multe măsuri suplimentare de protecție temporare, potrivit Agerpres.

Sursa citată arată că tot atunci au fost începute procedurile de achiziție pentru montarea de plase de protecție pe fațada imobilului, ca o măsură temporară pentru punere în siguranță până la repararea fațadelor imobilului și protejarea zonelor de acces în imobil prin amplasarea de copertine de protecție.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies