Ziua Europeană de Acțiune împotriva Traficului de Persoane, în cafenelele din Centrul Vechi, sâmbătă

de:
15 oct. 2014
1 Afișari
Ziua Europeană de Acțiune împotriva Traficului de Persoane, în cafenelele din Centrul Vechi, sâmbătă

Ziua Europeană de Acțiune împotriva Traficului de Persoane, SÂMBĂTĂ, 18 OCTOMBRIE. „Nu da bani pentru exploatare sexuală!” şi „Stop traficului de fete şi femei” sunt câteva din mesajele ce vor fi transmise de participanții la acțiune, în cafenele din Centrul Vechi al Capitalei începând cu ora 16:00, se arată într-un comunicat de presă remis B365.ro.

Traficul de persoane este o formă de crimă organizată care implică exploatarea unor persoane în condiții de amenințare, forță, șantaj sau înșelăciune pentru a obține profit financiar. Exploatarea sexuală, munca forțată, servitutea domestică, exploatarea cerșetoriei, exploatarea prin muncă a minorilor sunt forme ale traficului, practic forme ale sclaviei moderne, în care o persoana este forțată să muncească în folosul exclusiv al traficantului.

Ziua Europeană de Acțiune împotriva Traficului de Persoane, SÂMBĂTĂ, 18 OCTOMBRIE. Exploatarea sexuală este una din cele mai întâlnite forme de exploatare în rândul victimelor traficului de persoane. Majoritatea covârșitoare a victimelor exploatării sexuale, 97,6%, sunt fete şi femei, iar jumătate din acestea sunt minore. Acestea sunt fie trimise de traficanţi în ţări străine, pe diverse căi, fie ţinute captive şi exploatate în România, deopotrivă în zone urbane şi rurale.

Forţarea fetelor şi femeilor la acte sexuale, la manifestări pornografice sau la alte forme de exploatare sexuală, pentru profit, reprezintă una din cele mai grave şi traumatizante încălcări ale drepturilor omului.

Ziua Europeană de Acțiune împotriva Traficului de Persoane, SÂMBĂTĂ, 18 OCTOMBRIE. Organizatorii acţiunii „Stop traficului de femei şi fete” invită persoanele care doresc să se implice în această cauză să li se alăture. Confirmările de participare se vor trimite pe adresa [email protected] până în data de 16 octombrie.

Cookies