ZIUA COPILULUI: Google sărbătoreşte ZIUA INTERNAŢIONALĂ A COPILULUI, printr-un logo special

de:
01 iun. 2014
0 afișări
ZIUA COPILULUI: Google sărbătoreşte ZIUA INTERNAŢIONALĂ A COPILULUI, printr-un logo special

ZIUA INTERNAŢIONALĂ A COPILULUI: 

Noul logo al Google România este realizat sub forma unui desen, ce are în centrul său o fetiţă, care este înconjurată de cuburi din lemn şi de alte jucării.

Ziua copilului a fost menţionată prima dată, la Geneva, la Conferinţa Mondială pentru Protejarea şi Bunăstarea Copiilor, în august 1925. La acest eveniment 54 de reprezentanţi din diferite ţări au adoptat Declaraţia pentru Protecţia Copilului. După această conferinţă, multe guverne au introdus Ziua copilului.

ZIUA INTERNAŢIONALĂ A COPILULUI: 

În anul 1954, Fondul Internaţional pentru Urgenţe ale Copiilor al Naţiunilor Unite (UNICEF) a emis o recomandare care prevedea faptul ca fiecare stat să dispună de o zi la aşa-numita „Ziua copilului”. În România, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului (ANPDC) s-a constituit la 1 ianuarie 2005.

ZIUA INTERNAŢIONALĂ A COPILULUI: 

Data acestei sărbători variază de la o ţară la alta, statele din fostul bloc comunist adoptând 1 iunie pentru a marca Ziua internaţională a copilului.

Conform Enciclopediei Școlii Duminicale și a Educației Religioase, scrisă de John McFarland, Ziua Copilului s-ar fi sărbătorit încă din secolul XIX. Biserica metodistă din State a propus, într-o conferință din 1868, ca a doua duminică din luna iunie să fie celebrată, anual, ca zi a copilului. Ulterior, și biserica presbiteriană a recunoscut această zi ca fiind a copilului, urmând ca, în 1885, Consiliul Național al Congregațiilor Bisericești să facă rezoluții privind însemnătatea acestei zile. Prima mențiune din presă despre această sărbătoare o găsim în ziarul New York Times, într-un articol publicat pe 10 iunie 1895.

ZIUA INTERNAŢIONALĂ A COPILULUI: 

Conform ChildrensDay.org, în 1954, Adunarea Generală a Națiunilor Unite a recomandat ca toate țările din lume să stabilească o zi în care să-i sărbătorească pe copii. Scopul era ca această zi să devină un simbol al fraternității globale. Adunarea a lăsat însă la latitudinea fiecărei țări alegerea acestei zile, de aceea diferă în funcție de statele lumii și a ajuns să fie sărbătorită și în lunile ianuarie, martie, aprilie, dar și în mai, iunie, iulie, august, octombrie, noiembrie și decembrie.”Ziua Copilului” este sărbătorită pe 1 iunie doar în țări ca România, China, Bulgaria, Armenia, Azerbaijan și Cehia. 

Cookies