ZIUA EUROPEI, 9 MAI: 15 proiecte cu fonduri europene, în valoare de 210 milioane euro, în Sectorul 2

de:
09 mai 2014
0 Afișari
ZIUA EUROPEI, 9 MAI: 15 proiecte cu fonduri europene, în valoare de 210 milioane euro, în Sectorul 2

ZIUA EUROPEI, 9 MAI. „România plăteşte anual o cotozaţie la Uniunea Europeană, dar aceşti bani se pot întoarce în ţară în beneficiul oamenilor, prin proiecte dezvoltate atât de administraţiile locale, cât şi de operatorii privaţi, în domenii de mare interes comunitar de la dezvoltarea infrastructurii sociale, educaţionale până la modernizarea infrastructurii rutiere şi creşterea competitivităţii administrative. La acestea se adaugă cele privind alegerea celor mai bune soluţii pentru modernizarea arhitecturală şi peisagistică a zonelor verzi”, a declarat primarul Sectorului 2, Neculai Onţanu, gazda evenimentului ZIUA EUROPEI sărbătorit alături de Agenţia de Dezvoltare Regională Bucureşti-Ilfov (ADRBI) la centrul administrativ al Sectorului 2. 

ZIUA EUROPEI, 9 MAI. Conform sursei citate, Primăria Sectorului 2 are în curs de implementare şi chiar finalizate 15 proiecte cu fonduri europene prin Programul Operaţional Regional (POR), în valoare totală de peste 210 milioane lei (aprox. 47 milioane euro), cei mai mulţi bani fiind folosiţi pentru dezvoltarea infrastructurii sociale şi educaţionale (modernizarea şcolilor şi a centrelor de îngrijire pentru adulţi), respectiv pentru creşterea siguranţei cetăţenilor şi modernizarea arhitecturală şi peisagistică a zonelor verzi din Sectorul 2. 

ZIUA EUROPEI, 9 MAI. Astfel, cu ajutorul fondurilor europene, 24 de străzi din cartierul Baicului au fost asfaltate complet, tot în acest cartier fiind amenajate arhitectural şi peisagistic 25 de zone cu o suprafaţă de peste 14.000 mp. În plus, pentru creşterea siguranţei cetăţenilor au fost instalate 47 de camere de supraveghere video şi un dispecerat. 

ZIUA EUROPEI, 9 MAI. De asemenea, în cartierul Ion Creangă a fost creat un nou parc de utilitate publică, fost loc de depozitare necontrolată a deşeurilor, parcul fiind selectat şi prezentat la Bruxelles în cadrul evenimentului „100 de soluţii urbane”. VEZI AICI Cum arată parcul premiat la Bruxelles. Tot aici, administraţia locală a implementat un alt proiect cu fonduri UE pentru reducerea criminalităţii, prin instalarea unui sistem de supraveghere video cu sistem de monitorizare şi dispecerat. 

Tot în ceea ce priveşte dezvoltarea infrastructurii, în cartierul Plumbuita-Steaua Roşie-Petricani au fost modernizate 15 străzi şi a fost instalat sistem de monitorizare video. 

ZIUA EUROPEI, 9 MAI. În ceea ce priveşte dezvoltarea infrastructurii educaţionale, două proiecte cu fonduri europene vor aduce sistemul de educaţie din două şcoli din Sectorul 2 la cele mai înalte standarde de calitate prin lucrările de modernizare şi extindere şi dotarea laboratoarelor de la Colegiul Naţional „Iulia Haşdeu” (VEZI AICI Cum va arăta Colegiul Naţional „Iulia Haşdeu”, după ce va fi modernizat cu fonduri UE de 10 mil. euro ) şi consolidarea şi extinderea Liceului Teoretic „C.A. Rosetti” care beneficiază de un sistem neconvenţional de producere a energiei, respectiv cea mai mare sală de sport din Bucureşti (VEZI AICI Cum arată cea mai mare sală de sport multifuncţională, deschisă în Capitală. FOTOGALERIE)

ZIUA EUROPEI, 9 MAI. Tot cu ajutorul fondurilor UE, administraţia locală a dezvoltat inclusiv infrastructura socială, un exemplu în acest sens fiind centrul social din str. Valer Dumitrescu Sector 2, dotat cu cabinete de kineto şi fizioterapie, consiliere psihologică şi petrecere a timpului liber, toate serviciile fiind oferite GRATUIT beneficiarilor. 

ZIUA EUROPEI, 9 MAI. În plus, pentru petrecerea timpului liber într-un mediu cât mai plăcut, Primăria Sectorului 2 a accesat fonduri europene şi pentru crearea unui parc de agrement în Tei, ce va fi dotat de roller coaster, o casă a groazei şi o roată mare, plus tot felul de alte echipamente de agrement pentru toate categoriile de vârstă. Detalii, aici. 

De ZIUA EUROPEI, cele mai bune 15 picturi ale elevilor din Sectorul 2 au fost premiate de administraţia locală, în total la concurs înscriindu-se 300 de copii din unităţile de învăţământ ale sectorului. 

Cookies