Ziua a șasea de război în Ucraina. Kiev și Harkov au rezistat în fața unui nou val de atacuri nocturne din partea armatei ruse

01 mart. 2022
222 Afișari
Ziua a șasea de război în Ucraina. Kiev și Harkov au rezistat în fața unui nou val de atacuri nocturne din partea armatei ruse
Ziua a șasea de război în Ucraina. Kiev și Harkov au rezistat în fața unui nou val de atacuri nocturne din partea armatei ruse. Sursa foto: Unsplash

Atacurile armatei ruse asupra orașelor-cheie Kiev și Harkov au continuat și pe parcursul nopții de luni spre marți. Deși capitala Kiev rezistă atacurilor din ultimele zile, soldații ruși au înaintat spre capitală, potrivit statului major al armatei ucrainene.

Luptele au continuat în primele ore ale celei de-a șasea zi de război din Ucraina. După zile și nopți de confruntări crâncene între soldații ucraineni și cei ruși, în care din nefericire au fost implicați și civili, Ucraina păstrează controlul asupra celor mai mari orașe din țară.

Ziua a șasea de război în Ucraina. Alimentarea cu energie electrică și apă este afectată în Harkov

Bombardamentele ruse au țintit în această noapte locații importante ale orașelor Kiev și Harkov. În Harkov, rușii au distrus mai multe substații de distribuire a apei curente și a energiei electrice, fapt ce a dus la îngreunarea alimentării cu aceste resurse în rândul populației, a anunțat primarul orașului Igor Terekhov, conform G4media.

Mai mult, avansul trupelor ruse spre capitala Kiev a continuat în ultimele ore. Totuși, aceștia se află încă de vineri în apropierea orașului, de când atacurile lor sunt respinse de armata ucraineană, astfel că majoritatea luptelor s-au dus la periferia Kievului sau în localitățile satelit.

În Harkov, rușii au început valurile de bombardamente încă de luni, un val necontenit de rachete de artilerie care a țintit mai multe zone locuite de civili. Străzile și blocurile din oraș au fost lovite în mod repetat de proiectile, fapt care a dus la rănirea și decesul mai multor civili.

„Ce e mai rău abia urmează să vină din punct de vedere militar”, transmite un senator american

Membrii Congresului american au primit luni informații secrete de la specialiștii din domeniul apărării. În ciuda faptului că nu le este permis să comunice informațiile primite, au existat și cazuri în care unii senatori au oferit comentarii sau remarci. Senatorul republican Lindsey Graham a precizat că „Ce e mai rău abia urmează să vină din punct de vedere militar”, dar și că există riscul ca trupele ruse să urmeze politica „pământului pârjolit”.

Între timp, senatorul Chris Murphy a declarat faptul că Rusia va încerca să încercuiască și să ocupe Kievul în următoarele săptămâni, și că ar urma o luptă „lungă și sângeroasă” pe străzile capitalei Ucrainei.

Cookies