ZIUA DRAPELULUI. Lecţie de istorie despre tricolor pentru copiii din sistemul DGASPC Sector 2

de:
26 iun. 2019
0 Afișari
ZIUA DRAPELULUI. Lecţie de istorie despre tricolor pentru copiii din sistemul DGASPC Sector 2

Aproximativ 50 de copii din sistemul de protecţie şi programul de prevenire a abandonului şcolar din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 2 au participat, în data de 26 iunie 2019, la o activitate dedicată Zilei Drapelului Naţional. Copiii de la Serviciul Alternative de Tip Rezidenţial, Centrul de Primire în Regim de Urgenţă „Cireşarii”, Centrul Pilot de Protecţie pentru Copilul Victimă a Traficului de Fiinţe Umane „Gavroche”, Programul de prevenire a abandonului şcolar Complexul „Sfântul Pantelimon” şi Complexul de Servicii Socio-Educative pentru Elevi „Sfânta Maria” au susţinut momente artistice şi au participat la o serie de activităţi practice care au avut ca temă tricolorul românesc. La eveniment au participat şi membrii Asociaţiei „Foişorul de Foc” care au susţinut în faţa copiilor un scurt istoric al drapelului românesc.
Ziua Drapelului Naţional a fost proclamată prin Legea nr. 96/1998 şi se sărbătoreşte în fiecare an la data de 26 iunie. Sărbătoarea a fost instituită pentru a marca ziua de 26 iunie 1848, ziua în care Guvernul revoluţionar paşoptist a decretat că tricolorul – roşu, galben şi albastru – va fi steagul naţional al tuturor românilor. Cele trei culori împărţite în mod egal reprezintă principiul egalităţii, orientarea culorilor în sus semnifică verticalitatea, iar cifra trei este numărul perfect.
„A ne cunoaşte istoria înseamnă a ne cunoaşte pe noi înşine. Este de datoria noastră, în calitate de autorităţi locale, să ne îngrijim ca generaţiile tinere să cunoască istoria poporului nostru şi semnificaţia unor simboluri importante, precum drapelul naţional sau imnul naţional. Sărbătorirea acestei zile este un prilej de a ne educa copiii să respecte tricolorul naţional care nu este doar un decor oficial, ci un simbol al mândriei de a fi român”, a declarat Mugur Mihai Toader, primarul Sectorului 2.
Ziua Drapelului Naţional este marcată, în fiecare an, de autorităţile publice şi de celelalte instituţii ale statului, prin organizarea unor programe şi manifestări educative cu caracter evocator sau ştiinţific, consacrate istoriei patriei, precum şi prin ceremonii militare specifice.

 

Cookies