Ziua asta e un vis! Burduja era la duș în Coreea când a fost sunat să i se spună că e (finally!) candidatul PNL la Primăria Capitalei

23 apr. 2024
426 afișări
Ziua asta e un vis! Burduja era la duș în Coreea când a fost sunat să i se spună că e (finally!) candidatul PNL la Primăria Capitalei
Ziua asta e un vis! Burduja era la duș în Coreea când a fost sunat să i se spună că e (finally!) candidatul PNL la Primăria Capitalei | Sursă foto: Inquam Photos / Saul Pop

„Burduja era la duș în Coreea de Sud când a fost sunat să i se spună că e candidatul PNL la Primăria Capitalei”. Acest enunț pare mai degrabă o invenție tip glumă la o bere pe Victoriei, unde niște prieteni cu umor, după cinci halbe de discutat politică, încep să se distreze cu adevărat.

Deci, dacă alegerile n-ar fi fost inventate niciodată până acum, în anul de grație 2024, ar fi trebuit categoric inventate pentru ultimele 24 de ore din viața politico-electorală de la București.

Și, totuși, situația cu telefonul primit de dl. Burduja în timp ce se afla la duș sud-coreean nu este o invenție.

Burduja, sunat la duș pe la 6.30, să discute despre candidatura la PMB

Mai întâi, un pic de context: Sebastian Burduja, acum ministru al Energiei, este la Seul, parte dintr-on delegație oficială condudă de Klaus Iohannis.

Iar jurnalistul Vitalie Cojocari de la Euronews, care însoțește delegația României la Seul, povestește, pe pagina sa de Facebook, cum s-a produs discuția despre candidatura lui Burduja la funcția de primar general al Capitalei.

Sebastian Burduja a fost sunat în Coreea de Sud dis-de-dimineață, când era la baie, pe la ora 06.30 ca să se discute despre candidatura sa. (…) Întrebat despre candidatura sa la ieșirea de după conferința de presă, ce a avut loc în ambasada României în Coreea de Sud, Sebastian Burduja spune că a fost de acord.

Sebastian Burduja a ajuns candidatul PNL la Primăria Capitalei (ceea ce dorea de la bun început) după ce PNL+PSD l-au retras azi-noapte pe Cătălin Cîrstoiu și l-au înlocuit cu Firea și ministrul Energiei.

Cele două partide din coaliție au decis, practic, să rupă coaliția la capitolul „alegeri pentriu funcția de primar general al Capitalei”, unde e miza cea mai mare de la localele din 2024 și unde nu mai merg cu candidat comun.

Și primul mesaj (de peste mări și țări) al candidatului Burduja pentru bucureșteni

Pe la ora 16:00 (ora Bucureștiului, la Seul era deja 22:00), Sebastian Burduja scris, la domnia-sa pe Facebook,  despre întorsătura pe care a luat-o, peste noapte, viața politică a dumisale. Se simte oarece reproș, e destul de supărat că PNL nu l-a numit candidat la PMB din prima: 

Mereu am spus lucrurilor pe nume. Decizia de astăzi a fost asumată după prea multe ezitări. În loc să arătăm bilanțul dezastrului pentru bucureșteni, au fost generate nesfârșite scenarii, ipoteze și dezamăgiri. Am pierdut timp prețios. Dar politica trebuie să fie despre cetățeni și viața lor, nu despre politicieni și cariera lor. Când am fost propus președinte al PNL București, am primit multe mesaje de acest fel: „nu te băga, îți vei rupe picioarele”. La fel s-a întâmplat și astăzi. Și mi-am reamintit de ce am revenit în România acum nouă ani. Pe patul de moarte, un om drag mi-a spus: „În viață să nu faci ce poți, în viață să faci ce trebuie”. Testamentul bunicului meu a devenit crezul meu, pe care l-am urmat mereu, în cele mai grele clipe. Am văzut cu toții ce se întâmplă când oamenii buni stau pe margine, iar oameni fără principii fac jocurile. Bucureștiul și România nu mai au timp de pierdut. Candidez pentru Primăria Capitalei pentru că vreau ca bucureștenii, pentru prima dată după mulți ani, să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic. Am un Plan pentru Bucureștiul Viitorului.

Un plan și o carte, vezi foto 😉

Ziua asta e un vis! Burduja era la duș în Coreea când a fost sunat să i se spună că e (finally!) candidatul PNL la Primăria Capitalei
Sursa foto: Sebastian Burduja/Facebook

Iată restul situațiilor electorale palpitante produse în București în ultimele 24 de ore:

 

Cookies