ESENTIAL

Ziua Europei, la METROU. 12 staţii îşi vor schimba numele pe 9 mai

Metroul bucurestean sarbatoreste, în fiecare an, pe 9 mai, Ziua Europei. Data marcheaza ziua istorica în care a fost pronuntata declaratia lui Robert Schuman, ministrul francez al afacerilor externe din 1950. Acesta a propus stabilirea unei noi forme de cooperare politica în Europa, care sa înlature pentru totdeauna posibilitatea izbucnirii unui nou razboi între natiunile Europei, precizează Metrorex, într-un comunicat de presă. 

Anul acesta, Ziua Europei la Bucuresti va fi celebrata printr-un eveniment organizat de Reprezentanta Comisiei Europene în România, în parteneriat cu Metrorex, ambasadele si institutele culturale din 12 tari membre ale Uniunii Europene.

Astfel, pe 9 mai, în intervalul orar 12:00- 17:00, 12 statii de metrou vor purta numele statelor membre ale Uniunii Europene.

De asemenea, calatorii vor fi întâmpinati în statiile de metrou cu momente artistice de muzica si dans, vor putea viziona expozitii de arta populara si spectacole de circ si jonglerii iar copiii se vor bucura de face-painting în timp ce vor degusta specialitati si dulciuri specifice tarilor participante.

Evenimentele vor avea loc în urmatoarele statii de metrou: Piata Victoriei 1 si 2, Gara de Nord, Crângasi, Eroilor, Piata Universitatii, Piata Unirii 1 si 2, Piata Romana, Titan, Aurel Vlaicu si Pipera. Mai mult, un tren de metrou cu simbolurile europene va circula pe magistralele de metrou din Bucuresti în perioada 7 – 9 mai.

La Sarbatoarea Europei si-au anuntat participarea directorul general al Metrorex, ambasadori, reprezentanti ai institutelor culturale, artisti, presa.

„Este momentul potrivit sa amintim ca Metrorex a fost inclusa în rândul beneficiarilor fondurilor europene nerambursabile pentru proiectele de investitii ce se afla în derulare. Dezvoltarea infrastructurii de metrou este o politica esentiala pentru evitarea supraaglomerarii traficului, a accidentelor, zgomotului, poluarii si a consumului de energie, iar implicarea intensa a autoritatilor pentru optimizarea acestui tip de transport public si a promovarii acestuia se concretizeaza prin sprijinul acordat constant în realizarea noilor linii de metrou” a declarat Marin ALDEA, director general al Metrorex. Metrorex ureaza La multi ani de Ziua Europei tuturor utilizatorilor transportului cu metroul, salariatilor, jurnalistilor, partenerilor de afaceri, invitatilor si participantilor la eveniment!


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button