Câinele Codruţ – cel mai drăguţ salvator de vieţi MULTIMEDIA

de:
08 apr. 2011
0 afișări
Câinele Codruţ - cel mai drăguţ salvator de vieţi MULTIMEDIA

La faţa locului au fost desfăşurate impresionate forţe ale ISU, SMURD şi Crucii Roşii. Corturi, uniforme, echipamente sau maşini de intervenţie au fost expuse ca de parada la intrarea în parcul Herăstrău, dinspre piaţa Aviatorilor. Între acestea se afla şi căţelul Codruţ, salvator de meserie, care a facut deliciul publicului. (VEZI VIDEO)

Este un căţel cuminte. Nu-i de rasă. E maidanez 100%”, se laudă dresorul său, Vlad Popescu, membru al Clubului Câinilor Utilitari.”Codruţ e bătrân. Nu ştim câţi ani are, pentru că atunci când l-am adoptat, prin 2004-2005, medicul veterinar mi-a spus că e deja în vârstă. E inteligent foc. Vă daţi seama dacă a acceptat dresajul la o vârstă matură”, continuă dresorul.

Nimic mai adevărat. Spectacolul pe care l-a dat Codruţ, găsind o “victimă” la comandă a fost pe măsură. Ca de altfel şi recompensa pe care a primit-o la finalul exercitiului. Ar mai fi continuat cu giumbuşlucurile dacă demonstraţia care a urmat n-ar fi dat peste cap exerciţiul căţelului salvator.

Un elicopter a survolat în viteză intrarea din parcul Herăstrău, aruncând pliante, în încercarea de a sublinia metoda de comunicare a autorităţilor cu populaţia în caz de dezastru. Singura problema e că încărcătura cu fluturaşi, şi-a ratat ţinta, împrăştiindu-se undeva spre muzeul Satului şi dându-le astfel de muncă ingrijitorilor parcului.

Cu toate că evenimentul din Parcul Herăstrău trebuia să se adreseze curioşilor şi celor interesaţi de tehnicile de supravieţuire în caz de dezastru, acesta a părut că a fost creat cu dedicaţie pentru televiziuni. Presa scrisă, radioul şi on-line-ul au fost puse pe locul doi de coloneii din Inspectoratul pentru Situatii de Urgenţă spre disperarea serviciului de presa al instituţiei.

Interviurile pentru cei din urmă au fost o marfă rară astfel că programul evenimentului din Herastrău a fost făcut dupa necesităţile operatorilor şi reporterilor de televiziune.

Cookies