BAZAR

Ziua a şasea la Festivalul International de Film Bucureşti 2014

Tot la Cinema Studio, la ora 13.00, se va relua proiecția extraordinară cu Lawrence of Arabia, în versiune integrală, restaurată digital 4k. Intrarea va fi liberă.

În cadrul secțiunii Focus: Chile vor fi proiectate la Cinema Studio, de la ora 17.00, respectiv 21.00, în prezența regizorilor, La Pasión de Michelangelo (2013), de Esteban Larraín, o dramă inspirată de fapte reale petrecute în cadrul regimului Pinochet, și multi-premiatul Gloria (2013, regia Sebastian Lelio).

Astăzi încep și proiecțiile la Cinema Elvira Popescu. De la ora 17.00 va rula, în cadrul secțiunii Panorama, Ida (Polonia, 2013, regia Pawel Pawlikoski), un splendid film alb-negru, laureat cu Marele Premiu la festivalurile de la Gijon, Londra și Varșovia și cu premiul FIPRESCI la Toronto.

De la ora 19.00, în cadrul secțiunii Venice Days Presents, va fi proiectat Bethleem, primul film al tânărului Yuval Adler, laureat cu 7 premii (din 13 nominalizări) la Premiile Academiei de Film din Israel, iar de la ora 21.00 C.R.A.Z.Y, filmul cu care Jean-Marc Vallée a câștigat aprecierea criticii internaționale, cu aproape 10 ani înainte de dublu-oscarizatul Dallas Buyers Club.

In Club Control, clubul festivalului, de la ora 20.00, va avea loc o proiecție aniversară, într-o copie restaurată digital, a capodoperei Stop Making Sense, seminalul film-concert Talking Heads regizat de Jonathan Demme și de la a cărui premieră se împlinesc 30 de ani. La acest eveniment intrarea va fi liberă. După această proiecție, de la ora 22.00, va avea loc o petrecere în spiritul anilor ’80.

Cea de-a 10-a ediție a Festivalului Internațional de Film București, cel mai vechi festival competitiv din Capitală destinat exclusiv filmului de lungmetraj, va avea loc în perioada 26 martie – 2 aprilie 2014, la Cinema Studio, NCRR – Studioul Horia Bernea, Cinema Elvira Popescu, Club Control și Institutul Cervantes.

Fiecare zi de festival se încheie cu petreceri în Control, clubul oficial al festivalului. Accesul este liber. Vă așteptăm.

Festivalul Internațional de Film București este organizat de Fundația Charta și se desfășoară cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei (CNC), al Institutului Cultural Român, al Pirmăriei Municipiului București și al Uniununii Cineaștilor din România, sub Înaltul Patronaj al Alteței sale Regale Principele Radu al României.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button