ZIUA FEMEII, 8 MARTIE. Cele mai populare tradiţii de 8 Martie din întreaga lume

de:
06 mart. 2016
3 Afișari
ZIUA FEMEII, 8 MARTIE. Cele mai populare tradiţii de 8 Martie din întreaga lume

ZIUA FEMEII, 8 MARTIE. Tradiţii. Cadouri 8 martie.  Chiar daca aceste flori par a fi cele mai inspirate, femeile primesc si alte cadouri, precum produse cosmetice, bijuterii sau piese vestimentare, toate acestea pentru a li se demonstra ca sunt de iubite si apreciate.

Incepand cu anul 1910, cand s-a hotarat existenta unei zile inchinate femeii, traditiile de 8 martie au luat amploare in intreaga lume. De-a lungul timpului au avut loc sute de evenimente, menite sa aminteasca oamenilor de eforturile pe care femeile ce au militat pentru obtinerea de drepturi depline le-au depus. Evenimente importante sunt desfasurate pe toata durata lunii martie in intreaga lume, pentru a sarbatori libertatea de care se bucura femeia astazi si pentru a le aprecia realizarile politice, economice si sociale, pe care le-a adus societatilor din care face parte, scrie destepti.ro.

ZIUA FEMEII, 8 MARTIE. Tradiţii. Cadouri 8 martie.  Traditiile de 8 martie in lume se concentreaza pe evidentierea rolului important pe care il detine femeia in societate, in cinstea careia exista peste tot in lume demonstratii si evenimente care sa sustina acest lucru. Cu toate acestea, exista anumite obiceiuri specifice fiecarei tari in parte. Asa se face ca in Italia sunt oferite frumoasele flori de culoare galbena, numite mimoze. Acestea nu sunt florile oferite de Ziua Femeii doar in Italia, ci si in Albania sau Rusia, alaturi de ciocolata.

ZIUA FEMEII, 8 MARTIE. Tradiţii. Cadouri 8 martie.  Femeile din Portugalia respecta si ele traditiile de 8 martie, astfel ele sarbatoresc aceasta zi prin petreceri si cine la care barbatii nu iau parte, fiind o zi pe care si-o rezerva doar pentru ele. In Polonia femeile isi petrec ziua acordand o importanta deosebita demonstratiilor feministe de mare amploare, iar cele din Pakistan intampina multe dificultati pentru a lua parte la aceasta zi de sarbatoare. Pentru a se putea bucura de frumusetea zilei de 8 martie ele sunt nevoite sa se opuna interdictiilor religioase ale tarii lor, conform carora nu detin aceasta libertate.

In intreaga lume, traditiile de 8 martie amintesc de straduintele femeilor de-a lungul timpului, care au militat pentru a trai intr-o lume mai buna, in care femeile sunt tratate egal si sunt respectate.

Alte sărbători din luna martie. Obiceiuri şi tradiţii

Pe 9 martie, în ziua celor 40 de Sfinţi Mucenici, în lumea satului se practică diferite obiceiuri: gospodinele fac mucenici, se beau sau se dau de pomană 40 de păhărele pentru a avea putere şi sănătate peste an şi pentru ca din vii să se recolteze mulţi struguri, se face curat în gospodărie şi se arde gunoiul pentru a fi ferită casa de lighioane ş.a.m.d. Următoarea sărbătoare cu o mare importanţă pentru ţărani este în data de 17 – Alexiile sau Ziua Şarpelui. Se spune că omul lui Dumnezeu sau Cuviosul Alexie este cel care descuie pământul. Acum încolţesc buruienile, ies şerpii şi insectele ale căror nume nu trebuie rostit pentru că altfel vor face pagubă pe lângă casă. Tot despre această zi se spune că marchează începutul anului piscicol.

Buna Vestire, Blagoveştania sau Ziua Cucului este sărbătorită de creştini la data de 25 martie, atunci când Arhanghelul Gabriel îi aduce vestea Fecioarei Maria că-L va naşte pe Mântuitor. Sărbătoarea este dedicată fertilităţii, se ară pământul, dar nu se şi seamănă pentru că păsările vor mânca boabele. Dacă-i timp frumos, anul agricol va fi spornic, dacă plouă până la amiază toamna va fi lungă. De asemenea este şi ziua în care încep să revină rândunelele şi cucul să cânte. Şi vremea din această lună are semnificaţiile ei. De exemplu, dacă nu va ploua, în aprilie va fi moină, iar de plouă şi tună, anul va fi roditor.

Cookies