Ziua cu Primark la București. Primul magazin al retailerului, deschis în ParkLake Mall. Care este programul de sărbători

15 dec. 2022
1460 Afișari
Ziua cu Primark la București. Primul magazin al retailerului, deschis în ParkLake Mall. Care este programul de sărbători
Ziua cu Primark la București. Programul de sărbători am magazinului din ParkLake | Sursa foto: Primark

Deschiderea primului magazin Primark din România – cel din București, de la ParkLake mall – este, probabil, „evenimentul de shopping” al iernii în Capitală.

Magazinul din ParkLake, deschis astăzi, la ora 10:00

În social media există deja, de săptămâni bune, grupuri de adevărați fani ai retailerului de fast fashion, care au pornit numărătoare inversă până la deschidere, care împărtășesc experiențele lor de până acum cu produsele sau care pur și simplu chiuie cu gifuri că se deschide un magazin și la București. Ce fel de produse? Practic, aproape orice, de la îmbrăcăminte încălțăminte de femei, bărbați, adolescenți, copii și bebeluși, accesorii, produse pentru casă (cutii pentru depozitare, covorașe, pături și păturici, vase și vaze) și până la tot felul articole de îngrijire și frumusețe. A, poți cumpăra și dulciuri de la Primark.

Pentru o imagine mai clară, punem aici și lista categoriilor de produse, așa cum o comunică retailerul:

 • Îmbrăcăminte pentru femei
 • Îmbrăcăminte pentru bărbați
 • Îmbrăcăminte pentru copii
 • Produse pentru îngrijirea pielii și cosmetice
 • Produse pentru casă
 • Accesorii
 • Încălțăminte
 • Îmbrăcăminte de noapte și ciorapi
 • Valize și accesorii pentru călătorii
 • Dulciuri

Pe internet, magazinul Primark este deschis deja – retailerul și-a lansat site-ul oficial, pe care a și listat primele produse, care pot fi cumpărate online.

Fizic, magazinul se deschide astăzi, la ora 10:00 – de altfel, ora la care se deschid mall-urile în București.

Programul de sărbători al Primark

Retailerul și-a anunțat deja, încă de dinainte de deschiderea magazinului, care va fi programul de sărbătorile de iarnă.

Practic, în doar două zile va fi închis – în prima zi de Crăciun și în prima zi a noului an, iar în ajunuri va avea program un pic mai scurt.

Mai exact, programul de sărbători arată astfel:

 • 24 decembrie 2022 (Ajun de Crăciun) – magazinul este deschis între orele 10:00 și 20:00
 • 25 decembrie (prima zi de Crăciun) – magazinul este închis
 • 31 ianuarie (Ajun de Anul Nou) – magazinul este deschis între orele 10:00 și 19:00
 • 1 ianuarie 2023 – magazinul este închis

Fenomenul fast fashion

Primark, la fel ca H&M, Zara, C&A, Stradivarius ori Bershka, este un retailer care intră în așa numita categorie de retaileri de „fast fashion”: produse „în tendințele” unui sezon sau altul, doar că la prețuri mici. Nu-s materiale precum ale hainelor pe care le vezi pe catwalk, dar modelele sigur seamănă.

Este un segment de piață care s-a dezvoltat spectaculos și care, practic, poate face pe oricine să se îmbrace și să se simtă oricând în pas cu moda stabilită primăvara și toamna de marile case de modă de la Paris, Milano, Londra ori New York.

Dinamica este atât de impresionantă încât, prin 2018, Parlamentul Marii Britanii a investigat impactul “fast fashion”. A întrebat producătorii și retailerii cum reușesc să explice prețurile lor atât de mici. Atunci, purtătorul de cuvânt al Primark, Paul Lister, a explicat că firma nu dă bani pe publicitate și păstrează o marjă de profit foarte mică. Conducerea Primark a fost întrebată direct, într-o comisie din Parlamentul de la Londra, despre sustenabilitatea mediului, și despre comerțul etic.

Întrebarea era simplă: „Cum puteți justifica vânzarea tricourilor în magazine cu prețuri mici de 2-3 lire și cum puteți face profit din asta?” Primark a spus că nu prea face publicitate, iar asta salvează anual de cheltuieli de 100-150 milioane de lire, comparativ cu rivalii mai mari. Iar acest lucru se regăsește direct în preț.Este modelul de business cel care ne duce la tricouri de 2 lire. Cât despre deșeuri, compania spunea că nu are stoc mare de produse nefolosite și că plănuiește să lanseze o schemă take-back pentru consumatori, o schemă prin care hainele vechi să fie returnate și refolosite de organizațiile de caritate.

Dar, revenind la București, să ne amintim ideea principală: de azi există  și aici un magazin Primark.

Cookies